2017 Ford Edge 2,0 TDCİ Powershift Detaylı İnceleme

0
5236

Ford Edge ‘nın ön tasarımına baktığımızda bizi geniş ve gösterişli büyük ızgarası ile karşılıyor. Sade tasarımlı ancak dikkat çekici far yapısına LED ve BİXEON özellikleri standart. Tampon yapısına geçtiğimiz zaman birbirinden bağımsızmış gibi durduğunu görüyoruz.

Ford Edge

Yan profilden baktığımızda ise 19 inçlik lastikler ve alttan geçen siyah parça SUV olduğunu belli ediyor. Tavan yapısının biraz alçak olması, dinamik görünümüne katkıda bulunmuş. Kaputun büyük ve şişkin yapısı profil tarafından da şık duruş sergiliyor.

Ford Edge Dış Tasarım

Arka tasarımı ise diğer taraflarına göre daha havalı duruyor. Estetiğin en çok ön planda olduğu kısım burası diyebiliriz. Cam üstüne koyulan rüzgarlık sayesinde olduğundan daha büyük gözüküyor. Başka Ford modellerinden de tanıdık gelen stop grubu gerçekten güzel duruyor. Farlar bir bütün olarak Ford ambleminden birleşiyor. Bu da bir Amerikan klasiği.

Siyah difüzör üstünde, çift çıkışlı egzoz grubu için krom başlıklar yapılmış. Bence arka kısımda ön kısım kadar kendinden oldukça emin duruyor.

İç Mekan

Ford Edge’nın iç tasarımına baktığımızda ise diğer kardeşleri ile neredeyse aynı durumda. Yüksek malzeme kalitesi ve sadeliği ile her zaman ki gibi şık duruyor. Ford Edge’nin koltukları nubuk ve deri karışımı yapılarak konforlu bir yapıda duruyor. Koltukların ısıtma ve soğutma özellikleri de ekstra olarak eklenmiş.

Arka koltuklara da sadece ısıtma özelliği verilmiş. Sürüşe duyarlı ısıtmalı direksiyon, sürüşünüze ve yol koşullarına göre hareketlerinizi talep edebiliyor. Çok dikkatimizi çeken bir özelliği ise aktif gürültü kontrol sistemi. Zekice düşünülmüş bu sistem, kabin içerisindeki kulağa rahatsız gelen tüm sesleri beyaz gürültü adı altında dalgalar yayarak daimi konsantre sağlıyor. Bu rahatsız edici ses dalgaları da Edge’nin birçok noktasına yerleştirilmiş mikrofonlar tarafından tespit ediliyor.

Gösterişli duran gösterge panelinde trafik işareti tanıma sisteminin aktardığı uyarıları takip edebiliyorsunuz. Mesela solama yapılmayacak yerlerde solamaya çıkarsanız panelde bunun için bir uyarı göreceksiniz. Orta kısma doğru geçtiğimiz zaman Ford SYNC 2 dokunmatik ekran olduğunu görüyoruz. 8 inç büyüklüğe sahip bu ekran, araç önüne yerleştirilmiş kamera sayesinde ön tarafta aldığı 180 derece açılı görüntüleri izleyebiliyorsunuz.

Ekranın diğer bir özellikleri ise telefonunuzu bağlayıp tüm fonksiyonlarını kullanabilmeniz. Ayrıca havalandırma kontrolü, ses kontrolü ve navigasyon kontrolünü yapabiliyor olmanız. Bu özellikleri sesle komut edebiliyorsunuz. Ekranın içinde barındırdığı bu özellikler hoşunuza gitmiş olabilir, ancak en büyük özelliği kaza yaptığınız zaman ya da kötü bir durumda ekipleri otomatik olarak arıyor olması.

ford edge iç mekan

Yaşam alanı olarak baktığımızda ise oldukça ferah bir ortama sahip. Önde ve arkada yaptığımız yolculuklarda rahat ve konfor sunuyor bize Edge. Bu konfora bir de açılır tavan eklediğinde daha çok keyif alıyorsunuz.

