Tasarım

Avrupa’nın en çok satan şehirli crossover modeli Renault Captur 1.5 dCi EDC, kullanıcı dostu özelliklerinden ödün vermeksizin daha çarpıcı bir stil ve yeni teknolojilerle donatılmış.

Renault Captur 1.5 dCi EDC

Captur’un en temel özelliklerinden biri olan iki tonlu kişiselleştirme özelliği yenilenen versiyonda da yer alıyor. Kullanıcılar, 30’u aşkın kombinasyon sayesinde kişisel zevkini otomobilinin tasarımına da yansıtabiliyor. Ayrıca aydınlık bir iç mekân sağlayan sabit cam tavan da opsiyon olarak seçilebiliyor.

Renault Captur 1.5 dCi EDC 2

Renault Captur 1.5 dCi EDC, Renault’nun yeni marka kimliğinin imzası olan far tasarımına sahip. Full-LED ‘Pure Vision’ teknolojisi, tasarıma katkısının yanı sıra güvenliği de artırıyor.

Renault Captur 1.5 dCi EDC 4

İç Mekan

Renault Captur 1.5 dCi EDC modeli, Clio modelini dar bulan, Megane veya Kadjar gibi daha büyük otomobillere adım atmaya hazır olmayan kullanıcılar için ideal bir araç.

Captur’un kabinindeki değişim dışından çok daha fazla. Yenilenen kapı panelleri, yeni direksiyon simidi, konsola entegre edilen ekran ve plastik kalitesi fark edilir oranda değişmiş. Renault R-LINK Evolution adını taşıyan ekranın kapasitif dokunmatik yapısı çok daha sezgisel ve en gelişmiş multimedya özelliklerine sahip. Ayrıca kabindeki izolasyonun da geliştiğini söylemek mümkün. Otomobil her anlamda eskiye göre daha tok ve sessiz. Süspansiyon bozuk yollarda dahi iyi çalışıyor, engebeli noktalarda da küçük bir SUV’a göre tatminkâr işler ortaya çıkarıyor. Touch, Icon ve Outdoor olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunan Captur’da birçok farklı paket de opsiyonel olarak sunuluyor. Eğer ki bir SUV’da cam tavan takıntınız varsa, Icon ve Outdoor versiyonlarını tercih etmeniz gerekiyor.

Renault Captur 1.5 dCi EDC, R&Go, Media Nav Evolution ve R-LINK Evolution olmak üzere üç multimedya sistemi ile üst düzey bir araç içi teknolojik deneyim sunuyor. Sistemler bluetooth, navigasyon, sürüş destek sistemlerinin yönetimi gibi sürüşü kolaylaştıran ve güvenli hale getiren teknolojilere sahip. Captur’deki arka park sensörü ve geri görüş kamerası gibi yeni kapsamlı sürüş yardımcıları (ADAS) yolculukları daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Gelelim yeni Captur’un bagaj hacmi konusuna: 455 lt’lik bagaj hacmi devasa değil belki ama küçük bir crossover için yeterli seviyede

Motor

Kaputun altında bildik 1.5 lt’lik dCi ünite kullanılıyor. En iyi ikili olan dizel motor ve otomatik vites seçeneğiyle sunulan Captur, sürüş keyfini olumlu yönde etkileyen EDC (çift kavramalı) şanzımana sahip. EDC, diğer otomatik vites kutularına oranla düşük yakıt tüketimi düzeyi ve CO2 salımı sergiliyor. Renault Captur’un motoru, 90 HP gücündeki dizel yapı yenilenen turbo sayesinde artık alt devirlerde çok daha canlı bir sürüş ortaya koyuyor. 1750 d/d’den itibaren 220 Nm tork değeri sunan ünite, maksimum gücünü de 4000 d/d’de veriyor. Renault Captur’un performans değerlerine bakıldığında 170 km/s’lik maksimum hız gibi değerler kulağa az gelebilir. Ancak Captur, özellikle şehir içinde yeterince atak. Tabii ki asıl üstünlüğü yakıt tüketiminde ortaya çıkıyor. Fabrika verileri çok düşük. Gerçek sürüş şartlarında da rahatlıkla 5.0 lt/100 km’nin altında ortalama değerlere imza atabiliyorsunuz.

Renault Captur 1.5 dCi EDC Güvenlik Ekipmanları

Renault’nun güvenlik anlamında başarılı bir marka olduğunu biliyoruz. Birçok modeliyle EuroNCAP’in beş yıldızına aşina olan Fransız marka, 2013’te Captur’le de en iyi dereceyi almıştı. Yenilenen versiyon ise daha test edilmedi. EuroNCAP’in şartları artık daha ağır olsa ve sürüş destek sistemleri artık daha fazla öne çıkıyor olsa da Captur’ün EuroNCAP’ten yine beş yıldız alabileceğini düşünüyoruz.

Konfor & Yol Tutuş

Captur, kullanmak için en heyecan verici otomobillerden biri değil ve yapılan yenilikler de bunu desteklemiyor. Zaten böyle bir amacı da yok. Ancak sürüşünün yeterince güvenli ve rahat olduğunu söyleyebiliriz. Süspansiyon darbeleri tatmin edici şekilde sönümlüyor. Virajlarda da yana yatma gibi eğilimlere girmiyor. Önden çekişli otomobilin direksiyon sistemi daha hisli olabilirdi ama bu bir Clio R.S. değil. Sonuçta kullanıcıların bu sınıf bir araçtan beklentileri daha farklı. Kısaca hem sürüş konforu hem de yol tutuş ve frenleri bu tarz kullanıcıların beklentilerini karşılayacak nitelikte.

Renault Captur 1.5 dCi EDC Teknik Özellikler

Yakıt Türü Dizel

Şehir İçi Yakıt Tüketimi: 4.6 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi: 3.6 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi: 3.9 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi: 4.6 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu: 103 g/km

Renault Captur Motor Hacmi

Motor Hacmi: 1461 cc

0-100 km/s Hızlanma: 13.5 sn

Maksimum Hız: 170 km/s

Ön Frenler: Hava kanallı disk

Arka Frenler: Kampana

Renault Captur Boyutlar

Uzunluk: 4122 mm

Genişlik: 1778 mm

Yükseklik: 1556 mm

Dingil Mesafesi: 2606 mm

Renault Captur Bagaj Hacmi: 455 lt

Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt

Boş Ağırlık: 1204 kg

Lastik Boyutu: 205/55 R17

2 YORUMLAR

  1. MART 2021 AYINDA 2013 MODEL 15 DCI ICON DUZ VITES ARAC ALDIM..202 BIN KM.DE BIR KAC UZUN YOL YAPTIM VE 3.8 YAKIT TUKETIMI VE KONFORU FIATI ILE KARSILASTIRILDIGINDA MUKEMMEL BIR ARAC ALDIGIMI GORDUM….

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here