2017 Ford Galaxy 2,0 TDCİ Detaylı İnceleme

0
6397

Bu tip araçların tasarımlarının ben buradayım diye haykırmamasını seviyoruz. Genel anlamda düz hatlara sahip olan tasarım anlayışını benimseyen 2017 Ford Galaxy, yüz tasarımına baktığımız zaman dikkat çekmeyi başarıyor. Ford’un bildik hava giriş ızgarası tüm heybetiyle ona bakanları karşılıyor. Büyük farlar çamurluklar ve tamponun içine gömülürken öne doğru sivri bir şekilde uzanan burun yapısı ona dinamik tatlar kazandırıyor. Ama yine de söylediğimiz gibi abartıdan uzak ve ben buradayım diye haykırmayan bir tasarımı var. Yan hatlarda keskin ütü izleri, derin oyuklara yer verilirken tüm bunlar düz çizgilere bağlı kalarak yapılmış uygulamalar. Yüksek yapısı arka tarafta tamamen düz çizgilere bürünüyor. Bu bölümde büyük bir bagaj kapağı yer alıyor olması kullanışlılık açısından önemli bir sorunu beraberinde getiriyor. Büyük ve kullanışlı bagajı kullanmak için bu devasa bagaj kapağını açmak tamamen serbest bir alan olmasını gerektiriyor.

2017 Ford Galaxy İç Mekan

Ford bu işte gerçek ustalardan biri. Sadelik ve kullanışlılığı çok iyi bir şekilde harmanlayarak kullanıcılarına sunuyor. Yaşam alanında açık renkli döşemelerin tercih edilmesi ferahlığı her şeye tercih edecek olanlar için tam anlamıyla biçilmiş kaftan. İnanılmaz ferah bir yaşam alanı var ve buna devasa cam tavan da eşlik ediyor. Cam tavanın istendiği zaman kalın bir panelle kapatılabiliyor olması da güneşin yoğun olduğu günler için çok iyi bir çözüm. Galaxy 7 kişilik aile araçlarından biri. Ama bazı 7 kişilik araçlarda olduğu gibi en arka sırada yolculuk edenler için daracık bir alan sunmuyor. Yapmış olduğumuz testte bu bölümde iki yetişkinin de rahat bir yolculuk yapabileceğini gördük. Kolay açılıp katlanan koltuklara sahip olan aracın yaşam alanı istendiği gibi şekillendirilebiliyor. Görüş açıları konusunda rahatsız eden bir sıkıntı yaşatmayan Ford Galaxy’nin kullanışlılık açısından da bir sıkıntısı bulunmuyor. Burada bir dip not olarak eklememiz gereken en önemli şey elektronik park freni. Bu tip el frenlerine alışkınlık sağlayamadığımızdan da olabilir ama yine bu tip bir sistemi kullanırken zorlandık.

Motor

7 kişilik ailenizi bir araya alarak yolculuk yapma imkanınız var. Bu kalabalık aileler için inanılmaz bir seçenek. Kalabalık yolculuklar sırasında ekonomik tüketim önceliği ön plana çıktığı zamanlarda 2017 Ford Galaxy bu ihtiyaca hemen karşılık veriyor. Uzun yol kullanımı da eklendiğinde tüketim cimri boyutlara rahat bir şekilde geriliyor. Hızlı aile babalarının ya da annelerinin beklediği yüksek performansı da zorlanmadan sunuyor. 2 litre hacmindeki bir motoru kullanmanın getirdiği artıyla performans konusunda oldukça atak bir karaktere sahip. 180 HP güç üreten dizel ünite aynı zamanda son derece çekici bir rakam olan 400 Nm torku da kullanıcısına sunuyor. İddialı dizel motora başarılı bir çalışma karakterine sahip PowerShift otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu ikilinin en sevdiğimiz kabiliyeti ara hızlanmalar konusunda oldu. 400 Nm torkun getirdiği önemli bir artıyla sollamalar sırasında bu büyük gövdenin ne kadar atak bir karaktere büründüğünü görmelisiniz. Burada da dip not olarak bu motorun beraberinde yüksek bir vergi yükü getirdiğini de bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle aracın fiyatı oldukça yüksekte konumlanmaktan kurtulamıyor.

2017 Ford Galaxy

Güvenlik

Ford Galaxy tüm dünya açısından en önemli kaza test sonucu olan EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrılmış bir araç. Yani bu rapora göre de güvenli karakterini 2015 yılında yapılan test ile birlikte ispatlamış durumda. Bununla beraber birçok güvenlik özelliğini bundan yıllar önce karşımıza çıkaran Ford bu araçta da güvenlik donanımlarını üst seviyede tutuyor. Yani güvenlik dendiğinde Ford Galaxy’nin eline su dökmek öyle çok kolay bir iş değil.

Konfor & Yol Tutuş

Bu araçta her şey konfor için tasarlanmış gibi. Rahat kullanılıyor, görüş kolay, bildiğimiz her türlü sürüş yardımcısı bu araçta görev yapıyor. Şeritten çıkarsanız uyarıyor, tekrar şeride alıyor, kendi kendine her türlü park manevrasını yapıyor, şehir güvenlik fren sistemine ve bunun gibi akla gelebilecek her teknolojiye sahip. Neredeyse sürücüsüz bile ilerleyebilecek özelliklere sahip. Bunun yanına SPA’ları aratmayacak şekilde masaj yapan sürücü ve yolcu koltuğunu da ekliyor. Özellikle sabahları bu tip bir hizmeti, üstelik araç kullanıyorken almak çok büyük bir ayrıcalık. Ford Galaxy’nin sürüş dinamikleri de konfor odaklı bir şekilde tasarlanmış durumda. Ama ne yaparsanız yapın o bir Ford. Dinamik ve güvenli sürüş karakterinden hiç ödün vermiyor. Bu nedenle aracın karakteristik yapısı ve özellikle yönlendirme sistemi size biraz sert gelecektir. Ama deneyimli test pilotları için bunlar vazgeçilemeyecek kadar iyi şeyler. Sürüş konusunda yaşadığımız en önemli olumsuzluk şehir kullanımlarında yaptığımız manevralar oldu. Heybetli yapısı her zamankinden biraz daha dikkatli olmamızı gerektirdi. Bunun yanında sivri burun tasarımının nerede başlayıp nerede bittiğini anlamakta uzun bir zamanımızı aldı. Bu gibi durumlarda park yardımcıları hayatımızı kolaylaştırdı.

2017 Ford Galaxy

Teknik Özellik

Motor : 2.0
Motor Hacmi 1997 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç 180 HP 3500 d/d
Maksimum Tork 400 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma :

9.5 sn

 

Maksimum Hız 205 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi 6.1 lt
Şehir Dışı : 4.9 lt/100 km
Karma 5.4 lt
Test 7.2/ 100 km
CO2 Emisyonu : 139 g/km
Boyutlar
Uzunluk 4848 mm
Genişlik 1916 mm
Yükseklik 1747 mm
Dingil Mesafesi 2850 mm
Bagaj Hacmi 300-2339 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 70 lt
Boş Ağırlık 1760 kg
Lastik Boyutu 225/45 R18

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here