Hyundai Accent Blue modeli önceki Accent modellerine kıyasla önemli değişikliklerle hayatına başladı. Daha önceki nesillerinde daha yuvarlak hatlara yer verilirken güncel modelde aracın dikkat çekmesi için büyük detaylar ve yer yer sert geçişler kullanılmış.

Agresif bir tasarıma sahip ön kısımda en dikkat çekici bölüm alt tarafı uzatılmış sis farları. Sis farlarının üst köşesinden başlayan çizgi Accent Blue’nun arka stop grubuna kadar yükselerek devam etmiş. Modern görünüşlü LED’li gündüz farlarına kavuşan otomobil, mercekli far yapısıyla da geceleri iyi bir görüş sağlıyor.

Aracın profilinde çamurluktan başlayıp arkaya doğru uzanan omuz çizgisi ve çıkık çamurluklarla güçlü görünüm elde edilmesine karşılık jantların 16 inçlik ölçüsü bu alanı tam dolduramadığı için görünümü tamamlamayı başaramıyor. Baz modelde 14 inçlik kapaklı jantların kullanılması ise binek kullanıcıların hiç hoşuna gitmeyecektir. Kendinden spoylerli bagaj kapağı ile arka kısmında sportif tatları barından Hyundai Accent Blue, büyük stoplarıyla özellikle akşamları göze hoş gelen bir otomobil oluyor. Bagaj kapağının dışardan bagaj kapağı üstünden bir düğme ile açılmaması ise önemli bir eksiklik.

hyundai accent blue

İç Mekan

Eski nesillere kıyasla Accent Blue’nun iç mekanı artık çok daha fazla konfor ve teknolojik yenilik sunuyor. Aracın orta konsolunun merkezinde yer alan ve üst donanım paketiyle alınabilen multimedya ekranı hem iç mekandaki tasarımı güzelleştiriyor hem de aracı filo havasından kurtarıyor.

Ne yazık ki Hyundai Accent Blue’nun üstünde “filo otomobili” imajı adeta yapıştığı için bu tarz küçük dokunuşlar albeniyi artırmada büyük önem taşıyor. Önde ve arkada yeterli yaşam alanı sunan Accent çift renkli kokpitiyle de ferahlık konusunda sıkıntısız bir otomobil.

İç mekanın genelinde küçük eşya gözlerinin sayısı yeterliyken kullanılan malzeme ve işçilik seviyesi ne yazık ki çoğu rakibinden geri kalıyor. Kullanılan çift renk kalite algısını yukarı taşısa da dikkatli gözler sert plastik malzeme ve ergonomi sorunlarını hemen fark ediyor. Ayrıca iç mekanda göstergelerde kullanılan mavi renk aydınlatmalar gece sürüşlerinde zaman zaman sürücüyü sıkıntıya sokuyor.

hyundai accent blue

Motor

Hyundai, Accent Blue da iki adet motor seçeneği sunuyor kullanıcılarına. Bunlar 1.4 litre hacimli 100 HP güç ve 133 Nm tork üreten benzinli motorla 1.6 litre hacimli 136 HP güç ve 260 Nm torka sahip olan dizel ünite. Her iki motorun da otomatik şanzıman ile alınabiliyor olması Hyundai’nin bu konuda elini oldukça güçlü kılıyor. Bizim konuğumuz ise 1.4 litrelik benzinli motor ve ona eşlik eden CVT vites kutusuydu.

Fabrika verilerine göre 6.4 litrelik karma tüketime sahip olan bu kombinasyon reel sürüşlerde 7.5 litre civarında yakıta ihtiyaç duyuyor. Bu değer ise benzinli otomatik bir otomobil için yüksek sayılmaz. Tüketimin düşük kalmasını sağlayansa aracın sürekli değişken oranlı CVT vites kutusu. Motordan gelen 100 HP kağıt üzerinde oldukça etkileyici bir değer olmasına karşılık CVT vites kutusu ne yazık ki bu gücü yola aktarma konusunda çok başarılı değil. Geç tepkiler veren CVT şanzıman aracın hem ilk hem de ara hızlanmalarda oldukça ağırkanlı olmasına neden oluyor.

hyundai accent blue

Güvenlik

Hyundai Accent Blue’nun EuroNCAP çarpışma testine sadece 1998 yılında alınmış o dönem 0 yıldız almıştı. Ancak aracın geçen 20 yılda araca ait sonuç yer almıyor. O dönemki modelde neredeyse hiçbir güvenlik elemanı sunulmamasına karşılık güncel modelde ABS+EBD+BAS, sürücü ve yolcu havayastığı ile ESP ve VSM sistemi standart olarak sunuluyor. Yan ve perde havayastıkları ise Prime versiyonla beraber alınabiliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Hyundai Accent Blue’nun ön süspansiyon sisteminde bağımsız McPherson, arka kısımda ise çift noktadan bağlantılı torsiyon çubuğu tercih edilmiş. Bu kombinasyon 1135 kg’lık araç için yeterli süspansiyon konforu sunuyor. Darbe emiş konusunda oldukça iyi olan süspansiyon sistemi iç mekana çok fazla gürültü yansıtmayan çalışma karakteriyle de konforu artırıyor.

Test aracındaki gibi 16 inçlik jantlar sayesinde yol tutuş konusunda da oldukça başarılı olan Accent’in direksiyon sistemi ise tepkiler konusunda biraz yavaş. Daha çok konfor odaklı ayarlara sahip olan direksiyon kutusunda şasiyle uyum da çok hisli değil. Hyundai aracı performanslı kullanımlar düşünerek hazırlamadığı için birbiri ardına girilen hızlı virajlarda araç önden kayma sorunu yaşıyor. Her ne kadar ESP hızla duruma müdahale etse de Hyundai Accent Blue daha çok şehir içi yolları sevdiğini size hissettiriyor. Önceki versiyonlara kıyasla yalıtım konusunda bir hayli ilerleme kaydeden Accent her ne kadar hala iç mekana gürültü yansıtsa da pek çok rakibinden bu alanda daha iyi. Aracın yüksek

Hyundai Accent Blue Teknik Özellikler

Teknik Özellik

Motor : 1.4

Motor Hacmi :1368 cc

Silindir Adedi : 4

Maksimum Güç : 100 HP 6000 d/d

Maksimum Tork : 133 Nm 4000 d/d

Performans

0-100 km/s Hızlanma : 12.2 sn

Maksimum Hız : 183 km/s

Frenler

Ön : Hava kanallı disk

Arka : Disk

Yakıt Türü : Benzin

Yakıt Tüketimi

Şehir İçi : 8.2 lt/100 km

Şehir Dışı :  5.4 lt/100 km

Karma : 6.4 lt/100 km

Test : 7.5 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu : 149 gr/km

Boyutlar

Uzunluk : 4370 mm

Genişlik : 1700 mm

Yükseklik : 1457 mm

Dingil Mesafesi : 2570 mm

Bagaj Hacmi : 465 lt

Yakıt Depo Kapasitesi : 43 lt

Boş Ağırlık : 1135 kg

Lastik Boyutu : 195/50 R16

İkinci el satılık Hyundai Accent Blue ilanları

2018 Benzinli Otomatik Hyundai Elantra İncelemesi

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here