2017 Volvo V60 Cross Country 2.0 D4 Detaylı İnceleme

1
8110

Murat Tosun, ülkemizde ve dünyada en güvenli araç imajını üzerinde başarıyla taşıyan Volvo markası, V60 Cross Country ile özellikle aileleri sevindirecek detaylar sunuyor. Volvo modelleri içinde en aile odaklı tasarımlardan biri olan V60 Cross Country, performansıyla da sürüş keyfi sunan bir araç. Yeni V60 Cross Country ile güvenli, konforlu ve yüksek performanslı bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Hayalinizde 2017 model V60 Cross Country varsa Murat Tosun’un bu test yazısında araç hakkında aradığınız tüm detayları bulabilirsiniz. İkinci el Volvo modelleri için arabam.com ikinci el Volvo ilanlarını süzebilirsiniz.

Ülkemizde artan vergilerle üst sınıf araç sahibi olmak zorlaştı. Ancak kaliteden ve özellikle de güvenlikten ödün vermek istemeyenler için Volvo marka araçlar hala ilk tercihler arasında yer alıyor. Volvo V60 fiyatı ve diğer modellerin fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Volvo hayranı bir otomotiv tutkunuysanız, arabam.com Volvo Test Sürüşü içeriklerini okuyabilirsiniz.

Volvo V60 Cross Country ve Tasarım

V60 Cross Country’nin tasarımı nasıl diyorsanız; hemen anlatalım:

Volvo V60 Cross Country

Öncelikle, kardeşi V60’e oranla 2 mm daha uzun. Bu durum gözle çok fark edilmezken 61 mm daha yüksek olduğu ise yan yana geldiklerinde kendini belli ediyor. 201 mm yerden yüksekliği olan otomobil, V60’ten farkını açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca detaylar otomobilin daha kaslı ve SUV araçlar gibi görünmesini sağlıyor.

Volvo V60 Cross Country

Öne doğru çıkık olan panjuru ve V formlu kaputu karakteristik Volvo tasarımını sergiliyor. Petek şeklindeki panjuru Cross Country ailesine has bir özellik. Tamponun altında SUV araçlarda görmeye alıştığımız detaylar V60 Cross Country’de de var. Yan kısımda kardeşinden yüksek olan Cross Country’de marşpiyel ve çamurluklardaki sert plastik kaplamalar otomobilin karakterine uygun bir tasarım sunuyor.

Arka kısımda çift çıkışlı egzozu barındıran difüzör de SUV araçlardaki gibi tasarlanmış. Bu Cross Country’ye özel farklılıklar gövde rengi dışında boyandığı için göze hemen çarpıyor.

İç Mekan

V60 Cross Country’nin iç mekanı kesinlikle çok ergonomik.

BMW modellerinin testlerinde en çok sevdiğimiz detaylar orta konsolun sola doğru dönük olması gelir. Sürücü odaklı dediğimiz ve sürücüye dönük bir tasarımı benimsemiştir BMW. V60 Cross Country’de de orta konsol sürücüye dönük ve bu otomobili kullanırken size daha yakın olduğundan ergonomik anlamda artılar sunuyor. Orta konsolun üstünde 7 inçlik multimedya ekranı size otomobilin müzik sisteminden navigasyonuna, aracın bilgilerinden ayarlarına kadar birçok şeyi yapmanızı sağlıyor. Geri görüş kamerasının görüntüsünü de yansıtan yüksek çözünürlüklü ekran ergonomik açıdan sorunsuz. Müzik sistemini ise şöyle anlatmak lazım; sanki konser salonundaymışsınız gibi hissediyorsunuz.

Volvo V60 Cross Country

Ekranın alt kısmındaki butonların çokluğu dikkat çekiyor. Buton grubu Bluetooth telefon ve müzik sisteminin kısa yollarını kontrol ediyor. Klima ünitesi de son derece basit bir anlatımla kontrol ediliyor. Müzik sistemi ve Bluetooth telefonu direksiyon simidinden de kontrol edebiliyorsunuz.  Gösterge paneli ağırlıklı dijital ekran şeklinde tasarlanmış. Çok net gösterilen veriler sürüş konforuna olumlu yönde etki ediyor.

