Mitsubishi Outlander Test İnceleme ve Yorumları

0
15860

Mitsubishi Outlander Tasarım

Mitsubishi Outlander, ilk tanıtıldığında da doğruyu söylemek gerekirse pek dikkat çeken bir SUV olmamıştı. Köşeli hatlara sahip olan otomobilde aslında göze kötü görünen orantısız tasarım öğelerine yer verilmiyor. İnce far grubu ve radyatör ızgarasıyla agresif bir görünüme sahip olan Mitsubishi Outlander’ın akılda kalıcı bir “tasarım imzası” yok. Yandan bakıldığında fazlasıyla düz olan alanlar sebebiyle yalın bir görünüme sahip olan Mitsubishi Outlander’ın stop grubu için şeffaf camlar tercih edilmiş. Yine de genel anlamda Mitsubishi Outlander’ın yeni bir otomobil olmasına rağmen “eski” izlenimi verdiğini söylemeliyiz.

Mitsubishi Outlander İç Mekan

Mitsubishi  Outlander‘ın yaşam alanına geçildiğinde de karoserdeki yalın ifade aynı şekilde devam ediyor. Geniş cam yüzeyleri, basit yapılı kokpit ve açık renkli döşemelere bir de sunroof eklenince oldukça ferah bir ortam ortaya çıkmış. Malzeme kalitesi makul olan ve işçilik konusunda da tatmin eden Mitsubishi Outlander’ın kumandalarını kullanmak kolay ve alışmak çok kısa sürüyor. Gösterge tablosu yalın bir tasarıma sahip ve kolay takip ediliyor. Fakat yol bilgisayarı verilerine ulaşmak için kullanılan düğmenin sol taraftaki havalandırma çıkışının altına alınması kötü bir seçim. Havalandırma kumandalarının kullanımı da kolay, fakat multi medya sistemini biraz kurcalayanlar büyük hayal kırıklığı yaşayabilir. Çünkü buradan ulaşabileceğiniz şeyler kısıtlı ve müzik çalmak dışında size pek bir şey vaat etmiyor. Neyse ki 6,1 inçlik ekran geri görüş kamerası görevi de görerek sevindiriyor. Devasa aktif subwooferlı Rockford Fosgate müzik sistemiyse son zamanlarda karşımıza çıkan en güçlü müzik sistemlerinden biriydi. Vites kolunun biraz aşağıda kalması sıkıntı verici olsa da otomatik şanzıman sebebiyle burayla pek işiniz olmuyor. 4 tekerlekten çekiş sisteminin kumandasıysa vites kolunun aşağısında ve tek bir düğmeden ibaret. Dikiz aynasının otomatik kararan elektrokrom tipte olmayışıysa bu otomobile yakışmıyor. Arkada sunulan diz mesafesi oldukça iyi ve raylı sistemle koltuklar ileri geri kaydırılabiliyor. Tabii bu amaçsızca yapılmış bir seçim değil. Çünkü arkada gizlenen iki adet ek koltuk daha var. Bu koltukları çocukların kullanmasıysa daha mantıklı olacaktır. 769 litrelik bagaj hacmi üçüncü sıra koltuklar kullanıldığında haliyle 169 litreye geriliyor. Elektrikli bagaj kapağıysa gündelik hayatı kolaylaştıran detaylardan birisi. Görüş açıları başarılı olan Outlander’ı kullanırken birçok yeni nesil otomobile karşın kaputu izliyor olmaktan keyif alabilirsiniz.

