Tasarım

Q30 Sport modeli, içeride ve dışarıda birçok sportif öğe ile karşımıza çıkıyor. İnfiniti Q30 tasarımında ilk dikkat çeken şey ise elbette sportif görünüm.

Daha sportif bir görünüm sunan ön ve arka tamponlar, gövde rengi yan eşik panelleri, parlak siyah ızgara ve siyah dış ayna muhafazaları dıştan bakıldığında daha dinamik bir crossover görüntüsü sunuyor. Ayrıca Infiniti imzalı fren kaliperleri, koyu krom egzoz sonlandırıcılar ve LED sis lambaları da bu görünümü destekliyor.

İnfiniti Sport donanım paketli Q30 modellerinde spor ön ızgara, spor ön tampon, spor arka tampon ve difüzör, gövde rengi yan pervazlar, koyu krom egzoz kaplamaları, 235/45 R19 ölçüsünde lastikler ve 19 inç beş çift kollu hafif alaşım jantlarla daha dinamik bir tasarım sunuluyor.

Infiniti Tasarım Direktörü Alfonso Albaisa tarafından yaratılan Q30, radyatör ızgarası, kıvrımlı profil hatları, bıçak formundaki C sütunu, keskin bakışlı far ve stop lambaları ile markanın karakteristik öğelerini barındırıyor.

İnfiniti Q30 Sport & Mercedes İlişkisi

Kısaca, aynı platformu paylaşsa da görsel olarak Mercedes A-Serisi ya da GLA ile hiçbir benzerlik yok. Yüksek motor kaputundaki geniş çıkıntılar, aracın yanından arkaya doğru devam ederek, stop lambalarında sonlanıyor. Infiniti Q30, çok güçlü omuz çizgilerine sahip olmasıyla, segmentindeki en heybetli ve dikkat çekici tasarımlardan birini sunuyor.

İnfiniti Q30 modeli hakkında daha fazla bilgi edinmek için arabam.com test içeriklerini İnfiniti Q30 şeklinde süzebilir ve farklı dönemlerde yapılmış Q30 testlerini okuyabilirsiniz. Böylece İnfiniti Q30 modelleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

İç Mekan

Kabindeki spor koltuklar, süet döşemeler ve konsoldaki kaplamalar son derece şık ve kaliteli bir algı yaratıyor. Bose imzalı İnfiniti Q30’un müzik sistemi oldukça başarılı ve temiz bir ses deneyimi sunuyor.

Infiniti Q30’da Malzeme ve İşçilik Nasıl?

Premium segmentin beklentilerini karşılamak adına Infiniti Q30’da üst düzey malzeme kullanımı tercih edilmiş. Çok zengin bir doanıma sahip olan Infiniti Q30, elektrikli ve hafızalı koltuklardan 360 derece görüntülü dört kamera sistemine kadar bütün modern detayları sunuyor. Q30, sport paket ile tercih edildiğinde daha sportif bir direksiyon ve entegre kafalıklı spor tasarımlı ön koltuklara sahip oluyor.

Infiniti Q30’da iç mekân, kalite ve donanım konusunda kusursuz ama çok da geniş bir araç olduğu söylenemez. Kompakt sınıf ile bir crossover arasında duran Q30, sportif görünmesi adına basık bir tavana sahip.

Infiniti Q30’da Bagaj Hacmi Nasıl?

430 lt’lik bir bagaj hacmi bulunan Q30, bu konuda da kompak sınıf otomobillerden öne çıkamıyor.

Genel olarak rahat bir kullanıma sahip olan otomobil ergonomik açıdan başarılı ama yeni nesil otomobillerin birçoğu kontrolleri dijital ekranda topluyor. Q30’da ise hâlâ bir düğme kalabalığı mevcut. Sessizlik konusunda da problemi olmayan Q30’un kabininde olmaktan keyif alıyorsunuz ama dediğimiz gibi kompakt sınıf bir otomobilden daha fazla genişlik beklemeyin.

Motor

‘İnfiniti Q30 motoru Mercedes motoru mu’ sorusu çok sık soruluyor. Aynı platform üzerinde yükselen bu iki aracın motorları benzer.

Q30’da Mercedes-Benz’in kompakt otomobillerde kullanılan 1.6 lt’lik turbo üniteye yer veriliyor. Performans anlamında tatminkâr bir sürüş sergileyen motora, yedi ileri çift kavramalı bir şanzıman eşlik ediyor. Alt devirlerden itibaren istekle hızlanan motor, Q30’u rahatlıkla taşıyor. Kısaca, 1.6 lt’lik motor böyle bir crossover’a yeter mi gibi düşüncelere kapılmayın.

