Ford, tasarım konusunda cesur davranan markalardan biri. Ford marka araçların dikkat çekmesini isteyen üretici bu nedenle gerek gövde renkleri gerekse tasarım çizgilerinde albeniyi ikinci plana itmeden dikkat çekici otomobiller hazırlama konusunda tam bir uzman. Günümüzde bir marka yüzü oluşturarak modellerini tasarlayan Ford, yeni Fiesta’nın tasarımda da bu yüzü kullanmış. Ford Fiesta 1.0 Ecoboost;

Ford Fiesta

Önde büyük havalandırma kanalları olan ızgara, büyük farlar ve tamponun köşelerine konumlandırılmış sis farları artık pek çok Ford modelinde karşılaştığımız bir anlayış. Fiesta’nın tasarımı ise ortak çizgilere rağmen özgün olmayı başaran ve bunu yaparken de sportiflikten ödün vermeyen bir küçük otomobil.

Ford Fiesta

Profilden bakıldığında yeni Fiesta modelinin öncüsüyle benzerlikleri olduğu ve bu alanda önemli değişikliklerin yapılmadığı belli oluyor. Toplam boyu 7 cm kadar uzayan 2017 model Fiesta, arkada ise yeni tasarımlı stop grubu ile önemli bir değişim geçirmiş.

Ford Fiesta 2017

Gerek önden gerekse arkadan baktığınızda hala bir Ford Fiesta olduğunu size hissettirmesiyle özünden kopmayan model aynı zamanda yenilendiğini de gösteriyor. Bu sayede de yapılan işlemlerin küçük bir makyajdan çok daha fazlası olduğunu anlıyorsunuz.

Ford Fiesta’nın İç Mekanı

Yeni Ford Fiesta’daki en büyük değişim iç mekanda yaşanmış durumda. Aracın yaşam alanı adeta yeniden tasarlanmış. Gerek gösterge paneli gerekse orta konsolun tamamı hep yeni çizgiye sahip. Daha önceki Ford modellerinde sürücü odaklı bir alan göze çarparken yeni Fiesta yan yolcunun da konforunu azaltmadan ergonomik şekilde tüm kumanda ve şalterlere ulaşmasını sağlıyor. Yeni Fiesta’nın  donanım seviyesine göre iç mekanda sunulan konfor ve güvenlik elemanları ve teknolojik yardımcıların sayısı bir hayli zenginleşiyor.

Son model Fiesta dış tasarımda büyüyen boyutlara paralel olarak yeni tasarımlı koltukların da etkisiyle Ford Fiesta’nın iç mekan genişliği de artmış. Ancak arka kısım hala 2 yetişkinin rahat edeceği kadar alana sahip. Arkadaki bagaj ise kolay yükleme yapılmasıyla beğeni topluyor.

Konsolun neredeyse bütününde kullanılan malzemelerin değiştirildiği Fiesta’da özellikle üst kısımlardaki plastik malzemenin dokusu ve kalitesi bir üst sınıftaki modellerle yarışacak kadar başarılı. Geniş camları ve iki parçalı açılır tavanıyla iç mekana giren ışık miktarının fazla olduğu 2017 model Fiesta’da ferahlık hissi yüksek.

Ford Fiesta Verimli Benzinli Motor

Ford Fiesta gerek ekonomik motorları gerekse de ateşli benzinli güç üniteleri ile hep sınıfının en iddialılarından olmuştur. Yeni neslinde de durum farklı değil. Ülkemizde yeni Ford Fiesta 2 benzin ve 1 dizel olmak üzere 3 motorla ithal ediliyor.

Benzini motorların giriş versiyonu 1.25 litrelik motoru yerine üretilmeye başlanan 85 HP’lik 1.1 litrelik atmosferik ünite iken daha güçlü seçenek 6 yıldır Yılın Motoru ödülünün sahibi olan 1.0 litrelik EcoBoost motor. 100 HP güç üreten bu motor 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Benzinli ve manuel vites isteyenlere Ford 1.1 litrelik üniteyi sunuyor, EcoBoost ise sadece otomatikle alınabiliyor. Dizel motor 1.5 litrelik 85 HP gücünde ve sadece manuel şanzımanla alınabiliyor.

