2017 Ford S Max 2.0 TDCİ Powershift Detaylı İnceleme

0
7340

Ford artık tasarım konusunda uzman bir marka haline geldi. İlk nesil Focus ile başlayan radikal değişiklikler sayesinde günümüzde Ford markalı otomobillerin tasarımları hem göze hoş gelen detaylara sahip hem de dikkat çekme konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. Ford ikinci el ilanlarını gözden geçirmek bile geçmişten bugüne markanın tasarım zevkini görmeye yeter. Şimdi sizler için gerçekleştirdiğimiz 2017 model Ford S Max test sürüşüne geçelim.

S-Max tasarım özelliklerine ilk baktığınızda da onun bir Ford olduğunu logoyu görmeseniz de anlıyorsunuz. Özellikle platform kardeşi Mondeo ile olan benzerlikler modelin elini güçlendiriyor. Modelin heybetli yapısıyla uyumlu iri detayların kullanıldığı modelin ön kısmı ileriyi doğru hamle yapmak için bekleyen bir avcı gibi. Büyük farlar ve geniş ızgara ile şekillendirilen ön kısımda motor kaputundaki kat izi de tasarıma olumu katkı sağlamış. Dediğimiz gibi özellikle ön tasarımında Mondeo modeline göndermeler yapılması çok iyi bir karar olmuş.

Aracın arkası ise iri bir HB gibi algılanıyor. Öne kıyasla daha sade ancak büyük gövde sayesinde heybetli bir görünüm sunan arkadaki iki egzoz çıkışı ile yüksek güç hakkında ipucu verilirken büyük stoplarla ön kısımla bütünlük sağlanmış. Galaxy modelinden farklı olarak daha küçük ve yukarı doğru tasarlanan arka camı S-Max’e iri Focus HB gibi görünmesini kazandırmış.

S-Max ona nerden bakarsanız bakın hem dikkat çeken hem de çok hoş görünen bir aile aracı.

Ford S Max

İç Mekan

Bu aracın en güçlü olduğu konuların başında geniş ve değişken yapıdaki iç mekanı geliyor. Ford S-Max günümüzde kalabalık aileler için iyi bir seçenek olarak göze çarparken bu yüksek değişkenlik sayesinde onu örneğin makam otomobili olarak bile kullanmak mümkün.

Aracın orta konsolunda sürücü odaklı bir tasarım tercih edilirken kullanılan düğme ve şalterler diğer modellerle ortak. Bu kullanım esnasında kolaylık sağlarken özgünlük konusunda aracın geri kalmasına neden oluyor. Genel olarak malzeme ve işçilik kalitesi konusunda en ufak bir olumsuzluğun görülmediği yaşam alanında hareketli koltuklar ve katlanır 3. sıra koltuk kalabalık ailelerin gerek şehir içi gerekse uzun yolculuklarda rahatça seyahat etmesini sağlıyor.

7 koltuk da devredeyken 265 litre gibi mütevazi bir yükleme alanı sunan S-Max, koltuklar katlandığında ise 2020 litrelik devasa bir yükleme alanına kavuşuyor ve hafif ticari bir araca dönüşüyor. Bu alana bir buzdolabı bile rahatça sığar. Üstelik bagaj kapağının son zamanlarda popüler olan kolay açılma sistemine sahip olması sayesinde elleriniz doluyken bir ayak hareketi ile kapağı açabiliyorsunuz.

Aracın üst donanım paketinde opsiyonel olarak sunulan ısıtma-soğutma ve masaj özellikli ön koltuklarsa iç mekandaki konforu fazlasıyla artırıyor. Masaj özelliği ile uzun yolculuklarda bile otomobil yorucu olmuyor, üstelik yolculuk bittiğinde rahatlama da sağlamış oluyor.

iç mekan ford s max

Motor

Ford S-Max ülkemizde biri benzinli iki motorla ithal ediliyor. Benzinli güç ünitesi 1.5 litre hacminde ve sadece manuel şanzımanla alınabilirken test ettiğimiz dizel motor 2.0 litre hacminde ve sadece otomatik şanzımanla alınabiliyor. Yani tercihiniz manuel’se Ford size benzinliyi, otomatik şanzıman isteğiniz varsa o zaman da dizel motoru sunuyor.