Motorun turbo oluşu 250 Nm’lik torku da beraberinde getiriyor. 1250-4000 d/d aralığında üretilen bu tork, hem alt devirlerde geldiği hem de 4000 d/d’ye kadar sabit kaldığı için esneklik çok başarılı. Şanzıman oranları da motorla uyumlu.

İnfiniti Q30 Hızlanma Verileri

1477 kg’lik otomobil hafif sayılmaz. Fakat 8.9 sn’lik 0-100 km/s hızlanması ve 215 km/S’lik maksimum hızıyla kilosunu göz ardı edebiliyor. Daha da önemlisi yakıt tüketiminde de müsrif değil.

İnfiniti Q30 Ne Kadar Yakar?

Fabrika verisi yakıt tüketimi 5.8 lt/100 km olarak veriliyor. Biz ise testimiz boyunca 7.2 lt/100 km’lik bir değer belirledik. Bu değer, performanslı ve ağırlığı 1.5 tona yaklaşan bir araç için fazla değil.

Güvenlik

EuroNCAP testlerinde İnfiniti Q30

Üst düzey güvenlik koruması sağlayan Q30, 2015 yılında EuroNCAP testlerine katılan araçlar arasında kendi segmentinin en güvenlisi seçildi. Infiniti Q30, yetişkin yolcu koruması, çocuk yolcu koruması, yaya koruması ve güvenlik desteği alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti.

Otomobil,; sürücü ve yolcu koruması alanında yüzde 84, çocuk koruması alanında ise yüzde 91 oranında skor elde ederek yakın dönemin segmentindeki en yüksek puanlarını aldı. Sürücü ve yolcuların kritik vücut bölgelerini en iyi şekilde koruyan Q30’da sürücü diz hava yastığının yanı sıra sürücü, yolcu, ön kalça-gövde bölgesi ve önden arkaya perde hava yastıkları yer alıyor.

Çocuklar için olabilecek en iyi koruma seviyelerini sunmak için tasarlanan ve geliştirilen ön yolcu koltuğunda yer alan otomatik sistem, arkaya doğru çocuk koltuğu yerleştirildiğinde ön koltuk hava yastığını etkisiz hale getiriyor

Konfor & Yol Tutuş

Q30 Sport’ta kullanılan daha sert yaylar sayesinde otomobil sürüş hissi anlamında daha dinamik tepkiler sunuyor ve sürüş yüksekliği de 1.5 cm daha alçak. Q30’un atletik görüntüsünü perçinleyen diğer bir unsur da 235/45 R19 ölçüsündeki lastikleri oluyor.

Sürüş hissi anlamında yumuşak ve rahat bir stile sahip olan otomobil, uzun yolculuklarda sizi yormayacak yapısıyla sınıfındaki en başarılı modellerden biri. Sport modeli konforlu sürüşü biraz etkilese de çeviklik ve eğlence konusunda otomobile başka bir katkı sağlıyor. Önden çekişli otomobil yola iyi oturuyor ve sürücüsüne güven veriyor. İsteklerinize hemen cevap veren direksiyon sistemi ve frenler de sportif sürüşü destekliyor.

Teknik Özellik

Infiniti Q30 Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 7.5 lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 4.9 lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 5.8 lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi 7.2 lt/ 100 km
CO2 Emisyonu 136 g/km
Infiniti Q30 Motor Hacmi
Motor Hacmi 1595 cc
0-100 km/s Hızlanma 8.9 sn
Maksimum Hız 215 km/s
Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk
Infiniti Q30 Boyutlar
Uzunluk 4425 mm
Genişlik 1805 mm
Yükseklik 1495 mm
Dingil Mesafesi 2700 mm
Bagaj Hacmi 430 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 50 lt
Boş Ağırlık 1477 kg
Lastik Boyutu 235/45 R19

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

  1. Infiniti gerçekten kaliteli bir araç. Ancak; yazarın da belirttiği gibi, Japon üreticiler üst sınıfta ne kadar kaliteli, sorunsuz ve yüksek donanımlı araç üretirse üretsin Türkiye pazarında Avrupalı rakipleri ile rekabet etmesi zor. Özellikle, Avrupalı rakibinin platformu üzerine bina edilen Q30 gibi bir araçta bu durum daha da belirgin olacaktır. Benim tahminim, bu aracı sadece değişiklik arayan ve birçok aracı olan Türk tüketicisi tercih eder. Fazla satabilmesinin tek yolu, rakiplerine göre belirgin fiyat avantajı sunması ile mümkün olabilir. Örneğin satış fiyatı 35.000 Euro civarında olmalıydı. Infiniti pazarlama departmanı bence iyi bir tahlil yapamamış pazara girerken.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here