Fransız zarafetini yenilikçi çizgilerle buluşturmak Renault modellerinde hep görülen bir durumdur. Çoğu zaman çağının ötesinde tasarımlarıyla hakkı bile yenen Renault modelleri, günümüzde ise ilerici çizgilerinden biraz feragat edip daha alışılagelmiş tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Megane ailesi ve Talisman ile görmeye başladığımız çizgileri Renault Koleos modelinde de devam ettiren Fransız üretici bu araçta yine dikkat çekmeyi başaran ancak bunu radikal olarak değil, göze hoş gelmesiyle sağlayan bir model tasarlamış.

Şu anda ikinci nesliyle karşımızda olan yeni Koloes’un ilk neslindeki Uzakdoğulu çizgilerinden eser kalmayan tasarımında tam bir Avrupalı model imajı hakim.

renault koleos

Aracın ön kısmında C şeklinde tasarlanan farlar ve yekpare tipte ızgara dikkat çekerken motor kaputundan başlayarak arkaya doğru uzanan katlara ye verilmiş.

renault koleos

Bir arazi aracının güçlü görünmesini sağlayan bu detaylar profilden ise dodiklerde koyu renk plastik kaplama ile off-road kimliğe vurgu şeklinde devam etmiş. Arka kısımda ise önle uyumlu plastik kaplama devam ettirilmiş ve Megane modelinde gördüğümüz stop tasarımı ile tanıdık bir ifade elde edilmiş. Büyük araç modellerine bakıyorsanız Koleos dikkatinizi çekecektir çünkü Koleos aslında oldukça iri bir model ve bunu tasarımıyla da size hissettiriyor.

İç Mekan

Renault Koleos iç mekanda kullanıcıyı etkileyecek bir araç. Kuşkusuz Koleos’un başarılı olmasında en büyük pay iç mekanından gelecek.

Son derece geniş ve ferah bir yaşam alanına sahip olan Koleos pek çok üst sınıf araçtan bile tüketici çalacak kadar iddialı bir kabine sahip. Kullanılan malzemelerin kalitesi yerini aldığı modele kıyasla son derece yüksekken, işçilik de ortalamaları yakalamakta zorlanmıyor. Kabinin alt kısımlarında kullanılan sert plastik malzeme ise tasarruf tedbirlerinin bir sonucu.

renault koleos

Aracın 2705 mm’lik dingil mesafesi hem ön hem de arkada son derece geniş bir yaşam alanı sağlamış. Koltukların başarılı pozisyonu ve yüksek baş mesafesi sayesinde de iç mekanda rahat etmemek mümkün değil. Arkasında da 538 litrelik bagaj alanı sunması Koleos’un uzun yolculuklarda bile yükleri dert olmaktan çıkartmasını sağlamış. Araçtaki camların büyük yapısıyla birlikte cam tavana da sahip olması sayesinde iç mekana giren ışık miktarı oldukça fazla, buna bir de açık renk döşemeler eklenince ferahlık hissi zengin tutulmuş. İç mekanda belki de gözlerin aradığı tek detaysa bu modelde 7 kişilik oturma düzeninin neden sunulmadığı olacaktır. Özellikle böylesi büyük bir gövdede Renault keşke bagaja katlanır 2 koltuk ekleseydi.

Motor

Renault Koleos’un motor konusundaki etkisi ise şöyle: ilk neslindeki sınırlı motor alternatiflerine kıyasla yeni modelde tüketicilere daha fazla seçenek sunuluyor.

renault koleos

Ülkemizde ise ilk etapta iki dizel motor alternatifi sunulmasına rağmen kısa süre sonra bu durum talebe göre değişecek gibi duruyor. Bu tarz araçlarda popüler olan dizel-otomatik birlikteliğine sahip olmasıyla öne çıkan Koloes’da Renault’nun farklı modellerinde de görev yapan 1.6 litrelik dCi dizel motor kullanılıyor. 130 HP güç ve 320 Nm tork üreten bu motor gücünü yere CVT vites kutusu ile aktarıyor. Keşke bu modelde de EDC çift kavramalı vites sunulsaydı.

İlk hareket almasıyla birlikte performans konusunda çok iddialı olmadığını ortaya koyan Koleos’un 12.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi de bunu adeta ispatlıyor. Ancak asıl işi ekonomi yapmak olan motor 100 km’de fabrika verisi 5.4 litre yakıta ihtiyaç duyuyor ki bu değer gerçekten ulaşılması mümkün bir sonuç. Aracın 60 litrelik deposu ile 1000 km menzile ulaşmak mümkün. İlk çalıştırmalarda biraz sarsıntılı ve gürültülü olan motor ısınmasıyla bu olumsuzluklarından kurtuluyor ve bu sayede iç mekana vibrasyon ulaşmıyor.