Mitsubishi Outlander Motor

Mitsubishi Outlander‘ın her detayında karşımıza çıkan 90’lı yıllar esintileri en çok motor kaputu altında kendini hissettiriyor. Otomobilde 2,0 litrelik atmosferik beslemeli benzinli bir motor görev alıyor. 6000 d/d’de 150 HP güç üreten motor, 4100 d/d-4200 d/d aralığında 195 Nm torka sahip. Yani kağıt üzerinde de pek iç açıcı değerler yok. Güç, değişken oranlı CVT şanzımanla dört tekerleğe birden aktarılıyor. 1520 kg’lik ağırlıksa cüssesine göre hafif diyebileceğimiz türden. Bu üçlü kombinasyon sebebiyle kalkışlarda ağırkanlı davranan motor orta devirlerde de vasat bir performans gösteriyor. Tıpkı bir elektrikli süpürge gibi keyifsiz sesler çıkaran motor, yüksek devirlerdeyse kendine geliyor ve tatminkar bir performans veriyor. Elbette sürekli üst devirlerde gezmenin acısı cebinizden çıkıyor ve 12,0 litrelere varan yakıt tüketimiyle karşılaşılıyor. Sakin kullanımlarda biz ortalama 100 km’de 9,8 litrelik bir yakıt tüketim değerine ulaştık. Bu arada şanzımanın geçişleri için söylenecek çok fazla bir şey yok; CVT şanzımanların genel karakterine uygun olarak sabit devirde kalarak ve vites değiştirmeyerek konfor sağlasa da hızlanma isteklerinde yüksek motor uğultusuna katlanmalısınız.

Güvenlik

Mitsubishi Outlander 2012 yılında katıldığı Euro NCAP testlerinden 5 yıldızla ayrılmış. Yetişkin korumasında 100 üzerinden 94 alan otomobilin sürücü ve yolcusunun göğüs bölgesinde, önden çarpmalarda baskı izlenmiş. Kamçı etkisi testlerindeyse otomobil başarılı. Öte yandan Mitsubishi Outlander’da aktif şehir içi fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi gibi gelişmiş güvenlik donanımları henüz sunulmuyor.

Mitsubishi Outlander Konfor & Yol Tutuş

Mitsubishi Outlander‘ın geniş yaşam alanında misafirlerini rahat ettirmek için gerekli olan her şey mevcut; koltuklar geniş ve sertlikleri ile yanal destekleri başarılı; ayrıca ısıtma özelliği de var. Yola çıkıldığındaysa bu huzur ortamı yavaş yavaş bozuluyor; rüzgar, motor ve lastik yuvarlanma seslerini iç mekana birçok rakibine karşın biraz daha fazla almaktan çekinmeyen Mitsubishi Outlander’ın tipik bir Japon olduğunu söyleyebiliriz. Elektrik destekli direksiyon sistemi yeteri kadar direkt çalışıyor olsa da biraz sinirli; satıh farklılıklarından ve çukurlardan kolay etkilenmesi sürüş konforuna balta vuruyor. Düşük hızlardaki geri bildirim seviyesi gerçekten iyi olan sistem, hızlandıkça bu kabiliyetini yitiriyor ve hissiz bir karaktere bürünüyor. Süspansiyon sistemiyse orta sertlikte tercih edilmiş. Gövde salınımları iri cüssenin de etkisiyle biraz fazla olan Mitsubishi Outlander’ın süspansiyon sistemi özellikle derin çukurlar ve kısa yol dalgalanmalarında rahatsız hissettirebiliyor. Buna karşın problemsiz zeminlerde konfor vaatlerini karşılıyor ve sistem sessiz yapısıyla övgü alıyor. Elbette bu otomobille piste çıkmak istemezsiniz; fakat virajlarda ve ani kaçış manevralarında gerek ESP gerekse dört tekerlekten çekiş sistemi başarılı bir şekilde çalışıyor ve Mitsubishi Outlander’ı izinde tutmak için elinden geleni yapıyor.

Teknik Özellik

Motor: 2.0 MIVEC
Motor Hacmi: 1998 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 150 HP 6000 d/d
Maksimum Tork: 195 Nm 4100 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 12,6 s
Maksimum Hız: 185 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzinli
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,2 lt
Şehir Dışı: 5,9 lt
Karma: 6,7 lt
Test: 9,8 lt
CO2 Emisyonu 155 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4655 mm
Genişlik: 1810 mm
Yükseklik: 1680 mm
Dingil Mesafesi: 2670 mm
Bagaj Hacmi: 769 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
Boş Ağırlık: 1520 kg
Lastik Boyutu: 225/55 R 18

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here