Honda Civic Sedan, yeni nesliyle bir anda tasarım olarak en dikkat çekici Honda oldu.

Son model Honda Civic Sedan’ın tasarım özellikleri ondaki bu önemli değişimin anahtarı sayılır. Peki 2018 model Civic sedan’ın tasarımı nasıl?

1Honda Civic Sedan Tasarım

Aracın hem ön hem de arka tasarımı şimdiye kadar üretilmiş en radikal Civic karoserine sahip. Liftback görünümlü arka kısım ilk anda tepki alsa da yollarda aracın çoğalmasıyla gözlerde alışkanlık yaptı ve artık modelin arka kısmını beğenmeyenlerin sayısı da azaldı.

Bu arada sıfır Honda Civic ilanları için arabam.com ile kolayca filtreleme yapabilir, ilanları takibe alıp, avantajlı fiyatları yakalayabilirsiniz.

Honda Civic Sedan

Dizel motorlu versiyon ile benzinli modelin tasarımları birbiriyle aynı. Yani aracın hiçbir noktasında motorla ilgili bir ipucu verilmiyor. Herhangi bir yerde dizel motoru işaret eden logo veya yazıya da yer verilmemiş.  

Yere yakın ve yayvan tasarlanan çizgileriyle oldukça sportif görünmeyi başaran Honda Civic Sedan, şu anda görünüm olarak rakiplerinden farklılaşıyor.

Onun çekik gözlü yapısı Japon kimliğini öne çıkartırken, versiyona göre sunulan büyük jantlar da sportif görünümünü pekiştiriyor.

Çamurluklardan başlayarak arkaya doğru uzanan çıkıntılar arkada omuz çizgisiyle birleşiyor ve bu da Civic’e dinamik bir görünüm sağlıyor.

2İç Mekan

Honda Civic iç mekan konusunda büyük bir evrim geçirdi. Aracın ilk nesillerinde neredeyse her şey mekanikti. Şimdi ise tüm kumandalar ve göstergeler dijitalleşti. Bu önemli değişim sayesinde Civic’in iç mekanı tam bir teknoloji üssü.

Araçta kullanılan malzeme kalitesi oldukça yüksekken işçilik de başarılı. Ancak yer yer görülen sert plastik malzemeler tipik Japon otomobillerinin sorunu.

Uzun sayılabilecek bir dingil mesafesi ile hem ön hem de arkada yaşam alanı konusunda oldukça başarılı olan Civic Sedan yeni neslinde ise arkada şaft tüneline sahip.

Honda Civic Sedan

Aracın önceki neslinde bu tünel yoktu ve arkada 3 kişi çok rahat yolculuk yapıyordu. Yeni nesil de önden çekişli olmasına rağmen kullanılan bu yüksek şaft tüneli nedeniyle arkada 3. kişinin konforu azalıyor.

Araçtaki camlar içeriye giren ışık miktarını ve buna bağlı olarak ferahlığı artırırken koyu renkli döşemeler herkese uygun olmayabilir.

Geniş açılan bagaj kapağı ve derin yükleme alanı sayesinde kullanışlı bir bagaj bölümüne sahip olan Civic Sedan kolayca yatırılabilen arka koltuklarıyla da yükleme yapmanın kolay olduğu bir model.

3Honda Civic Sedan Motor Özellikleri

Her ne kadar dünyada dizel motora olan talep azalsa ve dizel motorun sonu geliyor dense de Honda, yaptığı araştırmalarda dizel motorun tercih oranının yüzde 30’larda kalacağını öngörüyor.

Bu nedenle de dizel motor geliştirme konusunda çalışmalarına ara vermeyen Japon üretici, Civic modelinde kullanmaya başladığı dizel motoru en sıkı Euro normlarını bile karşılayacak şekilde hazırlamış.

Yani Civic sedanın motoru için dizel seçeneği var. Üstelik oldukça iyi bir dizel motoru var.

Honda Civic Sedan

42018 Model Honda Civic Sedan Dizel Motor Nasıl?

1.6 litrelik hacme sahip olan 4 silindirli motor Civic’e 120 HP güç ve 300 Nm tork sağlıyor. Araç standart olarak 6 ileri oranlı manuel şanzımanla kombine edilmiş. Temmuz ayından itibarense modelde 9 ileri oranlı otomatik şanzıman da sunulmaya başlanacak.

Dizel motorlu olmasına rağmen ilk 3 vitesi kısa ayarlanmış ve kemikli yapısıyla sportif kullanımları destekleyen şanzıman hızlı tepkileri ile çoğunlukla size dizel olduğunu unutturuyor.

Maksimum güç ve torkun düşük devirde sunulması sayesinde motordan gelen ve onunla uyumlu çalışan şanzıman yüklü durumlarda bile güç eksikliği hissettirmiyor.

