2017 Civic modeli çok merak ediliyordu. Yeni Honda Civic’in fiyatı, tasarım özellikleri, donanım özellikleri ve yakıt tüketim laışkanlığı konusunda pek çok soru cevap beklerken araç tüketiciye sunuldu. Aracın sedan seçeneği ise konfor arayanların dikkatini hemen çekti. Murat Tosun, yeni Honda Civic RS testi ile akıllardaki soruları yanıtlıyor.

civic rs front

Hayalinizde ikinci el Honda Civic almak varsa ya da yeni Civic sedan fiyatını öğrenmek istiyorsanız arabam.com sıfır kilometre ve ikinci el Honda ilanlarına bakabilirsiniz. Ayrıca Honda modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek için Honda test sürüşü içeriklerini okuyabilirsiniz.

Yeni Honda Civic Sedan RS tasarımını eleştirilenler var. Ama bu eleştirilere biz hiç mi hiç katılmıyoruz. Çünkü bu yeni tasarım anlayışı ile Honda markası Premium araçların yanına kendisini rahat bir şekilde taşıdı. Daha alçakta konumlandırılmış gövde yapısı sayesinde kesinlikle çok karizmatik görünüyor. Tüm detayları birbirine uyumu olacak şekilde tasarlanmış ve agresif detayları ile zorlanmadan beğeni kazanıyor.

Onun yüzüne baktığımız zaman atak karakterli olduğuna dair bir izlenime kapılıyoruz. Sportif tasarımı, yüz detaylarında net bir şekilde ortaya çıkıyor.

rs back

Kaslı yapısı, farların tasarımla olan uyumu, profil görünümüne başarılı bir şekilde geçiş yapan detaylarıyla iyi giyimli ve göze iyi görünen bir araç. Arka tasarımdaysa stop lambalarının tasarımına alışmak gerekiyor. Bu alışkanlık kazanıldıktan sonra aracın arka tasarımının da çekici olduğunu düşünüyorsunuz. Bu bölümde de sportif kimlik ön plana çıkarılmış durumda.

İkinci El Satılık Civic RS İlanları

İç Mekan

Yeni Honda Civic Sedan iç mekanda yaşam alanı tasarımı konusunda da çekici detaylara sahip. Ancak bizim ilk dikkatimizi çeken genişlik oldu. Sürücü ve yolcu tarafında geniş bir kullanım alanı sunulurken bu durum aynı şekilde arka yolcular için de geçerli. Arka tarafta üç yetişkin oturduğu zamanlarda bile kullanışlı bir alan var. Baş mesafesi gövdenin alçak yapısı ile sorun olabilir diye düşünüyorduk ama bu durumla da karşılaşmadık.

civic rs İç mekan

Tasarım detayları açısından kolay kullanılan bir yaşam alanı olarak beğenimizi kazandı. Dokunmatik ekranı kullanırken hiç sıkıntı yaşamadık. Genel olarak büyük kumanda elemanlarının kullanılmış olmasa ve kumanda sayısının az olması onun artılarından olmuş. Gösterge panelinin renkli yapısı kullanım sırasında keyif veren ve kolay okunan bir sistemi ortaya çıkarmış. Aracın kullanım şekline göre burada aydınlatma renkleri karşınıza çıkıyor.

Yeni Honda Civic direksiyon ve diğer ön konsol detaylarında da çok konfor odaklı ve şık bir anlayışla ilerlemiş. Vites konsolunun olduğu bölüm oldukça geniş ve arkasında da yine geniş eşya gözlerine ev sahipliği yapıyor. Direksiyon simidinin tasarımı da tam istediğimiz gibi. Yaşam alanının siyah renklere teslim olmuş olmasını ise sevmedik. Bunun yerine biraz daha aydınlık görünen detaylar hiç fena olmaz.

Motor

Yeni Honda Civic RS motor özellikleri de sevindirici detaylar içeriyor. 1498 cc hacmindeki benzinli motor onun en çok sevdiğimiz yanı oldu. 6000 d/d’ye çıkıldığında 182 HP güç üreten motor ürettiği her beygirin karşılığını veriyor. Gaz pedalına her dokunduğunuzda gücü ayağınızın altında hissetmenizi sağlıyor.

Honda Civic Hatchback ile onu ayrıştıran motor özellikleri, hem yakıt tüketimi konusunda hem de performans konusunda başarılı.

