Ana Sayfa Danışman Yeni Dacia Duster Alınır mı?

Yeni Dacia Duster Alınır mı?

5
52555

Yeni Dacia Duster Alınır mı diye düşünen ve soran çok. Bundan üç-dört yıl önce MTV, ÖTV ve dolar bu kadar uçmamışken pek çok kişinin burun kıvırdığı Dacia, şimdi hem ulaşılabilir sıfır km 4X4 olması hem de kendini çok değiştirmiş olması sebebiyle akıllara düştü. 2018 model Duster fiyatları kadar aracın yenilenen özellikleri de merak konusu. Peki, yeni Duster’ın fiyatı ne, motor seçenekleri neler, tasarımı nasıl, ne kadar yakıyor…Kısacası Yeni Duster’da neler değişti? Ama en önemlisi Yeni Duster alınır mı alınmaz mı…Bir bilene yani yılların test pilotu ve otomobil uzmanı Mert Yılmaz’a sorduk: 2018 model Duster alınır mı alınmaz mı? İşte Mert Yılmaz’ın yeni Duster yorumları

Sıfır Dacia Duster İlanları İçin Hemen Tıklayın!

Alınır Mı?

Sizlerden gelen istekler bizim için çok önemli. Son günlerde arabam.com’da en çok aranan araçlardan biri Dacia Duster 2018 modeli.. Ayrıca bu modelle ilgili birçok soru da geliyor. Biz de bu soruların cevabını verebilmek için yeni Duster’ı masaya yatırdık. Öncelikle söylemek istediğim, bu bir yeni Duster testi ya da test yazısı değil ama yeni Dacia Duster’ın motor seçeneklerinin hepsini kullandığım için önemli oranda fikrim var. Kısaca hem kâğıt üstündeki verileri inceleyeceğiz hem de benim izlenimlerime yer vereceğiz.

İkinci El Duster İlanları İçin Hemen Tıklayın!

Yeni Duster Türkiye’ye Ne Zaman Geldi?

Eylül 2017’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen yeni Dacia Duster, geçtiğimiz şubat ayında Türkiye’ye ayak bastı ama mart ayında satılmaya başladı. Yani 2018 model Duster Türkiye satışları geçtiğimiz martta başladı.

2018 Model Duster’ın Motor Seçenekleri Neler?

Öncelikle merak edilen, hangi motor ve donanım seçeneklerinin ülkemizde satıldığı. Yeni Duster, ikisi benzinli ve ikisi de dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneği ile satışa sunuldu. 1.6 lt SCe 115 HP ve ilk kez sunulan 1.2 lt TCe 125 HP’lik motorlar benzinli seçenekleri oluşturuyor. Tabii ülkemizde en çok satılan versiyonlar dizeller. Bu motor seçeneklerini ise 1.5 dCi oluşturuyor ve 90 ile 110 HP’lik versiyonları mevcut. 110 HP’lik motorda isteğe bağlı olarak 4×4 sistemi ve EDC çift kavramalı otomatik şanzıman da sunuluyor. Kısaca hemen her zevke, ihtiyaca ve bütçeye göre bir Duster var.

Murat Tosun’un 2018 Duster Test Sürüşü İzlenimleri İçin Tıklayın!

Yeni Duster’ın Performansı Nasıl ve Duster Ne Kadar Yakıyor?

En uygun motor seçeneğini oluşturan 1.6 lt’lik 16 supaplı atmosferik ünite, 5500 d/d’de 115 HP güç ve 4000 d/d’de 156 Nm tork üretiyor. 1262 kg’lik otomobil, 172 km/s maksimum hızı ve 11.9 sn’lik 0-100 km/s hızlanmasıyla yeterince performanslı. Bunun yanında insanlar, artık turbo motorların yüksek torkuna alıştı. 1.6 lt’lik motorun torkunu üst devirlerde vermesi esnekliğini azaltıyor. Fabrika verisi yakıt tüketimi ise 6.5 lt/100 km olarak veriliyor.

Yeni Benzinli Duster Nasıl?