Motor

Volvo V60 Cross Country, sadece 2.0 D4 motor seçeneği ile Türkiye’de satılıyor. Şanzıman olarak da 8 ileri otomatik oran tercih edilmiş. Motor ve şanzıman hem performans hem de ekonomi düşünülerek tasarlanmış. Düşük hızda bile şanzıman hemen yükselerek yumuşak sürüşlerde hep üst viteste gitmenizi sağlıyor. Örneğin 90 km/s ile giderken şanzıman 8’inci viteste olduğunu motor devrinin de oldukça düşük seviye kaldığını görüyorsunuz. Bu da size düşük tüketim sunuyor. Ama siz performansa yönelik bir kullanım istiyorsanız V60 Cross Country bunu da size çok rahat sunuyor.

V60 sport modu da bulunan şanzımanda Drive modundayken de direksiyonun arkasındaki kulakçıklarla vites değiştirebiliyorsunuz. 190 HP güç ve 400 Nm tork sunan turbo dizel motor sessizliği ile de dikkat çekiyor. 210 km/s maksimum hız sunan otomobilin testlerimizde 0-100 km/s hızlanma değerini 12.1 sn olarak belirledik. Bu ağırlıkta bir otomobili için değere baktığımızda normal olduğunu söylemek lazım.

Volvo V60 Cross Country ve Güvenlik

Volvo dendiği zaman akıllara hemen güvenlik geliyor. Güvenli otomobil kavramını Volvo çok iyi bir şekilde hayatımıza kattı ve bunu aynen devam ettiriyor.

Yeni Volvo V60 Euro NCAP çarpışma test sonuçları 

Bu otomobilin Euro NCAP çarpışma test sonuçları da beklendiği gibi iyi. En yüksek puan olan 5 yıldızı alan araç, yetişkin güvenliğinden yüzde 94, çocuk güvenliğinden yüzde 82 ve yaya güvenliğinden yüzde 64 puan alarak çarpışma testinden ayrıldı.

Konfor & Yol Tutuş

Station vagon araçlarda genellikle yere yakın olmak alışkanlıktır. Volvo V60 modelinde biraz ezber bozuyor. Malum şimdi, SUV araçlar çok moda. Hal böyle olunca bu station vagon Volvo’nun da yerden yükselmesi normal.

Bir station wagon araca göre daha yüksekten bakmak sürüş konusunda size farklı hisler sunuyor. İri bir SW kullanırken bir de yüksek olunca kendinizi SUV bir model içinde gibi hissediyorsunuz.

Son model V60 Cross Country’nin yüksek olması yol tutuş konusunda sizi rahatsız etmiyor. Bunda en büyük neden sert sayılabilecek süspansiyon sistemi ve elektronik sistemlerin etkili çalışması. Virajlarda güven veren yapıda olan aracın direksiyon sisteminin biraz yumuşak kaldığı görülüyor. Biraz daha sert ve biraz daha fazla hissedilebilen bir direksiyon sistemi çok daha iyi olurdu.

2017 V60 Cross Country’yi kullanırken kendinizi güvende hissettiğiniz bir gerçek. Bunda markaya olan güvenin verdiği his kadar kullanılan aktif ve pasif güvenlik donanımın yüksek oluşu da etkili. Yaptığımız performans odaklı testler sırasında viraj kabiliyeti konusunda göz dolduran sonuçlar elde ettik. Geniş ailelere hitap eden bir araç olduğu için konfor konusunda ön planda ama bu asla güvenlikten ödün verdiği anlamına gelmiyor. Sessizlik konusunda da oldukça başarılı.

Volvo V60 Cross Country Teknik Özellikler

Volvo V60 Vross Country yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

5.3 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.2 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

4.6 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

7.6 lt/100 km

CO2 Emisyonu

Volvo V60 Vross Country Motor Hacmi

Motor Hacmi

1969 cc

0-100 km/s Hızlanma

210 sn

Maksimum Hız

7.8 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Volvo V60 Vross Country Boyutlar

Uzunluk

4637 mm

Genişlik

1899 mm

Yükseklik

1545 mm

Dingil Mesafesi

2774 mm

Bagaj Hacmi

430 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

 67.5 lt

Boş Ağırlık

1727 kg

Lastik Boyutu

225/45 R17

 

İkinci el satılık Volvo modelleri

Bir Milyon Daha! | Volvo’dan Çarpıcı Reklam Filmi!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here