Renault Koleos ve Güvenlik

Renault Koleos Euro NCAP çarpışma testi konusunda henüz elde veri yok.

İlk nesliyle 2008 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan Renault Koleos o dönem yetişkin koruması disiplininden 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. Güncel model ise henüz bu teste girmedi. Ancak güvenliğe büyük önem veren Renault’nun bu aracının da 5 yıldız alması neredeyse kesin gibi. Koleos’un standart donanımında ABS, ESP, sürücü ve ön yolcu için ön-yan-perde havayastıkları, Isofix bağlantıları gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Ayrıca versiyona bağlı olarak kör nokta uyarısı, şerit takip sistemi, acil fren destek sistemi gibi kalemler de alınabiliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Renault Koleos 1.6 litrelik motorda sadece önden çekişli olarak alınabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi için 2.0 litrelik dizel motoru satın almalısınız. Ancak araçta sadece ön tekerlekten çekiş olsa da yerden yüksek yapısı, araçla uyumlu lastikleri ve CVT vites kutusunun etkisiyle hafif arazide sorunsuz yol alabiliyor.

İç mekanda bu modelde herhangi bir arazi desteği olmamasına rağmen şasinin off-road ile uyumlu yapısı da bu tarz kullanımlarda araca olan güveninizin artmasını sağlıyor. Süspansiyonları oldukça sessiz çalışan ve uzun stroklu amortisörlere sahip olan Koleos virajlarda ise biraz fazla yana yatıyor. Aslında tehlikeli bir durum olmamasına karşılık uzun stroklar nedeniyle böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

Şehir içindeyse kısa veya derin engebeleri geçerken aracın iç mekanına yansıyan salınımlar oldukça az. Yürüyen aksam darbe emiş konusunda oldukça başarılı. Aracın nispeten yüksek sayılabilecek ağırlığı da bu engel geçişlerinde karoserin daha az salınmasını sağladığı için ona avantaj sağlıyor.

Daha çok konfor odaklı bir model olmasından ötürü Koleos’un direksiyon sistemi de sürücüden gelen istekleri gecikmeli olarak yola aktarıyor. Ancak direksiyonun böyle iri bir modelde çok rahat kullanılması ve görüş açılarının sorunsuz olması sayesinde dar alanlarda bile bu model ile manevra yapmak çok kolay.

Renault Koleos Teknik Özellikler

Renault Kaleos Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

5.7 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

5.3 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

5.5 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

 5.9 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

142 gr/km

Renault Kaleos Motor Hacmi

Motor Hacmi

1598 cc

0-100 km/s Hızlanma

112.9 sn

Maksimum Hız

83 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Renault Kaleos Boyutlar

Uzunluk

4673 mm

Genişlik

1843 mm

Yükseklik

1678 mm

Dingil Mesafesi

2705 mm

Bagaj Hacmi

538 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

60 lt

Boş Ağırlık

1677 kg

Lastik Boyutu

225/60 R18

 

İkinci el satılık Renault Koleos ilanları

Renault12 İle Duygusal Bağımız Çok!

7 YORUMLAR

  1. aracı gidip canlı olarak inceledim ve renault bu işi yapmış dedim,
    tek kusuru bence fiyatlaması, renault markası bu sınıfta bu boyda suv satmak için uygn fiyatla girmesi gerekirdi diye düşünüyorum, fiar freemont ya da sangyong rexton modelleri gibi piyasaya girmeliydi,
    ne kadar büyük ve suv olursa olsun, aracın 4×2 olduğu, yani yüksek ve büyük bir otomobil olduğu gerçeğini değitirmiyor, 1.6 motor hacmine sahip 130 beygir lik bir modelin 185.000 lira etiketle satılması 4×2 olarak pahalı bence,
    karşısında
    honda c-rv 1.6 dizel 160 beygir 4×4 modeli var aynı fiyata

    benim kanaatim araç çok güzel ama yüksek fiyatının kurbanı olacak gibi, 140-150 bin bandında satılsa piyasayı sürklase eder, ama 185 bin liraya 4×4 olarak bile alternatif fazla sayıda var, ben şahsen 4×4 bir araçla 4×2 bir aracı kıyaslamam

  2. CVT şanzıman yerine bencede EDC kullanılmalıydı . CVT li platform kardeşi X-Trail ile ilgili şikayetler ortada . Ağır araç , dizel motor , CVT şanzıman birlikteliği şahsen benim için tercih listesi dışına çıkarıyor bu aracı .Fiyata birşey demek zor . Ülkemizdeki dizel-otomatik aşkı olduğu sürece değil bu fiyata daha pahalıyada satılsa satılır . 3008 malum her ay zam geliyor ancak az yakıyor !! diye yok satıyor .

