Ana Sayfa Genel Tesla Model 2 için Çıkış Tarihi Ertelenebilir!

Tesla Model 2 için Çıkış Tarihi Ertelenebilir!

0
1758

Tesla Model 2 ertelenebilir. ABD merkezli otomobil üreticisinin en ucuz arabası olması beklenen otomobil, ertelenme haberleriyle gündeme geldi. Tesla CEO’su Elon Musk uzun zamandır ucuz bir otomobil yapmanın hayalini kuruyor. Ancak yüksek enflasyon ve tedarik sorunları nedeniyle bir türlü hayata geçirmeyi başaramadı. 

Bu model için Tesla mühendislerinin daha ucuz bir platform üzerinde çalışmaya yoğunlaşacağını söyleyen Musk, oldukça hevesli. Ancak Tesla mühendisleri 25 bin dolar değerinde olacak bu araç üzerinde yoğunlaşmaya başlamadı. Optimus adı verilen robota ve Model Y’nin üretiminin artırılmasına bu sürecin ertelenmesinin temel sebebi oldu.

Tesla Model 2 İçin Bekleyiş Devam Edecek

Tesla’nın en ucuz arabası olması beklenen otomobil, 2023’te de hayata geçmeyecek. Analistlere göre otomobil devi Model 2’yi tanıtmak için 2024’e kadar bekleyecek. Çünkü Model 2’yi daha erken tanıtılırsa Model 3’ün satışlarının yavaşlaması durumu söz konusu olacak. Şu anda Model 3 ABD’de 47 bin dolar. Yeni aracın fiyatı daha uygun olacağı için doğru an bekleniyor.

İkinci El Tesla Modelleri

HENÜZ YORUM YOK