Opel Corsa 2015 Tasarım

Opel, Corsa’yı yenilerken en büyük rakibi VW’nin felsefesini almışa benziyor. Corsa, ilk bakışta bir önceki Corsa ile büyük benzerlik taşıdığını görüyoruz. Otomobil SCCS ismi verilen, Fiat ile ortaklaşa geliştirilen bir platform üzerinde yükseliyor. Bu platform bir önceki Corsa jenerasyonunda da kullanılmıştı. Tasarımı önden incelersek far yapısındaki değişim göze çarpıyor. Yeni far tasarımı markanın son dönem trendini yansıtıyor. Radyatör ızgarası da büyütülürken iyice tampon hizasına taşınmış. Yan kısımda büyük bir farklılık görünmüyor. Opel Corsa 2015 modelin arkaya doğru yükselen yapısı korunmuş. Arkada stoplarda ciddi bir değişim görünüyor. Stoplar hem büyütülmüş hem de dışa çıkık hale getirilmiş. Opel Corsa yenilenirken büyümüş. Eski modelin 3.999 mm olan uzunluğu 4.021 mm’ye çıkmış. Ayrıca aracın genişliği de artmış. Yükseklik disiplinindeyse 7 mm’lik bir azalış yaşanmış.

Opel Corsa İç Mekan

Dış tasarım için eski modeli andırıyor desek de iç mekan tamamen yeni çizgilere sahip. Malzeme kalitesi sınıf standartlarında. Özellikle piyano siyahı kaplamalar kalite hissini artırmış. Ancak bu kaplamanın bolca yansıma yaptığını ve toz gösterdiğini hatırlatmamız gerekiyor.  Ön konsolun orta bölümünde Adam modelinden de tanıdığımız 7 inçlik IntelliLink multimedya sistemi bulunuyor. Sistemin ne yazık ki özellikleri kısıtlı. Dokunmatik ekran cep telefonu ile senkronize hale getirilebiliyor. Önde sunulan alan yeterli. Ancak arkada diz mesafesi kısıtlı. Ayrıca arka kapının arkaya doğru alçalan profili iniş binişlerde dikkatli olmayı gerektiriyor. Opel Corsa, 285 litrelik bagaj hacmine sahip. Arka koltukları asimetrik olarak katlayarak bu hacmi 1120 litreye çıkarmak mümkün.

Motor: 1.4 Ecotec  
Motor Hacmi: 1398 cc  
Silindir Adedi: 4  
Maksimum Güç: 90 Bg 6000 d/d  
Maksimum Tork: 130 Nm 4000 d/d  
Performans
0-100 km/s Hızlanma 13,9 s  
Maksimum Hız: 170 km/s  
     
  Frenler  
Ön: Hava Kanallı Disk  
Arka: Kampana  
     
Yakıt Türü Benzin  
  Yakıt Tüketimi  
Şehir İçi: 7,8 lt  
Şehir Dışı: 4,9 lt  
Karma: 6 lt  
Test: 7,2 lt  
CO2 Emisyonu 140 gr/km  
Boyutlar  
  Uzunluk: 4021 mm
  Genişlik: 1746 mm
  Yükseklik: 1481 mm
  Dingil Mesafesi: 2510 mm
  Bagaj Hacmi: 285 lt
  Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
  Boş Ağırlık: 1139 kg

Opel Corsa Motor

Opel Corsa‘nın testini gerçekleştirdiğimiz versiyonu rüştünü kanıtlamış bir motor taşıyordu. Geçmişi birkaç jenerasyon öncesine dayanan 1.4 litrelik ünite zaman içinde teknolojik gelişmelerden de faydalanmış. Atmosferik motor 6000 d/d’de 90 HP güç, 4000 d/d’de 130 Nm tork üretiyor. Motorun alt devirleri atmosferik olmanın da verdiği etki ile çok canlı değil. Gerçek performansı hissetmek için aracı yüksek devirde kullanmak şart. Eskiden bu motorla 4 kademeli klasik bir otomatik şanzıman sunan Opel, yeni Corsa’da şanzımanı 6 kademeli görece daha modern bir ünite ile değiştirmiş. Şanzıman motorun gücünü çok perdelemiyor. Vites geçişleri ve konforu ise Easytronic tek kavramalı şanzıman göre çok iyi. Test aracımız fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s hıza 13.9 saniyede ulaşıyor. Genel anlamda ekonomik bir karakter çizen araç her otomatik şanzımanlı model gibi şehir yoğun trafikte yüksek tüketim değerlerine ulaşıyor. Karma kullanım fabrika tüketim ortalaması 6 litre olarak açıklanıyor. Bizim test ortalamamız ise 7.2 litreydi.

Opel Corsa Güvenlik

Opel’in yeni Corsa’sı 2014 yılında katıldığı Euroncap çarpışma testlerinden 4 yıldız alabildi. Önden çarpmalarda sürücüye göğüs kafesi ve iki baldır kemiği dışında tam koruma sağlarken, yolcunun ise göğüs kafesi ve sol baldır kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlamıştır. Yandan araç ile çarpmalarda göğüs kafesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlayan Opel Corsa, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs kafesine yetersi koruma sağlamıştır. Önden çarpmalarda boyun bölgesine sınırlı, arkadan çarpmalarda ise kötü koruma sağlayan Opel Corsa Euroncap çarpışma testlerinden 4 yıldız ile ayrıldı.

Opel Corsa Konfor & Yol Tutuş

Corsa sert bir süspansiyona sahip. Bu durum yol tutuşu artırırken konfordan ödün verilmesini sağlıyor. Her zamanki aracın ön süspansiyonu sesli çalışıyor. Özellikle kısa darbeler iç mekana yansıyor. Yol tutuş ise sınıfının en iyilerinden birisi olarak değerlendirilebilir. Özellikle geliştirilen direksiyon sistemi başarılı ve tepkili.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Opel pismanlik arkadas sehit ici 10 lt benzinle 105 km gidilirmi ya sehir dis 200 km 13.9 lt bi daha opel almak degil yanindan bile gecmem

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here