abs sensörü

Abs’li araçlarda abs lambası yanması sorunu sıklıkla yaşanır. Bu arıza ışığı genellikle abs sisteminin genel bir arızasından değil sensör veya kablosal sorunlardan kaynaklı olabilmektedir. Eğer büyük bir sıkıntıya yol açmıyorsa muhtemelen ABS sensörü temizlenerek bu sorun ortadan kalkabilir. ABS sensörü nasıl temizlenir ? Gelin birlikte inceleyelim…

ABS Sensörü Nasıl Temizlenir ?

Abs sensörü, aracın arka ve ön tekerinde, fren kaliperi alt kısmından aks bilyasının dibinde bulunan bir parçadır. Bu parçanın iç kısmında oluşan kirlenme ve kablo sorunları abs sensörünün çalışmaması sorunlarını doğurabilir.

  • Aracın bijon somunları hafif gevşetilir,
  • Araç lifte yada kriko yardımı ile bir sehpaya kaldırılır,
  • Tekerler sökülür,
  • ABS Sensörünün kablosunda kopukluk, ezilme yada yıpranma olup olmadığı kontrol edilir.,
  • Abs Sensörünün üstünde bulunan vida sökülerek sensör dışarı alınır,
  • Hem sensör hem de sensörün monte edildiği porya üzerindeki bölüm güzelce özel sprey sıvılar ile temizlenir,
  • Sonrasında yerine güzelce oturduğundan emin olduktan sonra vidasını sıkılır,
  • Sökülen tüm aksamlar güzelce takılarak işlem sonlandırılır.

Bu işlem genel olarak abs Temizleme işlemidir. Fakat pas ve diğer etmenler sebebi ile her zaman işe yaramayabilir. Eğer sorun devam eder ise test cihazları ile sorunun kaynağı tespit edilmeye çalışılacaktır. Ayrıca abs sensör kablo aksamındaki voltaj akımı da ölçülür.

Temizliği Yaparken Çok Dikkatli Olun!

Elinizde gerekli alet ve ekipman ile araç ile ilgili bilginiz yok ise bu tip işleri araç sahipleri olarak sizlerin denemeleri riskli olabilir. Araç sehpası yok ise araç krikodan düşebilir can ve mala zarar gelmesine neden olabilir. Ayrıca söküp takma aşamasında yanlışlık yapma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle daha önce bu tip bir işlem yapmadı iseniz ve araç tamiri ve bakımı konusunda fazlaca bilginiz yok ise bir ustadan yardım alınız. Yapılacak işlem son derece kısa sürede tamamlanmakta ve  maliyeti de oldukça ekonomiktir.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here