Duster’ın yeni benzinli motor seçeneği ise 1.2 lt’lik turbo ünite. 5300 d/d’de 125 HP güç ve 2300 d/d’de 205 Nm tork üreten bu motor, güç olarak 1.6 lt’den çok farklı olmasa da torku çok daha fazla ve bu tork alt devirlerden itibaren kullanıma sunuluyor. Bu da 1301 kg’lik otomobilin daha esnek bir kullanım sunduğunun ispatı. 177 km/s maksimum hıza ulaşan Duster 1.2 TCe, 0-100 km/s hızlanmasını 10.4 sn’de tamamlıyor. Fabrik verisi yakıt tüketimi ise 6.2 lt/100 km. Bizce, aradaki 4000 TL farkı ödeyip, daha modern olan 1.2 lt motoru satın almakta fayda var. Hem daha performanslı ve esnek bir sürüşü var hem de daha ekonomik. Fabrika verileri arasında 0.3 lt/100 km’lik bir fark olsa da normal kullanım şartlarında bu fark 1.2 turbo motor lehine daha da yükselecektir. 1.6 lt’lik motor beş ileri manuel şanzımanla sunulurken, 1.2 lt turbo motorda altı ileri manuel şanzıman yer alıyor. Bu da çok önemli bir özellik çünkü en üst vites daha uzun oranlı olduğu için yakıt tüketimi düşüyor ve kabinde duyulan motor sesi de azalıyor.

Dizel Duster EDC Otomatikle Popüler

En çok satılacak dizel motorlara geldiğimizde, başarısı uzun yıllardır kanıtlanmış, Mercedes modellerinde bile kullanılan 1.5 lt dCi motoru görüyoruz. Bu motorun 90 HP’lik versiyonu 1750 d/d’de 210 Nm tork üretiyor. 1327 kg’lik bu model, 158 km/s maksimum hızı ve 13.8 sn’lik 0-100 km/s hızlanmasıyla çok iddialı değil. Buna karşılık şehir içinde yeterince atak bir sürüş ortaya koyabiliyor. Daha da önemlisi 4.4 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri. Bu motor seçeneği sadece altı ileri manuel şanzımana sunuluyor. 1.5 dCi motrun 110 HP’lik versiyonu he manuel hem de otomatik şanzımana sahip. 260 Nm tork üreten bu motor, altı ileri manuel şanzımanlı versiyonu 171 km/s maksimum hıza taşıyor. 0-100 km/s hızlanması ise 11.8 sn. Yani 90 HP’lik motorla ciddi bir performans farkı var. Yakıt tüketimi ise 4.4 lt/100 km ile aynı. Fakat gerçek yol şartlarında, gücü nedeniyle daha az gaza basma ihtiyacı duyacağınız için 110 HP’lik versiyon daha az yakacaktır. Aynı motorun altı ileri çift kavramalı EDC otomatik şanzımanlı versiyonu, Duster’ın en çok tercih edilen modellerinden biri. 171 km/s maksimum hızı ve 11.9 sn’lik 0-100 km/s hızlanmasıyla manuel kardeşinden performans olarak önemli bir farkı yok. 4.5 lt/100 km’lik tüketim değeri de sadece 0.1 lt/100 km daha fazla. Tabii gerçek yol şartlarında bu fark daha çok olacaktır. Yine de otomatik şanzımanın konforu için bu ufak farklılıklar göz ardı edilebilir.

Sadece Ekspertiz Raporu Almış İkinci El Duster İlanları Burada!

4×4 Duster’ı Ciddiye Alma Zamanı!

Dacia Duster’ın son versiyonu dört tekerlekten çekişli. Yine 110 HP’lik motoru kullanan bu model, beklenenin üstündeki arazi kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Bir önceki nesil Nissan X-Trail’den alınan dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde macera kullanımlarına oldukça uygun olan Duster 4×4, 169 km/s maksimum hızı ve 12.4 sn’lik 0-100 km/s hızlanmasıyla yeterince performanslı. Yakıt tüketimi ise 4.7 lt/100 km olarak veriliyor. Dört tekerlekten çekişli Duster’ın EDC otomatik şanzımanlı versiyonu bulunmuyor.

Türk Tüketiciye Çok Uygun SUV Modeli

Verilerden de anlaşılacağı gibi Dacia Duster’ın motor ve şanzıman seçenekleri Türkiye pazarı için çok uygun. Tüm motorlar yeterli performansı sunarken, tüketim değerleri de düşük. Otomatik şanzımanın da sunuluyor olması Duster’ın satış potansiyelini oldukça artırıyor.Yani artık tam otomatik Duster da var. Ki, geçtiğimiz yıl arama motorunda otomobil sektörü bazında en çok aranan kelime gruplarından biri “Dacia Duster’ın otomatiği var mı” şeklinde idi. Artık cevap: evet.

