Ana Sayfa Genel Spor Otomobiller ile Karşılaştırılması Gereken SUV’lar

Spor Otomobiller ile Karşılaştırılması Gereken SUV’lar

1
3480

SUV sınıfı araçlar güncelliğini ve popülerliğini artırarak ilerlemeye devam etmektedir. İlk çıktığı günden beri otomobil severlerin akıllarını kurcalamayı ve sedan sınıfının satış oranlarını düşürmeyi başarmaktadırlar. Bugün spor otomobiller ile karşılaştırılması gereken SUV’lar serisi ile karşınızdayız.

1 Maserati Levante Trofeo

“Spor Otomobiller ile Karşılaştırılması Gereken SUV’lar” listesinin başında Maserati’nin Levante Trofeo modeli yer almaktadır. Bu SUV, Porsche, Mercedes Benz ve hatta Audi gibi rakiplerine göre daha az popüler olan araçlardan biridir. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.7 saniyede hızlanmaya, 590 beygir ve çift turbo V8 motora sahip olmaktadır. Maserati’ye yakışan keskin ve oval tasarımların, mükemmele yakın motor performansı ile birleşmesinden ortaya Levante Trofeo çıkmaktadır.

2 Mercedes-AMG GLE63 S AMG

Mercedes’in üzerindeki AMG arması, o arabanın çok daha dinamik ve özel olduğunun kanıtıdır. “S” işareti ise aracın son derece iyi bir performansının olduğunun kanıtıdır. 4.0 litrelik V8 motoru, 603 beygir motora sahip olması, GLE63 S AMG’yi kusursuz kılmaktadır. Otomobil üzerinde ekstra 21 beygir katması için 48 volt EQ Boost hibrit sistemi de bulunmaktadır. Son olarak bu araç, 0’dan 100’e sadece 3.4 saniyede çıkmaktadır. Tasarım olarak rakiplerinden daha farklı durmasının en büyük sebebi; eşsiz renk kombinasyonlarına sahip olmasıdır. Ayrıca Mercedes’in sorunsuz ve dayanıklılık konusunda verdiği güvence bu SUV’da da bulunmaktadır.

3 Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Amerika doğumlu SUV, bir zamanlar gezegendeki en hızlı üretim SUV olmuştur. Jeep Grand Cherokee Trackhawk, 707 beygir süper şarjlı bir Hellcat V8 tarafından desteklenmektedir. Aracın 0’dan 100’e hızlanması sadece 4 saniyedir. Son hızı da 273 kilometre/s’dir. Tasarım ve teknik özellikleri olarak rakiplerinin ötesinde olmayı başarmaktadır. Özellikle üretim tarihine bakıldığı zaman otomobil endüstrisinin temel noktalarından biri olduğu gözükmektedir.

4 Porsche Cayenne Coupé Turbo S E-Hibrit

“Spor Otomobiller ile Karşılaştırılması Gereken SUV’lar” listemizin sonunda Porsche Cayenne Coupé Turbo S E-Hibrit yer almaktadır. 2.494 kilogram ağırlığına sahip olan bu SUV, çift turbo V8 ve tamamlayıcı elektrik motoruna sahip olmaktadır. Bu sayede 680 beygirlik güce ulaşmaktadır. Son olarak otomobil 0’dan 100’e sadece 3.8 saniyede ulaşmaktadır. Son hızı 295 kilometre/s’dir.

İkinci El Arazi, Pick-Up, SUV İlanları

1 YORUM

  1. Eren Can
    Böyle SUV modellerinin canını yerim ben :) keşke öyle bir durum olsa da seçim yapma lüksüne erişsek.