2021 Volkswagen Polo almayı düşünenler için 2018 epey önemli. Zira, yeni Polo oldukça önemli değişikliklerle karşımızda. Peki, son model Polo’nun tasarımı nasıl?

Volkswagen Polo’nun yeni tasarımı önceki modele kıyasla daha sportif. Her ayrıntıyı firma dikkatlice tasarlamış gibi görünüyor. Yeni Polo’da farlar artık LED’li. Yeni radyatör ızgarasıyla birlikte, farlar Polo’nun tüm araç genişliği boyunca uzanan yeni yüzünü oluşturuyor.

2021 Volkswagen Polo

Yeni Polo’da tasarım nasıl sorusunun aslında en öz yanıtı; daha geniş daha konfor odaklı şeklinde olabilir. Mesela; tampon da araç genişliğini vurgulayan tasarım unsurlarından birisi. Kaputun ortasından geçen çizgiler radyatör ızgarasına kadar iniyor. Ayrıca yeni nesilde ızgaranın üstünde bir de kaputtan bağımsız ek parça konulmuş ve arada boşluk olmaması sağlanmış. Bu da motor kaputuna daha alçak bir görünüm kazandırıyor.

Yeni Polo’nun arka tasarımı beşinci nesilden önce bile karakteristik bir yapıdaydı ve kolayca fark edilebiliyordu. Şimdi temiz ve dengeli çizgiler bir adım daha ileri taşınmış. İlk kez Polo’da belirgin bir ışık imzalı LED stoplar görev yapıyor. Yeni Polo’nun bagaj kapağı üzerinde, şeritler kullanılarak önle uyumlu bir görünüm elde edilmiş. Tampona entegre edilmiş difüzör otomobili daha da sportif bir havaya sokmuş.

2021 Volkswagen Polo

Aslında sıfır Polo’nun tüm tasarımı değişse de aslına sadık kalmayı başarmış. Yani tasarımcılar her noktayı değiştirse de genel görünümü çok değiştirmemişler. Bu tarz aslına sadık tasarım uygulamalarını daha çok akraba Porsche 911’de görüyoruz.

Sıfır Polo almayı düşünüyorsanız; tasarım dışında yeni Polo’nun fiyatıyla da yakından ilgileniyor olmalısınız. Genel bir bakışla 2018 model Volkswagen Polo fiyatları hakkıında bilgi edinmek üzere hem Volkwagen resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz hem de arabam.com sıfır km ilanlarını Volkswagen Polo şeklinde süzebilirsiniz.

İç Mekan

Volkswagen Polo’nun iç mekanda sınıfında bir ilk olan tamamen dijital gösterge paneli ve yeni nesil dokunmatik multimedya ekranı ilk göze çarpan detaylar arasında. Bunun yanına dijital göstergelerin eklenmesi de yaşam alanının havasını değiştirmiş.

10.25 inç genişliğindeki yeni nesil panel “Active Info Display” Volkswagen’de ilk defa Polo ile sunulmuş. İç mekanda bir diğer fark yaratacak yenilik isteğe bağlı olarak sunulan 3 farklı dekor seçeneğiyle aracınızın içini Tropik Turuncu, Resif Mavi ya da İpek Gümüş ile renklendirme fırsatı.

Bu özellikle aracın hitap ettiği yaş skalası için önemli bir kişiselleştirme seçeneği. Polo’nun yaşam alanını baktığımız zaman ise, yine ortak parçaların yoğun olarak kullanıldığı belli oluyor. Ama bu kez Volkswagen tasarımcıları aracın tüm detaylarını sürücü odaklı hale getirmiş. Kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik ise bir önceki nesilden farklı değil.

Polo, 4053 mm uzunluğa, 1751 mm genişliğe, 1446 mm yüksekliğe ve 2564 mm aks mesafesine sahip. 351 litre ile oldukça bonkör bir hacim sunan Polo, rakiplerine adeta bu konuda gözdağı veriyor.

Motor

Volkswagen Polo’da iki tanesi benzinli 4 motor seçeneği sunuluyor. Benzinli motor 1.0 litre hacminde ve 75 ile 95 HP güç üretirken, dizel versiyon 1.6 litreden 80 ve 95 HP güç elde ediyor. Otomatik vites kutusu şimdilik sadece 1.0 litrelik modelde sunuluyor.

Benzinli motor cephesinde en çok tercihin testini yaptığımız 1.0 litrelik, 95 HP güç ve 175 Nm tork üreten versiyondan yana olması bekleniyor. 7 ileri DSG otomatik şanzımanla kombine edilen test otomobilimiz, 100 km’de ortalama 4.7 litrelik tüketim değerine sahip. Araç fabrika verisi 10.8 saniyede 0 – 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Polo’nun maksimum hızı ise 187 km/s olarak açıklanıyor. Testimiz sonunda biz karma parkurda 7.2 litrelik tüketim elde ettik.

