BMW X3 Tasarım

X3 Model selefine göre daha modern çizgiler taşıyor. Özellikle far grubunda yapılan değişimler ile olgun bir görünüm sağlanmış. Ön panjur tasarım olarak değiştirilmiş ve dik bir şekilde iki far arasına konumlandırılmış. Sis farları eski nesildeki konumunu korurken eski nesildeki üç bölmeli tampon altı ızgaraları değiştirilmiş. Yan bölümdeki 18 inç büyüklüğündeki alaşımlı jantlar modele sportif bir hava katmış. Önden arkaya doğru uzayan keskin hat kapı kollarıyla birleştirerek bütünlük sağlanmış. Arka cam selefine göre daraltılmış. Stop grubunda ufak değişimler göze çarpıyor. Ek olarak tamponlardaki güncelleme ile bu bölümde daha modern bir görünüme kavuşmuş. 4657 mm uzunluğa, 1881 mm genişliğe, 1678 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi ise 2810 mm olarak kayıtlara geçmiş. Model bu değerler ile selefinden 9 mm daha uzun ve 3 mm daha yüksek bir yapıya kavuşmuş.

BMW X3 İç Mekan

 BMW modellerinden tanıdık bir iç mekan bizleri karşılıyor. Malzeme kalitesi ve işçilik başarılı. Kahve tonlarında koltuklar ve maun kaplamalar içerinin kalite algısını yükseltiyor. Gösterge paneli okunaklı ve orta bölümünde yol bilgisayarı göze çarpıyor. Direksiyon arkasındaki kolun ucundaki bir tuş ile bu ekran kontrol edilebiliyor. Eşya gözü bakımından model cüretkar. Vites önünde ve kapı iç ceplerinde alanlar sunulmuş. Bunlara ek olarak far kumandalarının hemen altında da bir göz bulunuyor. Müzik sistemi ses konusunda başarılı. 6.5 inç iDrive ekranı kullanım konusunda vites arkasında sunulan joystick ile oldukça kolay. Ekran çözünürlüğü konusunda da üstün olan bu ekran istenildiğinde geri park kamerası olarak da kullanılıyor. Önde ve arkada sunulan alan yeterli seviyede. Panoramik sunroof ve geniş camlar sayesinde de iç mekan ferah kılınmış. 550 litrelik bagaj hacmi koltuklar yatırıldığında 1600 litreye ulaşıyor. xLine paketinde sunulan krom raylar üzerine takılabilen aparatlar sayesinde eşya sabitleme işleminize BMW X3 yardımcı oluyor. Bu aparatlar kullanılmadığında bagaj zemininin altındaki özel bölümde saklanıyor. Ek olarak bu bölümün üstündeki kapak için bir kopça düşünülmüş. Bu sayede burada işlem yaparken bir elinizle bu kapağı tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Sürüş yönüne göre sağda ve solda iki büyük cebinde bulunduğu alanlar kullanışlılığı arttırmış.

BMW X3 Motor

 sDrive20i olarak adlandırılan versiyon BMW’nin küçük hacimli ve turbo destekli 1.6 litre motoru ile sunuluyor. 5000 ila 6000 devir bandı aralığında 170 bg güç ve 1400 ila 4400 devir bandı aralıklarında 250 Nm tork değeri sağlayan model, gücü arka tekerleklerden yere aktarıyor. 1680 Kg ağırlığındaki model 0-100 km/s hızlanmasını 9,3 saniyede tamamlarken maksimum 204 Km/s hız değerine sahip. 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen modelin ortalama tüketim değeri ise 7 litre olarak belirlenmiş. Modelde 3 farklı sürüş modu var. Sport, Comfort, Eco Pro. Alıştığımız sürüş modları olan bu seçeneklerde sadece Sport+ eksik. Bu da modelin ekonomik olma isteğini açıklıyor. Genel olarak bu modelin düşük yakıt tüketim verilerine imza atacağını düşünüyorsunuz. Fakat sakin kullanımlarda 9,8 litre performanslı kullanımlarda 14 litre gibi tüketim değerleri elde ettik.

BMW X3 Güvenlik

 BMW X3 2011 yılında girdiği testlerden 5 yıldızla ayrıldı. Önden çarpmalarda sürücünün göğüs kafesi ve sol kaval kemiği, yolcunun sie sağ kaval kemiği dışında tüm uzuvlara tam koruma sağlanmıştır. Yandan araç ile çarpmalarda tüm uzuvlara tam koruma sağlarken, sabit bariyer çarpmalarında göğüs kafesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlanmıştır. Arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı sınırlı koruma ile BMW X3 Euroncap’den 5 yıldız aldı.

Konfor & Yol Tutuş

 Orta sertlikteki süspansiyonlara sahip olan model birçok zeminde size konforlu bir sürüş vaat ediyor. Ancak zemin kalitesi çok aşağılara düştüğünde konfor çıtanız düşüyor. Virajlarda gövde sanımı fazla olan model amacına uygun kullanıldığında sorun yaşatmıyor. Model, motor yalıtımı konusunda başarılı. Yüksek hızlarda azda olsa rüzgar sesinin iç mekana yansıdığı bir gerçek.

Teknik Özellikleri

Teknik Özellikler
Motor: 1.6
Motor Hacmi: 1592 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 170 Bg 4000-5000 d/d
Maksimum Tork: 230 Nm 1400-4400 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 9,3 s
Maksimum Hız: 204 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,8 lt
Şehir Dışı: 6 lt
Karma: 7 lt
Test: 9,8 lt
CO2 Emisyonu 164 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4657 mm
Genişlik: 1881 mm
Yükseklik: 1678 mm
Dingil Mesafesi: 2810 mm
Bagaj Hacmi: 550 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 67 lt
Boş Ağırlık: 1680 kg
Lastik Boyutu: 245/50 R 18

 

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here