2.0 litrelik 4 silindirli dizel motor 180 HP gücü ve 400 Nm torkuyla kağıt üzerinde bile oldukça etkileyici. Büyük gövdesine rağmen farklı modellerde de kullanılan motor araca ilk kalkış anından itibaren ihtiyaç duyduğu gücü sunma konusunda en ufak bir eksiklik hissettirmiyor.

6 ileri orana sahip Powershift çift kavramalı şanzımanla kombine edilen motor, hızlı vites değişimlerine sahip olan vites kutusu sayesinde istendiğinde sportif istendiğinde de ekonomik olmayı başarıyor. Bu kadar heybetli gövdesine rağmen 10 saniyenin altında kalan 0-100 km/s hızlanma süresi performans beklentilerini karşılarken 100 km’deki ortalama 7.2 litrelik tüketim de yüksek değil. Motorun sessiz ve sarsıntısız çalışma karakteri de iç mekan konforunu artıran önemli etkenlerden.

2017 ford s max

Güvenlik

İlk kez 2006 yılında EuroNCAP çarpışma testine alınan Ford S-Max, o gün 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. Güncel versiyon ise 2015 yılında test edildi. Bu testten de 5 yıldız almaya hak kazanan model, yetişkin ve çocuk korumasından %87, yaya güvenliği disiplininden ise %79 almaya hak kazandı.

Aracın standart donanımında sürücü ve ön yolcu ön havayastıkları, yan havayastıkları, sürücü diz havayastığı ve perde havayastıkları ile birlikte ESP, ABS gibi günümüzün olmazsa olmaz donanımları sunuluyor. Ayrıca versiyona bağlı olarak araçla alınabilen 180 derece görüş sağlayan kamera sistemi, trafik levhası tanıma sistemi, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, çarpışma önleme yardımcısı gibi pek çok donanım aracın güvenlik olarak eksiksiz hale gelmesini sağlıyor.

Konfor & Yol Tutuş

Konu yol tutuş olduğunda Ford bu alanda uzmandır. Hangi sınıftan olursa olsun ürettiği araçlarda hep kullanıcılarına üstün yol tutuş karakteri ve güven aşılayan marka bu kuralı S-Max modelinde de devam ettirmiş.

Büyük boyutlarına rağmen izinden sapmayan ve yola sağlam basan bir model olan S-Max, direkt ve hızlı çalışan direksiyon sistemine sahip. Aracın motorundan gelen yüksek güç, hızlı tepkiler veren şanzımanı ve sportif ayarlara sahip direksiyon sistemiyle yola çok iyi aktarılıyor. Hafif sert ayarlara sahip olan yürüyen aksamsa aracı izinde tutma konusunda çok başarılı. Süspansiyonun sertliğini iyi ayarlayan mühendisler özelikle arka koltuklarda konforun azalmamasını sağlamışlar.

Büyük gövdenin virajlarda yana yatmasını bekleseniz de S-Max bu konuda sürücüsünü şaşırtıyor ve ne yan rüzgarlardan etkileniyor ne de çok yana yatıyor. Aracın büyük camları sayesinde de görüş açılarında bir sıkıntı yaşamaması dar alanlarda bile manevra yapmayı kolaylaştırıyor.

Test aracındaki gibi üst donanım paketi ve teknolojik donanımları tercih ettiğinizde ise sürüş güvenliği de ciddi biçimde artıyor. Çünkü ilave aksesuarlar arasında sunulan şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi donanımlar sayesinde ne şehir içinde ne de otoyolda bir olumsuz durumla karşılaştığınızda tek başınıza kalıyorsunuz; S-Max hemen size elektronik yardımcılarıyla asistanlık yapıyor.

Ford S Max Teknik Özellik

Motor :2.0
Motor Hacmi : 1997 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 180 HP 3750 d/d
Maksimum Tork : 400 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 9,5 sn

 

 

Maksimum Hız : 208 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 6.1 lt/100 km
Şehir Dışı : 4.9 lt/100 km
Karma : 5.4 lt/100 km
Test : 7.2/ 100 km
CO2 Emisyonu : 139 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 4800 mm
Genişlik : 1920 mm
Yükseklik : 1660 mm
Dingil Mesafesi : 2500 mm
Bagaj Hacmi : 375 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 47 lt
Boş Ağırlık : 1650 kg
Lastik Boyutu : 225/45 R18

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here