Motorun hacmi küçük olsa da şanzımanla uyumu sayesinde size kendisini olduğundan daha güçlü hissettiriyor. İlk hareket anından itibaren turbolu motor devir çevirmeye istekli. Ancak elbette ürettiği güç nedeniyle kapasitesi sınırlı. 7 ileri DSG vites kutusu Polo’nun sürüş konforunu önemli ölçüde artırıyor. Motorla uyumu yüksek olan şanzıman vites değişimlerini hızlı ve sarsıntısız gerçekleştiriyor.

Polo Güvenlik

Volkswagen Polo Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden %96 gibi çok yüksek bir skor elde eden model, çocuk güvenliğinden %85, yaya güvenliğinden %76 ve güvenlik yardımcılarından ise % 59 alarak güvenli olduğunu kanıtladı.

ABS, Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR), Elektronik diferansiyel kilidi (EDL), Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR), Elektronik stabilizasyon programı (ESP), Hidrolik fren asistanı (HBA), Hill Hold fonksiyonu (Eğim kalkış asistanı), İkincil çarpışma freni (Multi-Collision Brake), lastik basınç uyarısı, sürücü-yolcu ön ve yan havayastığı gibi birçok güvenlik ekipmanı  yeni Polo standart donanım dahilinde sunuluyor.

2021 Volkswagen Polo Konfor & Yol Tutuş

Polo büyüyen boyutlarıyla ilk nesil Golf’ten yaklaşık 30 cm daha uzun. Güncel Polo, Golf 4 ile neredeyse aynı boyutlarla. Bu büyüme onun yere de sağlam basmasını sağlamış. Aracın ilk olarak Seat Ibiza’da kullanılan platformu sayesinde yola tutunması çok iddialı. Sürüş konforu ve güven verme konusunda iyi bir otomobil olan Polo, sürücüden gelen istekleri de yola etkin biçimde aktarıyor. Yeni platformla birlikte değişen yürüyen aksam ve ayarlar sayesinde artık arka koltukta daha fazla konfor sunulurken önceki nesilde virajlarda fazla yana yatan gövde şimdi daha stabil.

Bununla birlikte sürücüden gelen istekler de direksiyondan hızlıca yola aktarılıyor. Ancak burada şöyle bir sıkıntı var ki o da motorun düşük kalan gücünün size yetmiyor oluşu. Yani motordan gelen güç şehir içinde idealken yüksek süratlerde yetersiz kalıyor ve aracın sahip olduğu yüksek dinamizme ulaşamıyorsunuz. Sanırız bu sorunu yenmek için 1.4 TSI gibi daha güçlü bir motora ihtiyaç var. Yalıtım başarılı olduğu Polo’da kabine rüzgar sesi yansımıyor. Ancak araçla gelen lastiğe göre iç mekana ulaşan yol ve lastik gürültüsü değişebiliyor. Bu nedenle iyi bir jant-lastik kombinasyonu seçmekte fayda var.

2021 Volkswagen Polo Teknik Özellik

Volkswagen Polo Teknik Özellikleri

Yeni Polo Motor : 1.0

  • Motor Hacmi :999 cc
  • Silindir Adedi : 3
  • Maksimum Güç : 95 HP 5000 d/d
  • Maksimum Tork : 175 Nm 2000 d/d

Yeni Polo Performans Ölçümleri

  • 0-100 km/s Hızlanma : 10.8 sn
  • Maksimum Hız : 187 km/s

Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Benzin

Yeni Polo’nun Yakıt Tüketimi  

  • Şehir İçi : 5.7lt/100 km
  • Şehir Dışı :  4.1lt/100 km
  • Karma : 4.7lt/100 km
  • Test : 7.2lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 105 gr/km

Yeni Polo’da Boyutlar  

  • Uzunluk : 4053 mm
  • Genişlik : 1751 mm
  • Yükseklik : 1446mm
  • Dingil Mesafesi : 2564 mm

Yeni Polo’da Bagaj Hacmi : 351 lt

Yeni Polo’nun Yakıt Depo Kapasitesi : 40 lt

  • Boş Ağırlık : 1180 kg
  • Lastik Boyutu : 215/45 R17

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

6 YORUMLAR

  1. Polo guzel bir otomobil olmus orasina laf yok ama fiyati ne oyle??.
    Uzman yorumu okarak şu soylenmis ve bence inanilmaz bir hata
    “Fiyati göz ardı edebiliyorsaniz”…
    Yahu fiyati gözardı edecek adam poloylami ugrasir
    Gider audi alir. Bmw alir. Mercedes a serisi alir,
    Lutfen arac degetlendirmesi yaparken araca sadece yogunlasmayin, aracin hitap ettigi musteri kitlesinin fiyat/fayda oraninada bakin, sadece arabaya yogunlasirsaniz bu testler ciddiyetini kaybeder, muhim olan fiyat/fayda oranidir

