Spor otomobil sahibi olmak günümüzde öyle herkesin ulaşabileceği türden bir hayal değil. Honda NSX modeli de böyle hayal araçlardan biri aslında. Siz de bizim gibi gerçek bir otomobil tutkunuysanız, sahip olamasanız da bu aracın özelliklerini merak ediyor olmalısınız. Murat Tosun, yeni Honda NSX test sürüşünü sizin için yaptı ve tüm detayları anlattı.

honda nsx

Honda fiyatı da son günlerde çok konuşuluyor. Honda NSX satılık ilanları fiyatlar hakkında genel bir bilgi veriyor. İkinci el Honda almayı düşünüyorsanız bu ilanlara göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca dünyanın en iyi otomobilleri arasında sayılabilecek pek çok araç üreten Honda markasının diğer otomobilleri hakkında detaylı bilgi edinmek için de Honda test sürüşü içeriklerini okuyabilirsiniz.

Tasarım

İlk Honda NSX yani ilk nesil Honda NSX de tasarım olarak çağının ilerisinde bir modeldi. Abartıdan uzak hatlarına rağmen göz alıcı olmayı başaran otomobil, aradan geçen 20 yılı aşkın süreye rağmen hala yolda dikkatleri tüm dünyada üzerine çekebiliyor.

Yeni nesil Honda ise ona kıyasla daha aerodinamik hatlara sahip olduğu için biraz farklı spor otomobillere de göndermeler yapan çizgilere sahip. Aracın bütününde özgünlük söz konusu olsa da aerodinamik özellikler nedeniyle parça parça incelendiğinde rakiplerle benzerlikler yer alıyor.

honda nsx

Honda NSX Tasarım Detayları

Önde yere yakın konumlandırılan farlarla çekik yüz ifadesi verilmiş NSX, profilden devasa çamurlukları ve arkadaki havalandırma kanallarıyla hemen kendisine baktırıyor. Aracın geniş gövdesine rağmen kullanılan stoplar gövdede küçük kalsa da görünme konusunda sıkıntı yaşatmıyor. Arkada orta kısımda konumlandırılan egzozlar ise Amerikan modellerini andırıyor.

Özel renk kartelası ile dikkat çekme konusunda sıkıntısı olmayan yeni model Honda, yere yakın gövdesi, eğimli ön camı ve köşeli geçişleriyle çok sportif bir görünüme sahip.

İç Mekan

Honda NSX’in fiyatı kadar iç mekanı da çok merak ediliyor.

2 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Honda NSX, yolcularına bir süper spor otomobil olmasına rağmen oldukça konforlu yaşam alanı sunuyor.

nsx iç mekan

Honda NSX’in İç Mekanında Ablasyon Döküm Teknoloji Var

Aracın üretiminde dünyada bir ilk olan ablasyon döküm teknolojisi kullanılmış. Ablasyon döküm, kum püskürtme alüminyum bileşenin hassas su jetleriyle hızlı bir şekilde soğutulmasıyla elde ediliyor. Bu sisteme göre güvenlikten ödün vermeden sürücünün görüş alanını genişletmek üzere tasarlanan A sütunlarında 3 boyutlu bükme ve sündürme tekniği uygulanıyor, sürücü ve yolcu tabanında ise karbon materyaller kullanılıyor. Bunun sonucunda da NSX size o kadar geniş bir görüş açısı sunuyor ki araca hakim olmak kolaylaşıyor.

Yeni Honda NSX İçinde Karbon Yok

Süper spor otomobillerin genellikle iç mekanlarında karbon detaylara yer verilirken NSX’de bu tarz bir uygulama yapılmamış. Daha çok binek modelleri andıran iç mekanıyla NSX, şehir içinde de konforlu olmayı başarıyor.

Honda NSX’in Bagajı Önde

Aracın önünde yer alan bagaj ise 120 litre ile oldukça sınırlı olsa da kimse bu araçtan daha fazlasını beklemiyordur. İç mekandaki konforun anahtarı olan koltuklar performanslı kullanımlarda da sizi sıkı sıkıya sardığı için aynı anda hem fonksiyonel hem de sportif olmayı başarıyor.