Honda civic

Yeni Honda Civic’in Motor Özellikleri

182 HP güç üreten benzinli ünite aynı zamanda 1700 d/d’de 220 Nm tork sunuyor. Bu iki veri onu güçlü kılıyor ve RS takısını almasını zorlanmadan hak ediyor. Bu motor seçeneğiyle açıklanan verilere göre 200 km/s son hıza ulaşıyor. Bu hıza ulaşabileceğini yaptığımız testler sırasında ispat etti. Özellikle ani hızlanma ihtiyaçları sırasında CVT otomatik şanzımanın biraz bekleme yaşamasına rağmen her zaman istediğimizi bulduk.

Yeni Honda Civic’in Yakıt Tüketimi Nasıl?

Yakıt tüketimi açısından ortalama tüketimde 6 litre ile yetinebildiği belirtiliyor. Biz İstanbul’un kalabalık trafiği ve otobanla harmanladığımız 100 km’lik karma yol şartlarında test ettiğimizde tüketimi 8.1 litre olarak bulduk. Bu sonuçta bu gücün karşılığında oldukça iyi bir veri.

Güvenlik

Honda Civic RS çarpışma testlerinde güvenli bir otomobil olduğunu daha önce girdiği testlerde ispatlamıştı. 2012 yılında yapılan Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız almıştı. Yeni nesille ilgili bir çarpışma testine rastlayamadık ama bu testten de başarıyla ayrılacağını düşünüyoruz.

Konfor & Yol Tutuş

Ön süspansiyon sisteminde, McPherson, toe kontrol bağlantılı ve viraj denge çubuğu kullanılmış. Arka süspansiyon sistemindeyse çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyona ve viraj denge çubuğuna yer verilmiş durumda. Bu kombinasyon sayesinde ve gövdenin başarılı yapısı sayesinde izine çok sadık bir araç.

Onu yol dışına çıkarmak için gerçekten de bilindik tüm güvenlik tedbirlerini arkada bırakıp onu öyle kullanmak gerekiyor. Yani biraz kasıtlı olunması gerekiyor. Konfor konusunda sert özellikleri olması onun konforsuz gibi algılanmasına neden olabilir. Ama biz yaptığımız tüm testlerde özellikle kalabalık sürüşler yaptığımız sırasında konforun herkes için yeterli olduğunu gördük.

Şikayetleri Var Mı ?

Honda Civic şikayetleri en çok CVT otomatik şanzımanı ile ilgili olarak karşımıza çıktı. 182 HP güç üreten motor, 1388 kg ağırlığıyla çok daha iyi bir hızlanma verisi olması gerektiği düşünülüyor. Aslında biz de aynı fikirdeyiz. Açıklanan veriler ışığında 0-100 km/s hızlanmasının 8.1 saniye olduğunu görüyoruz. Bundan daha iyi bir sonuç olmasa gerek diye düşünüyoruz. Ama sonrasında CVT otomatik şanzımanın sorunsuz bir çalışma karakteri ve dayanıklılığını düşündüğümüz zaman bundan vazgeçiyoruz. Çünkü otomatik şanzıman söz konusu olduğunda arıza yaparlar lafı bu şanzıman için geçerli değil.

2. El Satılık Araba İlanları

Teknik Özellik

 Yeni Honda Civic Sedan Yakıt Tüketimi (1.5)

Yakıt Türü Benzinli
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

8.3 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.7 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

