fiat egea kırmızı

Fiat Egea ve Tasarım

Fiat Egea, tasarım anlamında çok yenilikçi değil. Ama şık görünen bir araç. Ön bölümde ince farlar kullanılmış. Farların merceksiz olduğunu belirtelim. Baz donanım seviyesi hariç sunulan krom ön ızgara şık görünüyor. Doğuştan sedan tasarlanan Egea’nın yan tasarımında bu etki hissediliyor. Bagaj bölümü sonradan eklenmiş gibi görünmüyor. Arka kısma geçtiğimizde çengel formlu stoplarla karşılaşıyoruz. Şık görünen bu kısım test aracımız gibi üst donanımlarda krom kaplama ile dikkat çekiyor. Fiat Egea, 4532 mm uzunluğa, 1792 mm genişliğe sahip. Aks aralığı ise 2637 mm. Modeli Linea ile karşılaştırırsak boydan kısa kalırken, aks aralığında ve genişlikte büyük olduğunu görüyoruz.

fiat egea

Fiat Egea ‘nın İç Mekanı

Egea’nın iç mekanı Fiat ailesinin çeşitli üyelerinden toplanmış parçalarla şekillendirilmiş. Malzeme kalitesi sınıf standartlarını karşılıyor. Linea’ya göre daha iyi. Orta konsolda alt bölümdeki havalandırma kumandaları Fiat 500X modelinde alınmış. Kokpitin en üstünde 5 inçlik UConnect ekran ve multimedya sistemi sunuluyor. Pek çok işlemi bu ekran üzerinden yapmak mümkün. İlk başta kullanımı karışık gelse de alışıldığında pratik olduğunu görüyorsunuz. Bu ekran geri görüş kamerasının görüntüsünü de kokpite ulaştırıyor. Direksiyon simidi de 500X modelinden tanıdık. Egea’nın kokpiti alışılmıştan biraz daha yüksek. Bu sebeple aracı alçakta kullanıyormuş hissi yaratılmış. Sportifliği sevenler bundan hoşlanacaktır ama aracın her köşesini görmek isteyenler koltuğu yükseltmeli. Fiat Egea, 520 litrelik bagaj hacmine sahip. Bagaj kapağını kapatmak için içeride bir kol olmaması eksiklik olarak öne çıkıyor.

egea arka tasarım

Egea’nın Motoru

Test ettiğimiz Fiat Egea modelinde markanın common-rail teknolojisine sahip Multijet II ailesinden 1.6 litre hacminde turbo, dizel motor görev yapıyordu. Bu motor 3750 d/d’de 120 hp güç, 1750 d/d’de ise 320 Nm tork üretiyor. Alt devirlerinde belirgin bir cansızlık olan motor, devir yükseldiğinde gücünü hissettirmesini biliyor. Fabrika verilerine göre aracın 0-100 km/s hızlanması 9.7 saniye sürüyor. Motorun gücü altı kademeli bir manuel şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor. Sakin kullanıldığında ekonomik bir karakter çizen araç, testimiz boyunca 100 km’de ortalama 6.1 litrelik yakıt tükettik.

egea iç tasarım fiat

Konfor & Yol Tutuş

Fiat, süspansiyon konusunda Linea’dan sonra dersini iyi çalışmış. Virajlarda yana yatan bir araç yerine ortaya güven veren Egea çıkmış. Tabii bu yapılırken süspansiyonlar serte dönük ayarlanmış. Ama bu durum kısa darbeler hariç içerideki huzurlu atmosferi bozmuyor. Egea çok zorlandığında önce önden sonra da arkadan kayma eğiliminde. Fakat normal kullanımda endişe edecek bir durum yok.