52018 Model Civic Sedan Ne Kadar Yakıyor?

Fabrika verisi 100 m’de ortalama 3,4 litrelik tüketime sahip olan Civic Sedan, gerçek sürüşler esnasında ise 5 litre geçmiyor. Civic’in benzinli motorları yüksek yakıt tüketimleri nedeniyle şikayet alsa da dizel motor bu konuda çok iddialı.

Motorun çalışma karakteri çok sallantılı değilken, ısınmasıyla da sessiz bir yapıya bürünüyor.

6Güvenlik

2017 yılında HB karoserle Honda Civic Euro NCAP çarpışma testine alınmıştı. Honda Civic, henüz sedan modelle bu teste girmedi.

Yapılan testten HB kardeş 5 yıldız almaya hak kazandı. Sedan modelle HB model arasında güvenlik donanımı açısından bir farklılık bulunmuyor.

Aracın standart donanımında aktif ve pasif güvenlik elemanları konusunda oldukça zengin bir liste tüketicilere sunuluyor. HB modelle testte yetişkin koruması alanında yüzde 92 başarı sağlan Civic, sahip olduğu güvenlik yardımcılarından da yüzde 88 başarı elde etti.

7Konfor & Yol Tutuş

Honda, yol tutuş konusunda gittikçe uzmanlaşan bir marka. Hangi modeli olursa olsun sürücüsüne güven verme konusunda eksiği olmayan markanın yeni modeli Civic Sedan’da da benzer bir durum söz konusu.

Yola sağlam basan ve sahip olduğu sportif tasarımı iyi yol tutuşla birleştiren Civic Sedan, dizel motorla da sportifliğe izin veriyor. Ancak elbette şanzımanın oranları ekonomi odaklı ayarlandığı için üst viteslerde hızlanma isteği düşüyor.

8Honda Civic Sedan Hızlanma Verileri

Fabrika verisi 0-100 km/s hızlanması için 10,5 saniyeye ihtiyaç duyan otomobil yönlendirme kabiliyeti yüksek, tepkileri hızlı direksiyon sisteminin de etkisiyle size daha güçlü bir otomobil kullandığınızı hissettiriyor.

9Honda Civic Sedan Jant Ölçüleri

Versiyona göre araçta sunulan jantların ölçüsü değişiyor. Bu da yol tutuşa direkt etki ediyor. Aslında baz modeldeki jant-lastik bile iyi yol tutuş konusunda sorunsuz olsa da pek çok tüketici göze daha hoş geldiği için bu araçta büyük jant-lastikleri tercih ediyor.

Böyle olunca da özellikle arka koltuklarda süspansiyon vuruntuları hissediliyor.

Yüksek süratlerde bile iç mekana çok fazla lastik ve yol gürültüsü almayan Civic Sedan dozlanması başarılı fren pedalı ile de panik frenlerde bile stabilitesini korumayı başarıyor.

10Teknik Özellik

Motor : 1.6

  • Motor Hacmi:1597 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP 4000 d/d
  • Maksimum Tork: 300 Nm 2000 d/d

Honda Civic Sedan Motor Performans Verileri 

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.5 sn
  • Maksimum Hız: 201 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk
  • Yakıt Türü: Dizel

Yakıt Tüketimi  

  • Şehir İçi: 3.5 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 3.4 lt/100 km
  • Karma: 3.4 lt/100 km
  • Test: 4.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 91 gr/km

Honda Civic Sedan Boyutlar  

  • Uzunluk : 4648 mm
  • Genişlik : 1799 mm
  • Yükseklik : 1416 mm
  • Dingil Mesafesi : 2697 mm

Sedan Bagaj Hacmi: 519 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi : 46 lt
  • Boş Ağırlık : 1314 kg
  • Lastik Boyutu : 215/50 R17

İkinci El Honda Civic İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Murat TOSUN/ 2018

12 YORUMLAR

  1. Honda, Yeni Civic’le birlikte akıllı bir strateji uyguluyor. Her türlü kullanıma ve zevke hitap eden motorları, tasarımı oldukça etkileyici bir kasa ile aşama aşama sunuyor. Pazara yeni sunulan dizel motor, bu çerçevede yapılan bir hamle. Makul bir performans ve düşük km maliyeti arıyorsanız Fabrikasyon LPG’li/LPG’ye uyumlu 1.6 lt nispeten eski nesil benzinli motor, performans arıyorsanız benzinli 1.5 Turbo RS, yüksek tork ve düşük tüketim arıyorsanız turbo dizel motor. Dizel motorlu olanların fiyatları bugün (20 Şubat 2018) açıklandı, 121.000 TL’den (1.6 Elegance) başlıyor, 130.000 TL’ye (1.6 Executive) kadar gidiyor. Normal şartlarda, dizel versiyonlar ile satış fiyatı farkı yüksek olduğu ve LPG fiyatları aşırı yükselmediği sürece, pazarda LPG’li Civic’lerin üstünlüğü devam edecektir, zira Şubat 2018 ayı itibarıyla aralarında yaklaşık 16.000 TL fark var. Dizel’i, daha ziyade fazla km yapan, yüksek tork ve sürüş zevki arayan müşteriler tercih edecektir diye düşünüyorum.