Daci Duster 2018 Donanım Seçenekleri

Yeni Dacia Duster’ın donanım seçenekleri şöyle: Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım paket var. Bu paketleri hemen hemen tüm motor seçenekleriyle satın alabiliyorsunuz. 1.6 lt benzinli motor Prestige’de bulunmuyor. Comfort’ta da 110 HP’lik dizel motorun manuel şanzımanlısına yer verilmemiş.

Duster Comfort Paketi

Comfort paketli bir Duster tercih ettiğinizde; otomatik yanan ön farlar, 16 inç sac jantlar, elektronik stabilite kontrolü, yokuş kalkış destek sistemi, ABS, altı hava yastığı, hız sabitleyici, stop/start sistemi, yol bilgisayarı, elektrikli ön camlar, radyo, direksiyondan radyo kumandası, ön sis farları, manuel kima, 4×4 versiyonda yokuş iniş desteği, yüksekli ayarlı sürücü koltuğu yer alıyor. Duster Comfort’un opsiyonları ise metalik boya, 16 inç alaşımlı jantlar ve multimedya sistem olarak özetlenebilir.

Duster Prestige Paketi

Üst paket Prestige’e geçtiğinizde; Comfort’takilere ek olarak, 16 inç alaşım jantlar, elektrikli dış dikiz aynası, arka park sensörü, elektrikli arka camlar, derinliği de ayarlanabilen (Comfort’da sadece yükseklik ayarı) direksiyon simidi ve deri direksiyona sahip oluyorsunuz. Prestige’in opsiyon listesi daha kalabalık: Metalik boya, otomatik klima, eller serbest Dacia kart ve multimedya sistemi… Prestige ile alınabilen Look pakette krom renkli ön-arka koruma kızakları, dış dikiz aynaları, tavan barları ve karartılmış arka camlar yer alıyor. Tekno pakette geri görüş kamerası ve multimedya sistemi yer alıyorken, Vizyo pakette kör nokta uyarı sistemi, 360 derece kamera ve mutimedya sistemi yer alıyor. Ayrıca Prestige’in döşemeleri de daha farklı.

Duster Fİyat& Donanım Yorumu

Sunulanlara bakılırsa yeni Dacia Duster’ın fiyat/donanım oranı oldukça başarılı. Elbette şerit takip sistemi ya da otomatik fren gibi üst düzey güvenlik yardımcıları yok ama bunlara sahip olan rakipler neredeyse iki katı fiyata satılıyor.

2018 Model Dacia Duster’ın Tasarımı Nasıl?

2018 Dacia Dsuter tasarım detaylarına geçmeden biraz yeni Duster’ın boyutlarından bahsedelim: 4341 mm uzunluğundaki yeni Duster’ın genişliği 1804, yüksekliği ise 1693 mm. Aks aralığı ise 2674 mm olarak açıklanıyor.

Yeni Dacia Duster, ilk bakışta eskisine benzer gibi dursa da aslında tamamen yenilenmiş bir model. Mesela yeni Duster’ın ön tasarımı ile daha iddialı bir karakter ve güçlü bir duruş sergiliyor. Krom radyatör ızgarası, otomobilin en uç köşelerinde yer alan ön farlara kadar uzanarak otomobilin daha geniş görünmesini sağlıyor.

Duster, üçe bölünmüş LED gündüz farlarını da içeren yeni bir far tasarımına sahip. Otomobilin daha yatay görünümlü kaputu ise güçlü görünümü artırıyor. Yeni Duster’ın daha yüksek bel çizgisi, sağlamlık izlenimini artırıyor. Ön camın 100 mm öne taşınması ve daha eğimli hale getirilmesi kabini daha uzun ve daha geniş hale getirmiş. Ülkemizde satılmasa da 17 inçlik jant seçeneği de mevcut. Geniş arka kısım ise otomobile farklı bir duruş katmış. Yeni Duster’da dört kareden oluşan stop lambaları aracın uç köşelerinde yer alıyor ama bu stop lambaları Jeep Renegade’e çok benzemesiyle eleştiriliyor. Geniş, ön ve arka tampon koruma plakaları ise modelin maceracı özelliklerini öne çıkarıyor.

Yeni Duster’ın İçi Nasıl?

Duster’ın kabini eski modelde de yeterince genişti. Yeni Duster’ın içinde ise  bu algı daha da artırılmış ayrıca ses yalıtımı da çok daha iyi. Yeni Duster’ın iç mekânında ilk dikkat çeken, iyileştirilmiş ergonomi oluyor.

