Pick-up modelleri içinde D-max , oldukça şık bir tasarıma sahip olan araç, tanıtım fotoğraflarında da şehir içinde kullanılabilir bir tarzı olduğuna işaret ediyor. Zira, son yıllarda Pick- up tasarımları oldukça havalı bir görünüme sahip. Sadece yük taşımak için yapılmış gibi görünen özensiz Pick-up devri sona erdi.

Yeni Isuzu D-Max’ın tasarımı öncüsüyle benzer çizgilerde. Araca bakıldığı anda çamurluklara doğru genişleyen ve ön kısımdan aşağı doğru uzanan kavis aracın yüzüne V şeklinde bir ifade vermiş. Ön ızgara, büyük Isuzu logosuyla pick-up’ın dayanıklı görünmesi sağlanmış.

Yeni darbe enerjisi emici tasarıma sahip kaput dizaynı, yeni ön tampon, yeni panjur, LED gündüz farları, ön tampona monte edilen nikelaj çerçeveli yeni sis farları, alaşım jantlar, 13 farklı dış renk seçeneği LED stop lambaları ve bagaj kapağı D-Max’in dış tasarımındaki yenilikler olarak dikkat çekiyor.

Aracın arka kısmında ise öne kıyasla daha sade bir anlayış hakim. Bu segmentteki modeller gibi dik tasarımlı stopların kullanıldığı araçta görünümü güzelleştirmek için krom tampona yer verilmiş. Profilden bakıldığında ise geniş çamurlukların ilk anda fark edilmesi onun güçlü görünmesini sağlarken off-road karakterini de öne çıkartmış.

Isuzu D-Max görünüm olarak dikkat çekmeyi başarırken şık görünme konusunda biraz eksikleri olan bir model. Aracın ön kısmındaki köşeli tasarımın herkes tarafından kabul görmesi zor.

İç Mekan

D-Max’in dış tasarımı yenilenme yaşarken iç mekanda bir yenilikten nasibini almış. Yeni D-Max’in içi artık daha konforlu. İç mekanda kullanılan malzemeler ya da kumandalar nispeten şık ama tüm detaylarda albeni yerine dayanıklılık ön plana çıkıyor. Aracın üst versiyonu olan V-Cross’un donanımları ise diğer versiyonlardan bir hayli zengin.

Yeni Isuzu D-Max’deki en büyük yenilikler baz modelden itibaren tüm versiyonlarda standart olarak sunulmaya başlanan LED gündüz farlar, yokuş kalkış ve iniş desteği, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı kilit ve kadranlarda vites değişim göstergesi.

İç mekanda tek bölgeli otomatik klima, elektrikli sürücü koltuğu, deri döşemeli koltuklar, 8 inçlik dokunmatik ekran ve 3 USB bağlantısı da standart olarak sunuluyor. Multimedya ekranın konsolun merkezinde yer aldığı modelde bu ünitenin araçla entegrasyonu zayıf ama grafikleri ve çözünürlüğü benzerlerinden daha iyi. Havalandırma çıkışlarının altındaki bardaklıklar, sıcak günlerde klimanın serin havasından ikincil fayda sağlamak için çok uygun. Yeniden tasarlanan gösterge panelinde bir önceki nesle göre daha net fontlar kullanılmış.

Üst versiyonlarda sunulan deri döşemeler rahatlığıyla iç mekandaki konforu artırıyor. Ayrıca bu koltukların oturma kısmı kaldırılabilirken 60/40 oranında katlanabiliyor. D-Max, arka koltuktaki yolcular için de en iyi diz mesafesine sahip pick-up’ların başında geliyor. D-Max’ın 5200 mm’lik uzunluğu ve 3095 mm’lik dingil mesafesi iç mekanda ferah bir yaşam alanına sahip olmasını sağlamış.

Motor

Yeni D-Max’in özellikleri söz konusu olduğunda önemli değişiklikler arasında motor ve şanzıman da bulunuyor. Tüm versiyonlarda sunulan yepyeni bir 1.9 litrelik turbo dizel daha modelde yer alan 2.5 litrelik üniteden güç anlamında geri kalmıyor; 164 HP ve 360 Nm tork üretiyor. Modelin otomatik şanzımanlı 4×4 versiyonları 0’dan 100 km/s hıza 12.9 saniyede çıkarak oldukça iyi bir performans sağlıyor. D-Max V-Cross, 1.9 litrelik motoru ve 6 ileri şanzımanla 100 km’de fabrika verisi 7.8 litrelik ortalama tüketime sahip. Biz yaptığımız sürüş esnasında tüketimi 100 km’de 7.9 litre olarak ölçtük ki bu da bu boyutta bir araç için makul bir sonuç.

Yeni D-Max’in motoru yumuşak bir çalışma karakterine sahip. Nispeten sessiz ve titreşimsiz çalışıyor. Ürettiği güç de gayet iyi. Bu motorun önemli bir avantajı var, kullanım maliyetlerinde tasarruf. Öncelikle tabii ki tüketimi daha düşük.

6 İleri Otomatik D-Max

D-Max’in yeni 6 ileri otomatik şanzımanında sürücüler sıralı vites değiştirme kolunu kullanarak manuel modu da tercih edebiliyor ve böylece daha sportif bir deneyim yaşayabiliyor. Aracın güçlü motoru ve şasisi sayesinde sayesinde 3.5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip.

