2017 Mercedes E Serisi E300 2.0 Detaylı İnceleme

2
11439
Mercedes E Serisi E300

Mercedes E Serisi yenilenmiş haliyle eskisine göre çok daha kaliteli görünen detaylara sahip oldu. Bundan önceki nesli kötü mü görünüyordu? Hayır, ama bu kez çıtayı çok daha yüksek bir seviyeye çıkardı. Premium araçlar arasında da hedefi yükseğe çıkaran Mercedes E Serisi, hangi açıdan bakarsanız bakın dikkatinizi onun üzerine çekecek kadar iddialı bir araç.

E300’ün tasarımda özellikle yüzü kalite konusunda çok önemli bir etki yapıyor.

Bu araçta önemli avantajlardan birisi arka tasarım detaylarının da ön tasarımla birebir uyumlu bir şekilde olması. Ahenk içinde tasarlanmış yapısına söz söylemek için art niyetli olmak gerektiğini düşünüyoruz. Profil görünümünde de hareketli bir yapının tercih edildiği araç bu bölümden bakıldığında Coupe formuna gönderme yapan detaylar sunuyor.

Mercedes E Serisi İç Mekan

Söz konusu Mercedes E Serisinin iç mekanı olduğunda ‘işte kalite budur’ diyorsunuz. Özellikle arka tarafta oturan patronlar için inanılmaz geniş ve son derece kaliteli bir kullanım alanı sunuluyor.

Çok rahat bir şekilde toplantıların bile yapılabileceği arka yaşam alanına sadece arkada oturmak istemeyeceğiniz bir ön taraf eşlik ediyor.

Yepyeni gösterge paneli tasarımıyla birlikte orta konsol ve göstergeleri tek hatta, dijital bir şekilde toplayan Mercedes E Serisi, sadeleştirilmiş kumanda elemanlarıyla da beğeni kazanıyor. İki koltuk arasında sunulan genişlik eskisine göre çok daha iyi. Sürücü ile yolcu arasında artık çok daha fazla bir yaşam alanı var. Yolcu koltuğunun sürücü tarafından hareket ettirebilmesi de bu aracın sevdiğimiz yanlarından biri oldu. Bu durum bizce diğer araçlarda da olmayı hak ediyor.

Mercedes E Serisi Motor

Tamam bu bir patron otomobili ama eminiz patronlar onu sadece arkada oturmak için tercih etmeyeceklerdir. Çünkü o, tam anlamıyla bir yer roketi. Elbette performanslı araçlardan söz etmiyoruz. Bu tip daha orta performansa sahip olan araçlar arasında en öne çıkanlardan biri. İsimlerinin artık karışmış olması Mercedes Benz modellerinde hangi motor seçeneğinin yer aldığını anlamamızı zorlaştırmış olsa bile bu duruma da artık alıştık.

Adı Mercedes Benz E300 olmasına rağmen bu araçta 2.0 litrelik benzinli bir motor görev yapıyor. Araçta kullanılan 1991 cc hacmindeki benzinli motor 245 beygir güç üretiyor. Bu gücü 5500 d/d’de kullanıma sunan motor, 1300 gibi neredeyse rölanti devrine yakın bir yerde 370 Nm tork sunuyor. Bu devir bandının yakalanmış olması onun daha atak bir karaktere sahip olmasının en önemli nedeni.

Peki bu birliktelik performans açısından bakıldığında ne anlama geliyor? Mesela fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması sadece 6.2 sn’de gerçekleşiyor. Ama asıl önemli olan maksimum hızının 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılmış olması. Yani çok rahat bir şekilde daha fazlası var.

Mercedes E Serisi Güvenlik

Güvenlik dendiğinde aklımıza ilk gelen markalardan bir tanesi her zaman Mercedes Benz olmuştur. Markanın genlerinde güvenlik birinci öncelikli konulardan birisini oluşturuyor. Elektronik yardımcılarının da kusursuza yakın bir şekilde çalışması onun en önemli artılarından. 2016 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan araç her bölümden yüksek puanın yanında 5 yıldız almayı da başardı.

Mercedes E Serisi Konfor & Yol Tutuş

Mercedes E serisinde konfor denilince, bu işte bir ustayla karşı karşıyayız. Hangisiyle mi? Konfor Premium araçlar ve konfor dendiğinde Mercedes Benz markasının adını her zaman bir adım ileride söyleriz ve bu günümüzde de değişmemiş durumda. Mercedes Benz konforlu olma konusunda gerçekten de çok iddialı olan bir marka. Konfor konusunda bu kadar ön plana çıkıyor olması onu rakipleri kadar sportif olmaktan elbette beklediğimiz gibi alıkoyuyor.

Mercedes E Serisi E300

Fakat bu durum Mercedes Benz kullanıcılarının çok umurunda olmayan bir durum. Daha fazla sportiflik yerine onlar daha fazla konforu her zaman tercih ediyor. Bu söylediklerimizden E300’ün sportif olmadığı gibi bir izlenime kapılmayın. Çoğu sportif aracın yanından geçip gittiğinde onların bunu anlaması dakikalar bile alabilir. Zaten performans verilerinden söz etmiştik, bunu yol tutuş ve sürüş kabiliyeti ile çok iyi bir şekilde harmanlıyor.

Yol tutuş kabiliyeti konusunda onu bugüne kadar kullandığımız Premium araçlar arasında çok rahat bir şekilde listenin üst sıralarına yazabiliriz. Son dönemlerin modası olan sürücüsüz park kabiliyeti bu araçta da var. Ama bu sistemin ülkemizde ilk etapta kullanılan bir detay olacağını düşünmüyoruz. Şimdilik belki özel garajlarda bir iki metre ileri geri gitmek ve arkadaşlara bu özelliği göstermek için kullanılabilir.

Aracın bagaj hacmi de oldukça tatminkar.

Mercedes E Serisi E300

Teknik Özellik

Mercedes Benz E300 Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

8.8 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

5.8 lt /100km

Karma Yakıt Tüketimi

6.9 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

9.5lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

156 gr/km

Mercedes Benz E300 Performans (4 Silindir- Benzinli)

Motor Hacmi

1991 cc

0-100 km/s Hızlanma

6.2 sn

Maksimum Hız

250 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Hava kanallı disk

 Mercedes E300 Boyutlar

Uzunluk

4923 mm

Genişlik

1852 mm

Yükseklik

1468 mm

Dingil Mesafesi

2939 mm

Bagaj Hacmi

540 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

66 lt

Boş Ağırlık

1655 kg

Lastik Boyutu

245/40 R19

2 YORUMLAR

  1. Mercedes Benz İyi bilen bilir bana birisi sorsa Mercedes iyi tek cümleyle nasıl anlatırsın diye ona rakip başka bir marka yok derim İşte kanıtı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here