Motor

Honda NSX motoru ile sınıfında devrim yaratan bir araç. Bu otomobilde Honda’nın 3.5 litrelik V6 motoru görev yaparken bu güç ünitesine 3 elektrikli motor daha eşlik ediyor. İkisi önde ve sağ-sol tekerlere 37 HP güç sağlayan, biri ise arkada yer alan motorlarla birlikte araç toplamda 581 HP güç ve 646 Nm tork üretiyor. Gücünü yere 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla aktaran model dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış.

Elektrikli motorlar sayesinde ilk hareket anından itibaren sürücüsüne yüksek güç sunabilen NSX, bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 2,9 saniyede tamamlıyor.

Honda NSX Yakıt Tüketimi Nasıl?

Araç maksimum 307 km/s ulaşabilirken 100 km’de fabrika verisi 10,1 lt yakıta ihtiyaç duyuyor. Normal şartlar altında böylesi bir otomobilin yakıt tüketiminin çok daha yüksek olması gerekirken NSX, sadece elektrikli motorları ile de ilerleyebildiği için düşük tüketim sonuçlarına imza atabiliyor. Devir çevirmeyi seven V6 motorunun da katkısıyla ne ilk kalkış anında ne de ara hızlanmalarda en ufak bir eksiklik hissettirmeyen NSX, hızlı vites geçişlerine sahip otomatik kutuyla da büyük uyum içinde. Sakin kullanımlarda araç hep üst viteslerde ilerlediği için iç mekandaki gürültü de minimumda.

Güvenlik

Honda NSX henüz çarpışma testine alınmış bir otomobil değil. Bu tarz araçlar genellikle bu testlere dahil edilmediği için büyük ihtimalle NSX de çarpışma testine katılmayacak. Ancak araçta tüm aktif ve pasif güvenlik elemanları eksiksiz olarak sunuluyor. Ayrıca ablasyon döküm teknolojisi sayesinde gövdenin tamamı da oldukça güçlü. Bu nedenle de güvenlik konusunda NSX’in bir zaafı olduğu düşünülmüyor.

Konfor & Yol Tutuş

Honda NSX hem pistte hem de günlük kullanımlarda sürücüsünün tüm isteklerini aynı anda karşılamak için üretilmiş bir süper spor otomobil. Günümüzde bu kadar homojen ve hedeflerini böylesine başarılı bir şekilde hayata geçiren bu sınıfta bir araç bulmak kolay değil. Gerektiğinde sadece elektrikli olarak yoluna devam etmesi sayesinde hem düşük tüketim sonuçlarına imza atan hem de şehir içinde sessiz yol alabilen NSX, elektrik moduyla komşularınızı rahatsız etmeden, geniş ön camının da etkisiyle en dar park alanlarından da kolayca çıkabiliyor. Araca iniş binişler bu sınıftaki bir modelde olması gerekenden daha rahat olması sayesinde daha aracı kullanmaya başlamadan konforuna alışıyorsunuz.

Yolda ilerlerken ise NSX, şehir içinde sakin sürüşlerde normal bir kompakt otomobil gibi davranıyor. Ancak gaza biraz sert bastığınız anda sahip olduğu güç ile bir anda yerinden fırlıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde zorlanmalarda bile izinden sapmayan model 1800 kg’lık boş ağırlığının da etkisiyle yola sağlam basıyor. Normal şartlarda bu kadar yüksek bir ağırlık performanslı kullanımlarda sorun yaratma ihtimaline sahip olsa da aracın toplamdaki yüksek gücü ve bu gücü kesintisiz sunması herhangi bir olumsuz durum yaşanmamasını sağlıyor. Sürücünün isteklerini çok iyi şekilde yola aktaran direksiyon sistemi ve basıldığı anda aracı çok kısa sürede durduran frenler ise NSX’in en güçlü olduğu noktalar.

Teknik Özellik

Honda NSX Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

Karma Yakıt Tüketimi

10.1 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

10.6 lt/100 km

CO2 Emisyonu

228 gr/km

Honda NSX Motor Hacmi
Motor Hacmi

999 cc

0-100 km/s Hızlanma

2.9 sn

Maksimum Hız

307 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Hava kanallı disk
Honda NSX Boyutlar
Uzunluk

4487 mm

Genişlik

1939 mm

Yükseklik

1204 mm

Dingil Mesafesi

2629 mm

Bagaj Hacmi

120 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

60 lt

Boş Ağırlık

1776 kg

Lastik Boyutu

245/35 ZR19 / 305/30 ZR20

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here