Motor

Ford Edge’nin motor gücüne baktığımızda ise, 2.0 litrelik dizel üniteye sahip. Bu üniteye 210 HP güç, 450 Nm tork ve 6 ileri otomatik PowerShift şanzıman eşlik ediyor. SUV araç olmasına rağmen 9.4 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşabiliyor ve 211 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Ford Edge performans ve güç bakımından tatmin edici.

Ford Edge’nin ortalama yakıt tüketimi ise 5.8 litre ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde kalıyor. Performans olarak iki tonluk gövdeyi ilk hızlarda çok rahat kaldırabiliyor, hantal değil ama daha üst hızlara çıkmakta zorlanıyor.

Ford Edge vites geçişleri normal şartlarda hissedilmiyor fakat otomobil zorlandığında veya devir düşük kalırsa geçişi biraz hissettiriyor ama bu kötü his olarak yansımıyor, sporcu bir araç gibi arkaya yaslayıp ilerletiyor. Akıllı 4×4 çekiş (AWD) sistemi buzlu yollarda ıslak, kuru zemine ve hatta değişkenlik gösterebilen engebeli arazilerde dahi ileri seviye yol tutuşu ve tepki hassasiyeti sağlıyor.

Güvenlik

Edge’deki gelişmiş akıllı güvenlik sistemi saniyeden daha kısa sürede devreye girerek maksimum koruma sağlarken, çarpışma önleme yardımcısı, acil durum fren desteği gibi güvenlik teknolojileri de kullanılmış. Bu teknolojiler ile kendinizi oldukça güvende ve rahat hissediyorsunuz.

Ford Edge güvenlik konusunda çarpışma testi sonuçlarıyla iddialı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Ford Edge Euro NCAP çarpışma testinden en yüksek puan olan 5 yıldızı aldı. Araç, yolcu güvenliğinde yüzde 85, çocuk güvenliğinde yüzde 76 ve yaya güvenliğinde yüzde 67 puan almayı başardı.

Konfor & Yol Tutuş

Edge tümsekleri az çok seviyor ama kasislerden pek hazzettiği söylenemez. Hem gergin hem de yumuşak. Otomobili tanırsanız eğer konforlu sürmeniz mümkün ama 19 jantlarla pamuksu bir sürüş beklemeyin.

Yol tutuş ve konfor dengesi SUV araçlara göre yerinde. Aracı zorladığınızda azar azar arkadan kaymaya başlıyor ama kesinlikle güven veriyor ve bunu size hissettiriyor. Yüksek yapıya sahip olması ilk etapta tedirgin edebiliyor ama bu kullanım sırasında sorun yaşatacak boyuta ulaşmıyor. Yine de otoyol kullanımlarında sert rüzgarlara, kamyon, tır arkasından hızlı çıkışlarda biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Ford Edge 2017 Teknik Özellikler

Ford Edge Teknik Özellikleri

  • Motor :2.0
  • Motor Hacmi : 1997 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 210 HP
  • Maksimum Tork : 450

Yeni Ford Edge Performans  Özellikleri

  • 0-100 km/s Hızlanma : 9.4 sn
  • Maksimum Hız :211 km/s
  • Frenler
  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Test Aracı Ford Edge Yakıt Türü :Dizel

Ford Edge Dizel Yakıt Tüketimi 

  • Şehir İçi : 6.4 lt/100 km
  • Şehir Dışı : 5.4 lt/100 km
  • Karma : 5.8 lt/100 km
  • Test :7.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 149 gr/km

 Boyutlar 

  • Uzunluk :4808 mm
  • Genişlik : 1928 mm
  • Yükseklik :1686 mm
  • Dingil Mesafesi :2848 mm
  • Bagaj Hacmi : 602 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 64 lt
  • Boş Ağırlık :949 kg
  • Lastik Boyutu :235/55 R19

İkinci el satılık Ford Edge 

Amerikan “Muscle Car” Serisi 2: Ford Mustang

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here