Fiat Egea Sedan Benzinli Otomatik

Fiat Egea Sedan Benzinli otomatik fiyatı, modelleri, tasarımı, kalitesi, güvenlik odaklı özellikleri ve daha pek çok detayı ile çok konuşuldu. Kimileri çok eleştirdi, kimileri burun kıvırdı ama gerçekte Egea satışları beklenen başarıyı yakaladı. Kendi sınıfında oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan Egea, bugün ikinci el pazarında da talep gören otomobiller arasında.

Bu marka model kombinasyonu, ikinci el Egea ya da sıfır kilometre bir Egea olsun fark etmeksizin talep görüyor. Peki Egea modelleri ne kadar güvenli, ne kadar konforlu diye düşünüyorsanız, bu konuda Okan Altan ile yaptığımız röportajı okumanızı tavsiye ederiz. Okan Altan, Fiat Egea ile dünya turuna çıkmış ve deneyimlerini son derece objektif bir biçimde anlatmıştı.

Deneyimli test pilotu Murat Tosun da sizler için Fiat Egea Sedan test sürüşüne çıktı ve deneyimlerini paylaştı. ‘Egea alınır mı, alınmaz mı’ kararı için yazının devamını okuyabilirsiniz…

Ayrıca Fiat Egea HB hakkında detaylı bilgi almak için de Fiat Egea HB Test İçeriğini okuyabilirsiniz.

Tasarım

Ülkemizde tasarlanan ve üretilen Fiat Egea ailesinin sedan üyesi tasarımıyla önemli bir avantaja sahip. Yerini aldığı Linea’ya göre daha heybetli olan tasarımı ve dikkat çekme konusundaki eksiksiz gövdesi sayesinde Egea Sedanın tasarımı oldukça yakışıklı. Araca önden bakıldığında büyük farlar ve farlarla uyumlu ızgara dikkat çekiyor.

Fiat Egea Sedan Benzinli Otomatik

Sis farlarında da yine büyük tasarıma yer verilmiş. Ön tampondan başlayıp motor kaputu ve tavan boyunca devam eden kat izi sayesinde sportif görünmeyi başaran Egea, profilden ise Alman modellerinde olduğu gibi geniş çamurluklara sahip.

egea 2017

Aracın arka tasarımında ise kendinden spoylere sahip gibi duran bagaj kapağı ve bagaja kadar uzanan iki parçalı stoplar fark yaratıyor. Öne kıyasla daha sade hazırlanan arka tasarımın da etkisiyle Egea Sedan olduğundan daha küçük algılanıyor. Toplam boyu 4.5 metreyi geçen model aslında oldukça iri bir sedan.

İkinci el Egea ilanlarını incelediğinizde Egea modellerinin HB, sedan ya da SW versiyonlarının genel tasarım anlayışındaki ortak noktaları hemen fark edebilirsiniz.

İç Mekan

2637 mm’lik dingil mesafesine sahip olan Fiat Egea Sedanın iç mekanı oldukça ferah. 5 kişi için geniş bir yaşam alanına sahip.

Fiat Egea Sedan Benzinli Otomatik

Aracın gerek önde gerekse arkadaki diz ve baş mesafeleri sınıf ortalamalarını zorlanmadan yakalıyor. Bu büyük gövdeye rağmen aracın görüş açıları da kullanım esnasında sürücüsüne sıkıntı yaşatmıyor.

Egea Sedan Konsol Tasarımı Hakkında

Türkiye’de tasarlanıp üretilmesinin etkisiyle Türk tüketici beklentileri göz önüne alınarak hazırlanan orta konsolunda ergonomi sorunları olmayan Egea’da kullanılan koyu renkler ise herkesin hoşuna gitmeyecektir. Keşke bu alanda biraz daha canlı renkler kullanılsaydı. Ya da en azından havalandırma kanallarının etrafında gövde rengi eklentilere yer verilseydi.

Fiat Egea Sedan Benzinli Otomatik iç mekan

Çok eşya ile seyahat etmeyi seven tüketicileri mutlu etmek adına 520 litrelik oldukça geniş ve kullanışlı bir bagaj alanına sahip olan Egea’da yükleme eşiğinin yüksek olmaması da bagajı kullanmayı kolaylaştırıyor.

egea bagaj

Aracın genelindeki malzeme kalitesi ortalamaları yakalarken özellikle konsolun alt kısımlarında montaj hataları olduğu göze çarpıyor. Ancak aracın rakiplerinden bir hayli düşük kalan satış fiyatı dikkate alınınca bu olumsuzluk kabul edilebilir bir durum.

Motor

Fiat Egea Sedan’ın bu kadar çok tercih edilmesinde hiç kuşku yok ki zengin motor gamının etkisi büyük.