Ford Türkiye yetkililerinin açıklamasına göre yeni Ford Fiesta motor konusunda dizel-otomatik versiyon olmayacak çünkü bu sınıfta tüketiciler tercihlerini benzinli-otomatik veya dizel-manuel arasından yapıyor ki bu nedenle Fiesta dizel-otomatik satılmayacak. Ödüllü 1.0 litrelik 100 HP’lik motor ilk hareket anından itibaren güç eksikliği hissettirmemesi ile beğeni topluyor. Şanzımanla uyumu yüksek olan motorun devir çevirme isteği de yüksek. Buna karşılık sakin kullanımlarda şanzıman hep üst viteslerde ilerlediği için ekonomi de yapmak mümkün oluyor. Sarsıntısız ve gürültüsüz motorun iç mekandaki konforu da artırması kullanım esnasında beğeni topluyor.

Güvenlik

Güvenlik konusunda önemli iyileştirmelerin yapıldığı Ford Fiesta EuroNCAP tarafından yeni çarpışma testine alındı ve 5 yıldız alarak günü noktaladı.

Yetişkin güvenliği konusunda %%87 alarak önemli bir başarı sergileyen model sahip olduğu teknolojik donanımlar sayesinde de ilave puanlar elde etti. Yen Fiesta’da oldukça uzun aktif ve pasif güvenlik elemanları sunulurken ilave paketlerle de bu donanımların sayısı bir hayli artıyor. Gelişmiş sürüş yardım teknolojileri, iki kamera, üç radar ve 12 ultrasonik sensörle destekleniyor; sistemin parçaları birlikte çalışarak aracın etrafını 360 derece algılıyor ve 130 metreye yani bir futbol sahasından daha uzun bir mesafeye kadar görebiliyor

Ford Fiesta ‘da Konfor & Yol Tutuş 

Fiesta yol tutuş konusunda nasıl mı? Bu konuda gerçek bir uzman olan Ford, Fiesta’da da bildiklerini hep kullanmış bir markadır. Yeni nesilde de bu uygulamada bir değişikliğe gidilmemiş. Küçük sınıfın en iyi yol tutuş karakterli modellerinden olan Ford Fiesta elden geçirilen yürüyen aksamı ile yine çok iddialı bir otomobil olmuş.

Direksiyonun sürücüden gelen istekleri gecikme olmadan yola aktarması, süspansiyonun gürültülü çalışmaması ve küçük darbeleri iyi şekilde absorbe etmesi gibi detaylar hep Fiesta’nın neden yol tutuş konusunda efsaneleşmiş bir model olduğunu ortaya koyuyor. Ancak elbette jant ölçüleri büyüyünce ister istemez arka koltuktaki konfor da azalıyor. Bu nedenle standart ölçülerin dışına çıkıp jantları değiştirmek görsellik için iyi olsa da konfor için yapılmaması gereken bir değişiklik.

Sürat arttıkça sertleşen direksiyonuyla sürücüsüne güven veren Fiesta, yüksek hızlarda yan rüzgarlardan da minimum etkileniyor. Fren performansı açıklanan verileri göre %8 iyileştirilen modelin arka frenleri ise hala ne yazık ki kampana. Bu durum sadece ST Line donanımında değişiyor. Keşke disk frenler tüm versiyonlarda standart hale gelseydi.

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Teknik Özellikler

Yeni Ford Fiesta Teknik Özellikleri

  • Motor : 1.0
  • Motor Hacmi : 998 cc
  • Silindir Adedi : 3
  • Maksimum Güç: 100 HP 6000 d/d
  • Maksimum Tork : 170 Nm 1400 d/d

Yeni Ford Fiesta Performans Özellikleri

  • 0-100 km/s Hızlanma : 12.2 sn
  • Maksimum Hız : 180 km/s

Yeni Ford Fiesta Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Kampana

Yeni Ford Fiesta Yakıt Tüketimi  (Yakıt Türü : Benzin)

  • Şehir İçi : 6.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.2 lt/100 km
  • Karma : 5.2 lt/100 km
  • Test : 7.5 lt/100 km
  • CO2 Emisyonu : 118 gr/km

Yeni Fiesta Boyutlar  

  • Uzunluk : 4040 mm
  • Genişlik : 1735 mm
  • Yükseklik : 1476 mm
  • Dingil Mesafesi : 2489 mm
  • Bagaj Hacmi : 292 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 42 lt
  • Boş Ağırlık : 1206 kg
  • Lastik Boyutu : 195/45 R16

İkinci el satılık Ford Fiesta ilanları

Ford RS200 Evolution Gerçek Bir Ralli Arabası

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here