  2. Polo hakikaten çok değişmiş daha bir teknolojik ve agresif görünümlü olmuş.Test ettim comfortline 95 liği gayet başarılı,seri ve süspansiyonu çok güzel ve ciddi anlamda güven veriyor.Evet pahalı ama diğerlerine göre,reno dacia ve fiat’a göre kaliteli ve sağlam.. ilk test ettiğim kapıları açma kapamaydı ve hakikaten daha sağlam ve daha kuvvetlendirmişler.Ben vw fanatiği değilim ama diğer markalarıda inceledim.Durum ortada, bu sefer ciddi anlamda pazarın lideri olur……

  3. Yeni Polo’nun tasarımına söylenecek bir şey yok. Büyüyen kasa boyutları ve yenilenen arka tasarımı ile sportiflik algısı pekiştirilmiş. Aşırı beslemeli küçük hacimli motorun ürettiği güç ve tork değerleri de başarılı. Testi yapılan modelin 30/12/2017 tarihi itibarıyla fiyatı 82.600 TL. Benzer donanımdaki otomatik şanzımanlı rakiplerinden sırasıyla ; Renault Clio 120 PS 83.500, Seat Ibıza 115 PS 82.500, Honda Jazz 102 PS 80.600, Opel Corsa 80.300, Toyota Yaris 111 PS 75.280 ve Nissan Micra 80 PS 73.380 TL’lik fiyat etiketlerine sahip. Rakamlar, VW Polo’dan çok daha iyi fiyatlara sahip modellerin olduğunu gösteriyor. Yine de bugüne kadar elde ettiği marka algısı ile Polo’nun yüksek satış rakamlarına ulaşacağını düşünüyorum. Benim bu sınıfta araç almayı düşünenlere önerim, düşük sorun kriter ise sırasıyla Japon ekolünden Jazz, Yaris ve Micra’yı öncelikle düşünmeleridir. Söz konusu 3 modelde bulunan atmosferik motorlar alt devrilerde kullanım açısından keyifli değil, ancak kullanımdan kaynaklı hataları aşırı beslemeli modellere göre daha kolay telafi edebiliyor ve şehir içi yeterli performans sunabiliyorlar. İlave olarak, fiyat/performans oranları çok daha iyi. En basitinden Yaris yaklaşık 7.500 TL daha ucuz Polo’dan. Bu bile yeterli değil mi bir şehir otomobilinin seçiminde ön sıralarda yer almak için?

  4. aynı motor ve şanzıman kombinasyonu seat’ta da var, vw pahalı diyenler için yeni ibiza almalarını tavsiye ediyorum. Ancak 80 vermişken 100 de veririm diyorsanız kesinlikle yeni Seat Leon tavsiye ediyorum. 1.0 tsi 115 beygir, performansı harika ve ortalama tüketim 4,4 litre, daha ne olsun.
    Ayrıca sorunsuz otomobil isteyen japon otomobili alsın diyen arkadaş galiba hiç japon otomobiliyle yolda kalmamış. hatta şu anda japon otomobili kullandığını da zannetmiyorum. Lütfen bırakın artık bu şehir efsanesini. Alman arabasını kullanın ve kararı kendiniz verin ben bir şey demiyorum..

  5. 100bin tl ye yakın para verip poloya binecek olmak bir yana 3 silindirli garıl garıl çalışan arka frenleri kampanalı 1.0 motor indanı gerçektende mercedes c180 bmw 3.20 veya güzel bir A4 almaya ikna ediyor. Haa yok sonof farkı derseniz A3 kalitesi 1.16 karimazması polodan vazgeçmek için yeterli

  6. Benim Düşüncem yeni kasa polo tasarım güzel..lakin araç satışının patlaması için ve bir çok ailenin rahatça alabilmesi için fiyatlarda indirime gitmelerine yarar var..bil hassas opsiyonlarını ekleyerek aldığınız zaman fiyat inanılmaz Derece katlanmakta.ne gerek var ülke ekonomisi ortadayken ikinci ele rağbet oluyor..Doğuş otomotiv üzerine Düşeni yapmıyor kısaca satış bu rakamlara iyi olacağını pek sanmıyorum.indirim şart alınabilinmesi için

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here