Orta konsolda, 74 mm daha yüksek konumlandırılmış navigasyon ve multimedya (opsiyonel) sistemi, sürücülere daha kolay erişim imkânı sağlıyor. Yine opsiyonel olan otomatik klima kontrolü için sunulan üç adet klima kumanda düğmesi, gösterge panelinin üstünde yer alan havalandırmaları kontrol ediyor.

Dijital Klimalı Duster

Daha önce hiçbir Duster’da dijital klima yer almamıştı. Orta konsol paneli, kullanıcı dostu ve modern olan yeni piyano tuş takımı ile yenilenmiş. Konumu değiştirilmiş el freni sayesinde daha fazla ek saklama alanı yaratılmış. 2018 Duster’ın iç mekanı, seçilen malzemelere ve genel işçilik kalitesine gösterilen özen sayesinde eskisinden daha şık bir iç mekân sunuyor. Tabii kullanılan plastiğin sert olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Kokpitin üstü yumuşak kaplamalı değil ama bu da otomobilin fiyatıyla doğru orantılı. Duster’da yolcu koltuğunun altında bulunan 2.8 litrelik çekmece şeklindeki yeni saklama gözü de dahil olmak üzere toplam 27.2 litre eşya saklama alanı bulunuyor. 4×2 versiyon için 478 litre bagaj hacmi bulunurken, 4×4’teki hacim 467 litre. Arka koltuk katlandığında ise maksimum bagaj kapasitesi 1623 litreye ulaşıyor. Yeni Duster, elektrik takviyeli direksiyon ile birlikte sunuluyor. Direksiyonu döndürmek için gereken gücün yüzde 35 oranında azaltılması, özellikle park etme sırasında faydalı oluyor. Dönüş çapı da yüzde 6 azaltılmış.

360 Derece Kamera Var!

Yeni Duster’ın güvenlik donanımında önemli özelliklerinden biri de 360 derece (opsiyonel) kamera. Bir adet önde, birer adet yanlarda ve bir adet arkada olmak üzere dört kameradan oluşan 360 derece görüş kamerası, sürücünün araç çevresindeki alanı görmesini sağlıyor ve park etme konusunda son derece faydalı oluyor. Ön tekerleklerin açısının rahat görülebilmesi için yan aynaların altına yerleştirilmiş kameralar bulunuyor.

2018 Model Dacia Duster Alınır mı Alınmaz mı?

Dacia Duster alınır mı? Evet, asıl sorumuz buydu. Fiyat/fayda oranına bakılırsa kesinlikle alınır. Neden mi? İşte yeni Duster yorumlarım:

Eski modelde eleştirilen; gürültü, ergonomi, demode görünüşlü ön konsol gibi özellikler büyük oranda geliştirilmiş. Yeni Duster hem dışında hem de içinde oldukça modern görünüyor. Üstelik şimdiye kadar bir Dacia modelinde hiç yer almamış donanımları da sunuyor. Verimli motorlar zaten hiç şikâyet konusu olmamıştı. Yeni modelde de yeterli performansı ekonomiyle birlikte sunan motor seçenekleri devam ediyor. Yen 1.2 lt turbo motor da Duster’ı modernleştiren özelliklerden biri. Bu bir test olmadığı için pek bahsetmedik ama kısaca değinelim. Yeni Duster’ın konfor odaklı süspansiyon sistemi darbeleri başarıyla emiyor. Bu da konforlu sürüşler anlamına geliyor. Tabii bu özellik virajlarda yana yatma eğilimini de beraberinde getiriyor ama ciddi bir yol tutuş problemi yok. Önde 280 mm disk ve arkada kampanadan oluşan frenler de yeterince güvenilir. Sonuç olarak merak edilen sorunun cevabı çok açık: Dacia Duster gönül rahatlığıyla alınır çünkü gerçek bir yol arkadaşı. Tüm Dacia modelleri gibi görüntüye değil, fonksiyona önem veriyor…

Yeni Dacia Duster Fiyat Listesi

Duster 1.6 16V Comfort fiyatı 73.400 TL

Duster 1.2 Tce Comfort  fiyatı 77.400 TL

Duster 1.5 dCi 90 Comfort fiyatı 97.650 TL

Duster 1.5 dCi 110 EDC Comfort fiyatı 106.650 TL

Duster 1.5 dCi 110 4×4 Comfort fiyatı 104.650 TL

Duster 1.2 Tce Prestige fiyatı 84.150 TL

Duster 1.5 dCi 90 Prestige fiyatı 101.650 TL

Duster 1.5 dCi 110 Prestige fiyatı 103.650 TL

Duster 1.5 dCi 110 EDC Prestige fiyatı 110.650 TL

Duster 1.5 dCi 110 4×4 Prestige fiyatı 108.650 TL

 