Egea Sedan motor konusunda çok seçenekli bir araç. Fiat Türkiye, şu anda dizel ve benzinli geniş bir motor yelpazesini tüketicilere sunuyor. Eğer yılda 10 bin km’den az yol yapıyorsanız, testini yaptığımız 1.6 litrelik benzinli motor tam aradığınız seçenek olacaktır.

Fiat Egea Sedan Yakıt Tüketimi Hakkında

Benzinli olmasına rağmen yakıt tüketimi konusunda ekonomik olmayı başaran motor, 6 ileri tam otomatik vites kutusu ile kombine edilmiş. 110 HP güç ve 152 Nm tork üreten motor Egea’ya ihtiyaç duyduğu gücü sorunsuzca sunuyor. İlk hızlanmalarda biraz ağırkanlı olsa da hareket almaya başladıktan sonra güç eksikliği hissettirmemesi de sürücüsünün hoşuna gidecektir.

Fiat Egea Sedan Vites Geçişleri Nasıl?

Vites geçişlerini oldukça yumuşak yapan vites kutusu, ara hızlanmalarda da gerekli küçültmeleri seri bir şekilde yapıyor. Manuel kullanıma da izin veren benzinli otomatik Egea fabrika verisi 100 km’de ortalama 6.3 litrelik tüketim değerine sahip. 45 litrelik depo ile de 700 km’ye ulaşan menzil elde ediliyor ki benzinli otomatik bir otomobil için bu iyi bir değer.

Bir aracın motoru hakkında detaylı bilgi edinmek, o araçtan beklediğiniz performansı alıp alamayacağınıza dair çok güçlü bir ipucu sunar. Motor ve diğer teknik konularda aşina olmadığınız terimlerin detaylı açıklamaları için arabam.com otomobil terimleri sözlüğü sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Güvenlik

Fiat Egea Sedan Euro NCAP çarpışma testine henüz girmedi. 2016 yılında modelin HB karoserli versiyonu teste girmiş ve standart haliyle 3, güvenlik paketi ile de 4 yıldız almaya hak kazandı.

Egea Sedan’ın standart donanımında gerekli olan tüm aktif ve pasif güvenlik elemanları yer alıyor. ABS, ESP, panik fren destek sistemi, sürücü ve yolcu ön havayastıkları baz modelde bile sunuluyor. Versiyona bağlı olarak bu donanımlara yan ve perde havayastıkları, geri görüş kamerası gibi pek çok aksesuar dahil ediliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Fiat Egea Sedan benzinli Otomatik, Türk tüketicisi düşünülerek hazırlandığı için konfor odaklı bir otomobil. Aracın gürültü seviyesinden süspansiyon çalışma karakterine kadar konfor ön planda tutulmuş. Ancak bu demek değil ki yol tutuş konusunda aracın eksikleri var.

Önde bağımsız McPherson, arkada ise yarı bağımsız süspansiyon sisteminin kullanıldığı Egea, darbe emiş konusunda oldukça başarılı. Arkada oturanlar bile darbe emişleri çoğu rakibinden daha az hissediyor. Amortisör stroklarının nispeten uzun tutulması sayesinde karoser çok fazla yana yatmadan virajları alabilen Egea’nın direksiyon sistemi ise çok hassas değil. Şehir içinde City moduyla bir hayli konforlu olan, hızlandıkça sertleşen direksiyon simidi yüksek hızlarda sürücüden gelen istekleri biraz gecikmeli yola aktarıyor. Ancak bu asla güvensiz bir sürüş ortaya çıkartmıyor.

Zorlanmalarda önden kontrollü şekilde kayan Egea Sedan, hızlı çalışan ESP ile kısa sürede siz bir müdahalelerde bulunmadan izine dönüyor. Şehir içinde kullanım konusunda bir hayli konforlu ve rahat bir otomobil olan Egea Sedan hız arttıkça camlarda bir miktar rüzgar gürültüsü alıyor. Cam fitilleri kalın olsa da özellikle sürücü kapısını biraz daha yalıtıma ihtiyacı var.

Teknik Özellik

 Fiat EgeaYakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzinli
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

8.5 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

5.0 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

6.3 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

7.6 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

146 gr/km

Fiat Egea Sedan Motor Hacmi
Motor Hacmi

1598 cc

0-100 km/s Hızlanma

11.2 sn

Maksimum Hız

192 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Kampana
Fiat Egea Sedan Boyutlar
Uzunluk

4532 mm

Genişlik

1792 mm

Yükseklik

1497 mm

Dingil Mesafesi

2637 mm

Bagaj Hacmi

520 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

45 lt

Boş Ağırlık

1205 kg

Lastik Boyutu

205/55 R16

Murat TOSUN- 28/07/2017

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here