2020 Fiat Egea Anahtarı Kayboldu. Yeni Anahtar Maliyeti

0
4531

2020 Fiat Egea Anahtarı Kayboldu. Yeni Anahtar Maliyeti

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin en büyük güvenlik ekipmanı anahtarlarıdır. Sıfır otomobil satın alan kişilere orjinal anahtar dışında bir de yedek anahtar verilir. Yedek anahtarlar alt sınıf otomobillerde orjinal anahtarlardan farklı olarak üretilir. Orjinal anahtarlarda bulunan uzaktan kumanda özelliği, yedek anahtarlarda bulunmaz. Bu yazımda sizlere başımdan geçen bir olayı anlatacağım. Kendi aracımız olan 2020 Fiat Egea anahtarı kayboldu. Başımızdan geçenler ve  2020 Fiat Egea anahtar maliyetleri.

Fiat Egea Anahtarı Kayboldu

Fiat Egea Anahtarı Kayboldu Ne Yapmalıyım?

Ülkemizde çok popüler olan Fiat Egea’nın 1.3 multijet versiyonunu sıfır olarak satın almıştık.

Fiat Egea Anahtarı KaybolduAradan geçen bir süre sonra aracın anahtarı kayboldu. Anahtarı iyice aradıktan sonra yeni anahtar çıkarma prosedürlerini araştırdık. Anahtar için servisin bize vermiş olduğu fiyat  Mart 2021 tarihi için 2250₺ idi. Bu fiyat bize bir hayli fazla geldiği için oto anahtarcısı ile görüştük. Oto anahtarcısı ise orjinal anahtarı 1200₺’ye yan sanayi anahtarı ise; 600₺’ye yapabileceğini söyledi. Bu durum bizde şüphe uyandırdı. Anahtar sonradan yapıldığında aracımız garanti kapsamı dışına çıkacak mıydı? Veya kasko ile ilgili herhangi bir sorun yaşayacak mıydık? Sorularının cevabını aradık.

Servis Dışında Anahtar Yaptırmak Garanti veya Kaskoyu Bozar mı?

Oto anahtarcısından aldığımız bilgiye göre; anahtarı yan sanayi olarak yaptırsak bile garanti ile ilgili hiçbir problem yaşamayacağımızdı. Kasko ile ilgili de herhangi bir problem yaşamayacaktık. Ancak bu bilgi bizi tatmin etmeye yetmedi. Fiat yetkili servisi ile yaptığımız görüşme sonrasında araca herhangi bir müdahale yapılmadıysa garantinin bozulmayacağı bilgisine eriştik. Kasko şirketi ile yaptığımız görüşme sonrasında ise aracın anahtarı değiştirildiğinde bunun sisteme not olarak eklenmesi gerektiğini anladık.

Aracın Anahtarı Bulundu

Aracın anahtarını yaptırmak üzere yetkili servisin yolunu tutmuşken tekrardan anahtarın kaybolduğu bölgedeki dükkanlara sorma kararı aldık. anahtar bir kişi tarafından bulunup bir dükkana verilmiş. İlk sorduğumuz dükkanda çıkması da şanslı olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu sebeple otomobillerinizin anahtarını kaybetmemeye çalışın. Ancak kaybolursa da ilk olarak kaybettiğiniz civarı aradıktan sonra civardaki dükkanlara sormalısınız.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here