6.0 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

8.1 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

138 gr/km

Honda Civic Sedan Motor Hacmi

Motor Hacmi

1498 cc

0-100 km/s Hızlanma

8.1 sn

Maksimum Hız

200 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Kampana

Yeni Honda Civic Sedan RS Boyutlar

Uzunluk

4648 mm

Genişlik

1799 mm

Yükseklik

1407 mm

Dingil Mesafesi

2698 mm

Bagaj Hacmi

519 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

46 lt

Boş Ağırlık

1205 kg

Lastik Boyutu

205/55 R16

7 YORUMLAR

  1. Honda gerçekten çok güzel bir otomobil çıkartmış ortaya.. Bu otomobil, 1990’lı yılların 160 PS’lik VTİ modeli gibi efsane olacak. Eleştirilecek yönü: Neredeyse 120.000 TL’ye varan fiyat, yüksek şaft tüneli, konsol, spor araçların vazgeçilmezi olsa da bakımı Türkiye şartlarında problemli deri koltuklar (Alcantara olabilirdi.), şanzıman. Spor otomobillerde genel trend manuel şanzımandır. Honda, RS’i bu şekilde piyasaya sunsaydı çok daha fazla talep görür ve kalkıştaki ani hızlanmadan kaynaklı sanzıman problemlerini en aza indirebilirdi. Ayrıca 182 PS’lik güçle çok daha iyi hızlanma ve son hız değerlerine ulaşılması gerekirdi. Örneğin, aynı aracın çok eleştirilere konu olan 1.6 Lt’lik atmosferik 125 PS’lik manuel şanzımanlısı bile 205 Km/s son hıza ulaşıyor. Bence, Honda şanzımanı korumak için elektronik olarak hızı 200 Km/s ile sınırlamış. Bir diğer eleştirim sayın editöre: Testlerinizde yer alan “…açıklanan verilere göre 200 km/s son hıza ulaşıyor. Bu hıza ulaşabileceğini yaptığımız testler sırasında ispat etti. ” şeklinde ifadeler okuyucuda güvensizlik meydana getiriyor. Onun yerine lütfen “… açıklanan verilere göre 200 km/s son hıza ulaşıyor.” ifadesini kullanınız. Ayrıca neden kasanın bir önceki ölçüleri ile şimdiki ölçülerini kıyaslamıyor musunuz? “..Yeni nesille ilgili bir çarpışma testine rastlayamadık..” demişsiniz. Euro NCAP olmasa da buyrun: http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2017 Lütfen biraz daha dikkat. Araştırarak yazalım.

  2. öncelikle bu otomobili sayfalarınıza taşıdığınız için kutluyorum, araçla ilgili söylenebilecek çok şey yok, ama fiyatı ve test verileri arabanın önünde satış için ciddi engel oluşturuyor, 182 beygirlik bir araç 220 nm tork üretiyor, bu da demek oluyorki bu araba bu gücü sadece kağıt üzerinde veriyor, cvt şanzımanı korumaya yönelik olarak tork düşük tutulmuş belliki , ama malesef buda bu araç için negatif bir durum,
    20 yıl öncesinin vti civic i ile aynı değerlere ulaşıyor, hatta son hızda gerisinde kalıyor, bu kabul edilemez bir durum, istediği kadar 182 hp güç versin, şu anda bu değerleri 150 beygirlik bir çok araç rahatça sağlıyor,
    150 beygirlik 1.4 tsi vw grubu
    ya da 1.4 170 beygirlik fiat grubu araçlar çok daha seri ve hızlı,
    ya da daha ucuza 1.6 turbo 200 beygir yeni astra var,
    yani kısacası honda bu işi becerememiş, zaten satış rakamlarından da bunu takip edebilirsiniz, sedan eco modelleri peynir ekmek gibi satılırken, turbo rs modeli taneyle gidiyor,
    hondanın bir araca rs ismini koyması için 0-100 hızlanmasını 6,5-7 sn bandında tutması lazım, heleki 120 bin fiyat isteyecekse,
    kısacası kasa çok güzel,
    kimseye benzemiyor, tasarım müthiş,
    ama motor sınıfta kalıyor,
    bu fiyat ve performansla ülkemizde hayram kitlesinden başka müşteri bulamaz

  3. Araca test sürüşü yaptım. Araç hızlanması çok kötü torku korkunç düşük. Araba gitmiyor resmen guilietta mı satacaktım bunu alacaktım gittim arabamı öptüm. 320 nm tork arabadan sonra bu honda murat 124 gibi geldi

  4. Gerçekten Honda’nın bu üstün tasarımını testine katılmak bir ayrıcalık olması lazım mükemel bir araba sabırsızlanıyorum test etmek icin

  5. Ve nihayet satın aldım , test sürüşünü büyük bir keyifle yaptım zaten iner inmez alıyorum dedim . Eleştirilerin haklı ya da haksız tarafını kullandıktan sonra paylaşacağım . 2015 Civic den sonra yine bir Civic hayırlısı bakalım . Objektif değerlendirmek için epey çaba sarf edeceğim ??

  6. 1 yıldır bu aracı kullanıyorum
    Muadil araçlara bakacak olursak fiyatının 150 binlerden başlaması lazım . Eleştirilere gelelim
    Öncelikle tork kağıt üzerinde düşük . Bizim millet tork eşittir yokuşta gitmek zannettiği için haliyle aracı güçsüz zannediyor .Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an piyasadaki 1.6 dizel ne kadar araba varsa dağda bayırda ovada yokuşta inişte düzde rs ile rahat geçersiniz. Birisi giulietta felan demis de bu aracı kullanamamış sanırım
    1.4 tsı daha iyi diyen arkadaşlar için ise
    Rs in 0-200 hızlanması cvtye rağmen 34 sn
    Ovdugunuz tsı ünitenin bu değer 46 sn
    Yanı bişeyleri karşılaştırırken mantıklı olalım
    Aracın baba göre en büyük eksisi 207 deki limitör
    Bunu Honda hangi mantıkla yaptı bilemiyorum ama can sıkıcı bir durum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here