  2. Hersey iyi guzel hos ama fiyatlandirma politikasi yine yanlis, gecmiste hachback kardesinim dizelinde yasadigi husrana yine ugrar, 120.000 den baslayan fiyatlarla satilacakmis, 134.000 tel ye kadar cikiyor, civic premium bir sedan degildir, arac guzel, tasarim cok iyi, ama 130.000 tl cok ama cok yuksek, heleki daha otomatigi yok, ne yapacaklar temmuzda? Otomatigi 140.000 tl mi olacak
    istedigi satisi yapamaz

  3. HER İYİ HOŞ DA BU YORUMLARDA NEDEN SES SİTEMİNDEN BAHSEDİLMEZ ANLAMIYORUM. EŞEK YÜKÜ İLE PARA İSTEYİP 6 HOPARLÖRLÜ SES SİTEMİ VERİYORLAR. AMFİ YOK, SUBWOOFER YOK AMA OLMALI. ARAÇ ÇOK SPORTİF DURUYOR, ÖZELLİKLE GENÇ VE ORTA YAŞTA OLANLARA, BAYANLARA ÇOK UYGUN. TÜM BUNLARA ÇOK AMA ÇOK İYİ BİR SES SİTEMİ DE GEREKMEZ Mİ? BAŞTA DA DEDİĞİM GİBİ TESTLERDE NEDEN HİÇ BAHSEDİLMEZ. SONRA BEN FİRMANIN SÖZCÜSÜ DEĞİLİM AÇIKLAMALARI FALAN. LÜTFEN BU KONUYA DA BİR EL ATALIM. SAYIN DİZDAR’IN ELEŞTİRDİĞİ FİYATLANDIRMA KONUSUNA BEN DE KATILIYORUM. HELE CRV. ÇEYREK MİLYONDAN BAHSEDİYORUZ. AMAN YARABBİ BAKALIM DAHA NELER GÖRECEĞİZ.

  4. Diğer markalarda durum farklımı ki? fiyat konusunda örneğin focus titanyumda bu donanımların çoğu yok executive donanımda standart bulunan sunroof anahtarsız giriş ısıtmalı deri koltuk elektronik park freni led farlar hayalet gösterge navi gelecek olan 9 ileri zedefle birlikte focus titanyumun bu özellikler yokken 135000 isterken honda 140000 e çokmu?? Ayrıca focus metalik boyaya bile 1000 küsür fark isterken civic te buda standart

  5. Bence gec bile kalindi ama otomatigi beklemekte fayda var.Bu kasada olan gocme sikintisida alan icin hep bir soru isareti olarak kalacak.

  6. Manuel de ww hep tercihtir.Honda civic sedan dizel otomatik yeni bir jenerasyon olacağından çoğu kimse bir yıl geçmeden yanaşmayacaktır.Ozellikle fiyat politikası böyle olursa millet önceki kasada kalıp eski kasa canlı kalacaktır.Arka şaft olayı en çok can sıkan şey benim icin vazgeçme sebebi

  7. Fiyatlandırma politikası tamamen yanlış gider 2007, 2008 model arasında 520 bmw alır binerim adam gibi aynı fiyata, bu vergi ve zamlar la 0 km araç almak mantıklı gelmiyor bana

  8. Kesinlikle dogru civic çok pahalı ve premium bir marka degil. 130 bin liraya cvic alacaginiza herbiri premium marka olan 130 bin liraya megan 127 bin liraya astra 135 bin liraya golf veya 308 yada 125 bin liraya octavia alabilirsiniz. Yada daha cok paraniz varsa bu durumda herhalde ultra premium olmasi gereken a3 u 185 bine alabilirsiniz. Cvic yerinede ona rakip olabilecek symbol 301 logan hatta geely tata falan alirsiniz artik ,Uzaydan veya gecmisten 2010 yilindan yorum yapan sayın yorumcular.

    • Tebrikler durumu cok guzel aciklamissiniz.Otv mtv hikaye bu fiyatlara Mercedes Bmw Audi binilir.Vatandas tarihte yasiyor yorum yapiyor.Yorumlari okuyan da hakkaten ben salak miyim diye sorgulayacak.

  9. Çok para diyenlerin kaçı otomobil dünyasından haberdar merak ediyorum yada onların yaşadığı Türkiye ile benim yaşadığım Türkiye farklı mı.Full Fiesta yi almaya kalkarsam 120 bin lira fiyat çıkıyor.Gercekten Civic pahalıymış.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here