2018 Model Dacia Duster Görselleri İçin Galeriye Tıklayın!

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

 

5 YORUMLAR

  1. yucel
    yazınızı okudum bana çok taraflı bir yazı gibi geldi. bu aracın opsiyon olarak sunduğu çoğu özellik suzuki vitarada standart olarak veriliyor. Hemde dediğiniz gibi 2 katı fiyatada satılmıyor.
  2. teyfik
    suzki vitara 190000 tl. yani 80000 tl daha pahalı.paran coksa araziye surmek için alabilirsin.ama 190000 tl yi araziye sureceğime 110000 tl yi araziye surmek daha mantıklı.ben öyle yapıcam.
  3. ATİLLA LEVENT
    AYRICA GÜVENLİK VE EMNİYET SIFIR..NE ARAZİ ARACIYALAN.. AZCIK YUKSEK ARAÇ NE ZAMANDIR ARAZİ OLDU..O ZAMAN MERİVA VERSO MATRİX DE ARAZİ ARACI... ABD ÜLKESİNE DACİA SOKMUYOR.. ÇARPIŞMA TESTLERİNDEN 3 YILDIZ ALDI..YOUTUBE DAN İZLEYİN TESTLERİ
  4. Oğuz 67 T 0023
    15 senedir Taksicilik yapıyorum Zonguldak Terminal Taksi deyim 1.6 115 beygir Comfort model benzinli Duster aldım araca LPG taktırdım araçta kullanılan motor Megane 4 ile aynı ve şu anda benim gibi Megane 4 ve benzinli Duster alan tüm arkadaşlarım bin pişman araçta aşırı derecede yağ yakma var aracım şu anda 9 bin kilometrede bu kilometreye kadar neredeyse 4 litre yağ takviyesi yapıldı Megane 4 lerde de aynı Renault Genel Müdürlüğü aradım Bana dedikleri her bin kilometrede yarım litre yakması normalmiş Böyle bir saçmalık olamaz Zonguldak merkez ve çevre ilçeler olmak üzere tüm arkadaşlar servise bildirdi servisin bize bildirdiği bu konu hakkında çalışma başlatıldı sonucunu bekliyoruz 3 ay oldu hala bekliyoruz benzinli yeni Duster alacak arkadaşların dikkatine
  5. Hasan Hüseyin KALHAN
    İskenderun Nevzat Şahin RELES bayinden 04.06.2021 tarihinde 1.0 tce dacia duster fabrikasyon LPG araç aldım. Aracımın 10-20-30 bin bakımlarını düzenli yaptırdım. Aracım 40000 km geldiğinde servis doluluğundan aracı kabul etmediler araç 43250 km oldu yine kabul etmediler döneceğiz deyip dönmediler. Araç 47000 geldi yine dönüş yapmadılar ben götürdüm ve zorla bakıma aldılar. 3000 TL para alıp sonrasında Nur topu gibi bir arızanız oldu( LPG enjektörleri) ve bakım km geçtiğinden garanti kapsamında değil aracın tekrar garanti kapsamına girmesini istiyorsanız 8500 TL daha verip bunu serviste yaptırmanız gerekiyor dediler ki dışarıda zaten yaptıramazsınız LPG programı yok ... SAKIN ALMAYIN HATTA ASLA ALMAYIN ...ARAÇ 10000 km bakım aralığını zor görüyor ve planlı arızalanma ve para kazanma için üretilmiş bir araç. Servisler hiçbirşeyi karşılamıyor hepsi garanti dışı diyor. Kardeşimin corollası var veteriner hekim olmasam Toyota alacağım. Renault RELES aracının arkasında durmuyor araç daha 47000 km de iğrenç sürekli arıza veriyor baş belası sırf garanti devam etsin diye sürekli servise para bayılıyoruz ve hiçbirşeyi garanti kapsamına almıyor. Genel merkez sallıyor arkadaşlar evet dacia Renault ucuz geliyor ama 5-10 yıla kadar en az çeyreği parayı daha sizden soyuyorlar ...PİŞMANIM ASLA ALMAYIN İĞRENÇ