Fiat Egea Teknik Özellikler

Motor: 1.6 16V Multijet II
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 120 hp 3750 d/d
Maksimum Tork: 320 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 9,7 sn
Maksimum Hız: 199 km/s
Frenler
Ön: Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,2 lt
Şehir Dışı: 3,6 lt
Karma: 4,2 lt
Test: 6,1 lt
CO2 Emisyonu 110gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4532 mm
Genişlik: 1792 mm
Yükseklik: 1497 mm
Dingil Mesafesi: 2637 mm
Bagaj Hacmi: 520 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
Boş Ağırlık: 1270 kg
Lastik Boyutu: 225/45 R17

 

İkinci el satılık Fiat Egea ilanları

Teslim Edilmedikçe Fiyatı Arttı. | Fiat Egea

5 YORUMLAR

  1. Ben 2016 model sıfır 1.6 multijet egea aldım. Öncelikle yorum yaparken 80 bin civarı olan araçlara göre yorum yapalım.clio symbol, clio hb,c elysee,Peugeot 301 bu araçlar bu fiyat aralığında egea ile kıyas bile olmaz. Böyle değerlendirmek gerekli.

  2. Ben 4 Ocak 2017 de sıfır egea 1.6 multijet aldım.6000 km yi geçtim. Yokuş yukarı yüklü filan farketmiyor. İzmirden manisaya sabuncubelinde yokuş çıkarken çekişten virajı zor alıyorsunuz. O denli bir performans var.Eleştirenler 86400 tl ye alabilecekleri dizel hangi araç var onu da yazabilir mi. Yol tutuş, performans, konfor bu fiyata müthiş.Bu fiyata clio symbol – clio – c elysee – 301 alınabilir ancak egea hepsinden çok daha iyi bir araç

  3. 5 AYDIR EGEA KULLANIYORUM.BU BENİM BELKİ 20.ARABAM.ŞUNU KATİ OLARAK SÖYLEYEYİM,BANA GÖRE FİYAT OLARAK SYMBOL,C ELYSE,301 GİBİ ARAÇLARLA MUKAYESE EDERSEK MÜKEMMEL SONUÇ ORTAYA ÇIKIYOR.BAKIM MALİYETLERİ ÇOK UCUZ DESEK YERİ VAR.BİR ARACIN MÜLKİYET HAKLARI İLE SAHİBİ OLMAK BENCE GURUR VERİCİ OLMALI.ROMANYALI DACİA YI RENO SYMBOL ALARAK ALIP AYNI PARAYA BUNU ALMAK DAHA MANTIKLI.

  4. 2011model linea 5yil kullandim hic ariza cikarmadi isim gereyi l200 aldim yakit ve vergi yuksek oldugundsn sattim egea almaya gittim ve ic tasarim linea ile ayni siteysin modeline 108bin tl istediler ve ilgi sifir bende mercedes vito aldim insan satis elamanini guzel yetistirmeli .

  5. 6 aydır egea sahibiyim bayiye sadece bakmak için gittim niyetim clio almaktı. Bayiye girip arabayı gördüğümde tüm fikrim değişti aldım ve çıktım. Sonradan clioyu tekrar inceleme fırsatım oldu egea her yönüyle cliodan çok çok çok daha iyi. Aynı fiyata satılan c-elysee, 301, sembolle mukayese edenlere sadece pes diyorum. Arada otoparkta yanına çekiyorlar bu arabalardan duruşunda bile dağlar var. Egeayı sadece corolla ve astra ile mukayese edilebilir. Corollanın baz versiyonu ile astranın baz versiyonu egeanın orta donanımı ile aynı seviyede(plastik ve malzeme kaliteside buna dahil) hatta egeada olan bazı özellikler bu araçların baz donanımlarında yok ve fiyatlarıda minimum 6 7 bin pahalı. En ilginç olanı ise internetten test videoları izliyorum adam egeaya binince önce ön konsola bir vuruyor sert plastik mi diye astraya binince yapmıyor aynısını. Corollaya sözüm yok ama astranın baz versiyonunda konsolda, direksiyonda, kapılarda yumuşak tek bir yer bile yok, bilgi ekranları tam bir facia, motorun sorunlarını bilmeyen yok ama türk üretim egeayı gömerken amerikan menşeyli peugotun aldığı astrayı göklere çıkarıyor. Egea olmuş kardeşim gerçekten olmuş, başka araba alabilecek maddi imkana fazlasıyla sahipken egea almış bir kullanıcı olarak söylüyorum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here