  3. okuduğum 4 yoruma da teşekkürler cidden yorum yaparken bilenler yapmayı arabayı bilmeden Amblemine göre yorum yapılmamalı burda lüzumsuz yorum yapan çok oluyor gerçekten tebrikler Arkadaşlar dürüstçe abartmadan öldürmeden bilgi ve tecrübe ile yorum yapılmış

  4. Temmuz 2017 de icon paket satın aldım. İlk diesel ve ilk otomatik arabam. Şehir içi için Araç, beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Uzun yol için ise, keşke 160hp olsa denebilir. Kokpit için malzeme kalitesi en azından kodiaq kadar olsa iyi olurdu.
    kör nokta ve şerit takip çok gerekli değil. Yeni gelecek partide seçme şansı varsa alınmayabilir.
    Çok isteyerek, çok beğenerek ve çok bekleyerek satın aldım. Bence beklediğime değdi.
    Raiplerinin hepsini uzun bir süreçte inceledim. Kimi teknik, kimi şekil, kimi boyut açısından hoşuma gitmedi. Koleos her bakımdan istediklerimi bir arada barındırdığı için tercih ettim.
    Bu gün araba alacak olsam, mevcut seçenekler içinden yine koleosu seçerim.

  5. ARKADAŞLAR HONDA İLE KOLEOS ARASINDA KARAR VEREMEDİM. 2 ARKADAŞ CVT MOTORDAN ŞİKAYETCİ
    MALUM İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİR FİYATLAR YÜKSEK. DAHA FAZLA KULLANICI BİLGİ VARSA ALABİLİRMİYİM !!!

  6. Bu site gerçekten güzel analiz yapmış. Ve buradaki tüm arkadaşların da yorumları güzel. Ben de uzun süre Renault kullanıcısı ve araçlardan biraz anlayan biri olarak şu yorumları eklemek isterim; zamanında birçok araca bindim, şu anda sıfır aldığım 2017 Kadjar Icon 1.5 / 110bg dizel otomatik kullanmaktayım, ve çok memnunum, özellikle çift kavramalı şanzımanıyla. aynı motor mercedesin birkaç modelinde olduğunu da duydum. Koleos 2017 almaya kararlı olduğum zamanlar aracın gücüne ve CVT şanzımanına takıldım ben de, hatta test sürüşü de yaptım, fakat Kadjar-Captur-Megane-Talisman-Clio hatta Fluence kadar performansı tatmin etmedi desem yeridir. Koleos görünüşüyle güzel araç fakat çift kavramalı şanzımanı olsaydı direk düşünmeden alırdım büyük ihtimalle. Dizel Yakıt tüketimi ve diğerlerine göre uygun servis ücreti, hızlı parça temini olarak Renault tan başka marka göremiyorum şimdilik. Hatta başka markaların tanıştığım servis müdürlerin altında Renault aracı kullanmaktalar, çok sık rastladım. 2020 ve sonrası Renault artık dizel araç üretmemekteler. 1.3 benzinli motorları ne kadar güç üretir ve satılır, ileride göreceğiz. Koleos 2020 ve sonrası 1.3 benzinli motor çift kavramalı şanzımanlı çıkarmışlar piyasaya. Koleos gibi ağır araçta Benzin Dizele göre daha çok yakabilir. ve fiyatları da cep yakmakta. İleride yorumlara bakarak ve imkan dahilinde hareket edeceğim. Şu anda Kadjarımla çok memnunum, önerebilirim. Koleos’a alternatif olarak; Subaru Forester 2.0 dizel lerine de baktım, araç gayet güzel performans delisi, fakat Türkiyemizde servis yönünden zayıf ve parçaların tedariki gecikebilir ve pahalı diye duydum. X-Trail önermem, Honda CRV gereksiz pahalı ve 4×4ü de işe yaramaz, servis ve parçaları da pahalı (subaru gibi %100 japon değil). Şahsi fikirlerim bunlar. Şimdiden hayırlı olsun, Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here