Yeni BMW X3 modeli için sizler de bizim gibi ilk bakışta neresi değişmiş dediniz mi? Bu durum BMW’nin ortak bir sorunu halini aldı. Tasarımda ne değişirse değişsin sanki bir şey değişmemiş gibi bir izlenim uyandırıyor.

BMW tasarım dilinin dışına çıkmamak için bu tip bir çalışma yapılıyor, biliyoruz. Ancak bazı şeylerin zamanı geçiyor.

Yeni BMW X3’ün tasarımına ilk baktığımızda gördüğümüz şey daha atletik ve daha dinamik bir yapıya bürünmesi oluyor. Rakiplerinin büyük bir bölümü daha kaliteli görünen detayları ön plana çıkarırken BMW atletik yapının temsilcisi olmayı sürdürüyor ve çok iyi bir şey yapıyor.

SUV sınıfında bu tip tasarımı daha çok seviyorum ve bu sınıfın karakterine daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Ona tam karşıdan baktığımızda daha da büyüyen böbrek ızgarası ile tüm bakışları üzerine çektiğini görüyoruz. Değişen tampon tasarımı ile birlikte derin oyuklar içine taşınan aydınlatma elemanlarının tasarımı da göze iyi gelen detaylar arasında. Farların agresif bakışlara sahip olması da dinamizm için son derece iyi. Yan taraflarında biraz daha sportif olsa daha iyi olurdu. Arka tasarım konusunda bildik yapı sürerken, buradaki aydınlatma grubu kendisine daha da büyük bir alanda yer bulmaya başlamış.

Sıfır BMW X3 ilanları için arabam.com sıfır km ilanlarını inceleyebilirsiniz. Elbette ikinci el BMW X3 ilanları için de sistemde çok sayıda seçenek bulabilirsiniz.

İç Mekan

Kim ne derse desin biz BMW X3’ün iç mekan tasarımını seviyoruz. Kalıpların dışına çıkmıyorlar bu durum sıkıcı ama kullanışlılık açısından yaratılmış en başarılı tasarımlardan biri.

Siyah renkler yaşam alanının büyük bir bölümünü kaplıyor olsa bile bu son derece iyi bir şekilde gizleniyor. Krom malzemeler, renkli koltuklar ve kapı içleri ile ferahlık konusunda başarı yakalanıyor.

Sürücü odaklı tasarım konusundaysa hala BMW’nin eline su dökebilecek bir marka çıkmadı. İki katlı orta konsolu sürücüye son derece iyi bir şekilde odakladılar ve bunu da başarıyla sürdürüyorlar.

En önemli eleştirilerimizden biri burada yer alan bazı kumanda elemanlarının çok küçük ve zor kullanılıyor olması.

Araçta, orta konsol ve vites konsolunun hemen ortasında bulunan kapaklı büyük eşya gözü, hayatı kolaylaştıran en önemli detaylardan. Vites konsolunun olduğu bölümde hem vites kolunun tasarımı başarılı hem de diğer kumanda elemanlarının. Bu bölüm gerçekten çok kaliteli görünüyor. Yaşam alanı sessizliği konusunda sıkıntı yaşatmayan araç arka tarafta biraz daha geniş bir yaşam alanını hak ediyor.

BMW X3’ün bagajı nasıl diyorsanız; Bagaj hacmi ve bagaj kullanımı konusunda sıkıntı yaşatmıyor.

Motor

BMW X3 motoru nasıl mı? Öncelikle bu motor seçeneklerinin çok fazla şansı kalmamış gibi görünüyor. Artık maalesef Türkiye için 1.6 litrenin altında yer alan motorların dönemini yaşıyoruz.

Örneğin 2017’nin en çok satan araçları listesine ya da diğer satış rakamlarına baktığımız zaman bu tablo hemen karşımıza çıkıyor.

Zaten aracın 450 bin TL’nin üzerine çıkan fiyatını gördüğünüzde siz de aynı şeyi düşüneceksiniz. Yüksek vergi dilimi nedeniyle yeni BMW X3’ün fiyat etiketi yükseklerde geziyor.

Veriler açısından baktığımız zamansa hepimizin sahip olmayı isteyeceği bir motor seçeneği. 1995 cc hacmindeki, 4 silindir, 16 supaplı dizel motor 4000 d/d’de 190 HP güç üretiyor. Bunun yanına çok önemli bir artı olarak 1750 d/d’den itibaren kullanıma sunduğu 400 Nm’lik torku ekliyor. Yola güç 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla aktarılıyor. 1825 kg ağırlığında olan araç, iyi bileşenlerin desteğini yanına alarak 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlarken, 213 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

2018 BMW X3 performans açısından beklentileri zorlanmadan karşılayan yeni BMW X3 tüketim değerleri açısından da cimri dizeller arasında kalmayı başarıyor. Fabrika verilerinde ortalama yakıt tüketimi 5.7 litre olarak açıklanan araç gerçek hayatta 7.8 litre ile yetinmeyi biliyor.

Bmw X3 Güvenlik

EuroNCAP çarpışma testlerinden SUV sınıfının en iyi puanlarını alan araçlarından biri karşımıza çıktı. EuroNCAP’in en yüksek puanı olan 5 yıldızı almasının yanında, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 70, güvenlik yardımcılarındansa yüzde 58 almış.

Bmw X3 Konfor & Yol Tutuş

Ayağınızın altında her zaman size hizmet etmek için hazır bekleyen bir gücün olduğunu biliyorsunuz. Bu his kendinizi iyi hissettiriyor. Bu duruma akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi olan xDrive eşlik ediyor. Yol tutuşun başarılı olmasında etkin bir rol oynayan sistem arazi kabiliyeti açısından beklentilerimizin biraz altında kalmış olabilir ama asfalt sürüş performansına son derece olumlu bir etki sağlıyor. Yönlendirme kabiliyeti başarılı ve bunu bir adım daha ileriye taşımışlar.

Yönlendirme kabiliyeti derken bir aracın sürüş güvenliği açısından en önemli detayından söz ediyoruz. Yani hem yol tutuş hem de keskinlik açısından yönlendirme sistemi en belirgin rol oynayıcı ve görevini başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri darbe emiş ve yol tutuş konusunda zorlanmadan beğenimizi kazandı.

Hızlı girdiğimiz virajların ardından güvenli bir araç olduğunu ispatladı. Elbette bu aracın yüksek bir yapıya sahip olduğunu ve onun bir SUV olduğunu bilerek ona davranmanız gerekiyor. Araçta günümüzde neredeyse tüm otomobillerde sunulmaya başlayan şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleme, çarpışma önleyici sistem de görev yapıyor.

Teknik Özellik

Yeni BMW X3 Motor Özellikleri: 2.0 lt

  • BMW X3 Motor Hacmi : 1995 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 190 HP 4000 d/d
  • Maksimum Tork : 400 Nm 1750 d/d

Yeni BMW X3 Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma : 8.0 sn
  • Maksimum Hız : 213 km/s
  • Frenler
  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Dizel

Yeni BMW X3 Yakıt Tüketimi  

  • Şehir İçi : 5.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı :  5.6 lt/100 km
  • Karma : 5.7 lt/100 km
  • Test : 7.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 149 gr/km

Yeni BMW X3 Boyutlar

  • Uzunluk : 4708 mm
  • Genişlik : 1891 mm
  • Yükseklik : 1676 mm
  • Dingil Mesafesi : 2864 mm

Yeni BMW X3 Bagaj Hacmi : 550 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi : 67 lt
  • Boş Ağırlık : 1825 kg
  • Lastik Boyutu : 225/60 R18

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here