Güvenlik

Yenilenen D-Max, pek çok aktif ve pasif güvenlik özelliği standart olarak sunuyor. Çarpma durumunda darbe enerjisini emme amacıyla yeniden tasarlanan ön tampon ve kaput da güvenliği arttıran unsurların başında yer alıyor. Kaput yukarıdan bir darbe aldığında bükülecek şekilde tasarlanırken kaputla motor arasındaki mesafe artırılarak kaputun bükülebileceği ekstra bir alan yaratılıyor.

Dört kanallı ABS (kilitleme karşıtı frenleme sistemi), EBD (elektronik fren gücü dağılımı), BAS (Fren destek sistemi), TCS (çekiş kontrol sistemi) ve motor yönetim sistemiyle bağlantılı olarak ESC (elektronik stabilite kontrol), bir veya daha fazla tekerleğe fren uyguluyor ve sürücünün şeridinde kalmasına yardımcı olmak için motorun gücünü düşürüyor. ESC sistemi aynı zamanda yokuş kalkış desteği (HAS) ve yokuş iniş kontrol sistemini (HDC) de destekliyor.

2012 yılında EuroNCAP çarpışma testinde D-Max, o dönem bu testten 4 yıldız almaya hak kazandı. Genel olarak bu sonuç pick-up modeller içinde oldukça iyi bir değer.

Konfor & Yol Tutuş

Dizel motorun ürettiği yüksek gücü yola aktarmada sıkıntılar yaşayan D-Max’in yüklü ve yüksüz durumdaki karakteri birbirinden çok zıt. Yüklü durumlarda araç izine son derece sadıkken yüksüz durumlarda eksiklikler göze çarpıyor.

Koltuklar yüksek konumlu, ağır direksiyonun derinlik ayarı yok ve arka akstaki yaprak yaylar da fazlasıyla sallantı yaratıyor. Bu da sürüşün konforsuz olmasına neden oluyor. Genel olarak sallantılı sürüş yaprak yaylı pick-up’ların ortak özelliği. D-Max’in hissiz direksiyonu sürüş keyfini törpülüyor olsa da pek çok pick-up kullanıcısını tatmin edecektir. Yine de özellikle şehir kullanımında manevra yapmak için güçlü bileklere ihtiyacınız olacak.

Isuzu D-Max Gürültü- Ses Yalıtımı

Aracın içerisine sızan motor sesi daha iyi yalıtılabilirmiş. Bu ses uzun yolculuklarda can sıkıcı olabilir. Aracın süspansiyon sistemi ise geniş yanaklı lastiklerin de etkisi ile yola sağlam basan bir görüntü çizmeyi başarıyor.

Boş durumdayken aracın arka kısmı pek çok pick-up model gibi hareketli bir tablo çiziyor. Arka da yük yokken gaza fazla yüklenildiğinde kaymalar yaşanılması kaçınılmaz oluyor. Bu gibi durumlarda ESP sistemine ihtiyaç duyan araç sınıfındaki diğer rakipleri ile benzer sürüş özelliklerine sahip.

Teknik Özellik

Isuzu D-Max Teknik Özellikleri

Isuzu D-Max Motor Özellikleri

  • Motor : 1.9
  • Motor Hacmi :1898 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 164 HP 3600 d/d
  • Maksimum Tork : 360 Nm 2000 d/d

Isuzu D-Max Performans Özellikleri

  • 0-100 km/s Hızlanma : 12.9 sn
  • Maksimum Hız : 180 km/s
  • Frenler
  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Kampana

Isuzu D-Max Yakıt Tüketimi

  • Yakıt Türü : Dizel
  • Şehir İçi : 7.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı :  6.6 lt/100 km
  • Karma : 7.0 lt/100 km
  • Test : 8.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 200 gr/km

Isuzu D-Max Boyutları

  • Uzunluk : 5200 m
  • Genişlik : 1860 mm
  • Yükseklik : 1790mm
  • Dingil Mesafesi : 3095 mm
  • Yükleme kapasitesi : 1009 kg
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 76 lt
  • Boş Ağırlık : 2009 kg
  • Lastik Boyutu : 255/60 R18

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Bir defa 4×4 sınıfında olup 1.9 motor olarak ortaya çıkan ilk pikap
    Ülkemizde ki vergi sistemi nedeniyle o kadar çok tercih edilecek ki bu araç yok satacak
    4×4 olan bu araçlarda yıllık ötv otomobil sınıfından alınıyor
    Bu sebepten 2.5 litre hacimli rakipleri yıllık 6000 tl oderken, bu arac 2800 tl odeyecek
    Yılda 3200 tl vergi avantajı var
    Yanı aynı yakıtlı akranına göre neredeyse binmesi bedavaya gelecek
    Tabi bunun yanında d-max ‘ın arazi kabiliyeti daha fazla, bu konuda rakip olarak sadece L 200 dür,
    Vrgi diliminde ki rakibi 2.0 motorlu amarok diyebilirsiniz ama onunda satınalma fiyatı o kadar yüksek ki, rakip olmaz.
    Sonuçta 4×4 otomobil konforunda vergi avantajlı tek seçim d max şu anda
    Akdeniz bölgesinde yok satacak bu arac

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here