ABS Donanımı Sonradan Eklenir mi?

0
5721

ABS Fren sistemi günümüzde üretilen birçok otomobilde standart olarak sunulan güvenlik donanımlarından biridir. ABS olarak kısaltılan aslında “Anti Blokaj Sistemi” frenleme esnasında aracın kaymasını engelleyerek sürüş güvenliğini sağlar. Geçmiş zamanda üretilmiş olan araçlarda bu özellik opsiyon olarak sunuluyordu. Bu sebeple 2. el olarak alacağınız araçta ABS olmama ihtimali vardır. Bu sebeple birçok otomobil sahibinin aklına “Aracıma ABS donanımı ekleyebilir miyim?” sorusu geliyor. Bu yazımızda sizler için bu sorunun cevabını derledik.

Abs Donanımı Ne İşe Yarar?

En önemli güvenlik donanımlarından biri olan ABS’nin görevi, son derece önemlidir. Frene basıldığı zaman, eğer aracınız ABS’li ise, sürücü kontrollü bir şekilde fren yapabilmektedir. Aynı zamanda tekerlekleriniz de kilitlenmez. Tut Bırak yöntemiyle, araca hakim olmanızı ve kolay bir şekilde yön verebilmenize yardımcı olur.

ABS Fren Sisteminin Elemanları Nelerdir?abs donanımı

ABS fren sistemi komplike bir yapıya sahiptir. Aracın birçok yerinde parçaları olan bir sistemdir.

  • ABS Mekanik Beyin
  • ABS Beyni
  • Her bir Tekerde ABS Sensörü
  • Aracın akslarında bulunan okuyucular
  • ABS Fren hortum tertibatı

Araca Sonradan ABS Donanımı Eklenir mi?

Gerekli usta ve nakit imkanınız var ise bir otomobile yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Bu konuda düşünülmesi gereken, bu araca değer mi sorusunu cevaplamaktır. Aracı satıp ABS’li bir araç almak uğraş açısından çok daha kolay bir yöntemdir. Bir araca sonradan ABS takmak istiyorsanız o marka model aracın ABS’li versiyonunun tüm parçalarını almanız gerekecektir. ABS montajı yapmak kolay bir iş değildir. Öyleki fabrikadan ABS ile çıkan araçlarda ABS arızası yaşandığında çözümü bir hayli uğraştırır. ABS’nin gerekli tüm elemanları araca montajlanır. Aracın aks’ları değiştirilir. Sonrasında araç modeline göre kodlama yapmak gerekebilir. Bu işlem işinde uzman bir kişi tarafından yapıldığında sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu noktada önemli olan almış olduğunuz parçaların çalışır vaziyette olması ve bu uygulamanın bütçenize uygun olmasıdır.

abs donanımı

Araçta ABS Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Aracınızda ABS donanımı olup olmadığını anlamanın 2 yolu vardır. Bu yöntemlerden ilki aracınızın göstergesinde kontak açıldığında ABS ibaresine bakmaktır. ABS lambası yanıyorsa aracınızda ABS bulunmaktadır. Bir başka yolu da aracınızı kullanırken aniden fren pedalına basın fren pedalında tık tık ses geliyorsa yani fren pedalı size tepki veriyor ve aracınızın kaymaya karşı direniyorsa aracınızda ABS vardır ve ABS devreye giriyordur.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here