Yeni Citroen C3 Aircross ‘un ön tasarımında, iki kademeli aydınlatma grubundan oluşan Citroen DNA’sı olarak adlandırılan karakteristik görünüm sunuluyor. Üst bölümde LED gündüz farları mevcut. İkili krom şerit üzerinden ambleme bağlanan bu farlarla aracın genişliğine dikkat çekiliyor.

Citroen C3 Aircross

Yeni Citroen C3 Aircross far tasarımı ekonomi odaklı olmuş. Ana farlar orta kısımda bulunuyor. Sis farları da renkli bir çerçeve içinde en alt bölümde yer alıyor. Kaputa yakın konumlu LED aydınlatmalara karşı normal far grubu daha aşağıda sis farıymış havasında duruyor. Ortadaki büyük hava girişi ise sportif bir çizgi oluşturmak için tercih edilmiş. Tamponun en altında, alt bölüme doğru bulunan koruyucu parça, Yeni Citroen C3 Aircross modelinin SUV etkisini güçlendiriyor.

Citroen C3 Aircross

Yeni Citroen C3 Aircross hakkında söylenecekler tasarım odaklı oluyor. C3’ün arka tasarımına baktığımızda, Aircross’un güçlü omuzlarını, genişliğini ve güçlü kişiliğinin ön plana çıkartıldığı belli oluyor. 3 boyut etkisi veren stoplar aracın C3 ve C-Aircross Concept’in aile bağlarına dikkat çekiyor. İçiçe geçmiş stop yapısı, C3 Aircross logosunun bulunduğu bagaj kapağındaki parlak siyah detaylar ve yine parlak siyah Citroen logosuyla birbirlerini tamamlamış. Ön kısımla uyumlu arka tampondaki koruyucu eklentiler de SUV etkisine katkıda bulunuyor.

Citroen C3 Aircross

Yeni Citroen C3 Aircross Renk Seçenekleri Neler?

Son model Citroen C3 Aircross’ta 8 ana gövde rengi, 4 tavan rengi ve 4 renk paketi ile kombinasyon sayısı 85’i buluyor. Jant seçenekleri ise 16 veya 17 inç olarak tercih edilebiliyor.

İç Mekan

Yeni Citroen C3 Aircross’un iç mekanı büyük oranda Citroen C3’ten alınmış ama ufak tefek farklılıklarla karakteri de değiştirilmiş. Bu değişikliklerin işleve yansıması da iyi. Örneğin vites kolunun önündeki bardaklığın zemini çıkartılarak derinliği arttırılabiliyor. Kokpitin malzeme kalitesi ise beklenen seviyede değil. Büyük dokunmatik ekran tüm ayarların merkezini oluşturuyor ve standart olarak sunuluyor. Genel ergonomi iyi ve görüş açıları da modern bir araç için makul.

Citroen C3 Aircross

Yeni Citroen C3 Aircross ‘un İç Hacmi Nasıl?

Geniş kabini ve konforlu koltuklarıyla sınıfının en geniş iç hacimlerinden birini sunan otomobil geniş bir diz mesafesine sahip. İki bağımsız parça halinde kaydırılabilen arka koltuk sırası ile bagaj hacmi ise 410 litre ile 520 litreye arasında değişiklik gösteriyor.

Segmentinde tek olan açılır panoramik cam tavan, yolculara aydınlık bir ortamda seyahat etme imkanı sağlıyor. Sıfır Citroen C3 Aircross’un iç mekanında 5 ayrı kişiselleştirme paketi sunuluyor.

Citroen C3 Aircross

Standart ambiyans seçeneği, Mika Gri kumaş koltuk döşemeleri, beyaz havalandırma çerçeveleri ve dokulu gri gösterge paneli ile son derece sade bir yapıda. Metropolitan Gri ambiyans seçeneğinde, kabin hacminin ön plana çıkartıldığı; gösterge panelinde bulunan parlak renkler kırmızı havalandırma çerçeveleri ile kombine ediliyor. Urban Kırmızı ambiyans seçeneğinde, 3D koyu gri kumaş koltuklar kırmızı renkli havalandırma çerçeveleri ve dikişler ile harmanlanırken kokpit de Corinthe-TEP ile kaplı. Hype Mistral ambiyans seçeneğinde, siyah damarlı deri ve kaz ayağı desenli kumaş kombinasyonu, Corinthe-TEP kaplamalı gösterge paneli ve saten krom havalandırma çerçeveleri ile tamamlanarak kalite hissine vurgu yapılıyor. Hype Colorado ambiyans seçeneğinde yumuşak dolgu malzemeli yarı deri koltuklar, iki renkli direksiyon simidi ve gösterge panelindeki özel Colorado renkli döşemeler ile zenginleştiriliyor.

Motor

Citroen C3 Aircross’da motor seçeneği durumu ise şöyle: Sıfır km Citroen C3 Aircross almak istediğinizde iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlar 1.6 litrelik dizel motor ve manuel şanzıman ya da 1.2 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzıman. Dizel motor 100 HP güç ve 254 Nm tork üretiyor; çekişi güçlü, tutumlu ve şanzımanla uyumu da sorunsuz. Bu motor tüm donanım seviyelerinde satın alınabiliyor. 1.2 litrelik Puretech motorsa turbo besleme sayesinde 110 HP güç ve 205 Nm tork üretip bunu 6 vitesli EAT6 tork konvertörlü otomatik şanzıman üzerinden aktarıyor. Fabrika verilerine göre testini yaptığımız bu kombinasyon  100 km’de ortalama 5.6 litre tüketiyor. 0 – 100 km/s hızlanması içinse 11.8 saniye yeterli.

Citroen C3 Aircross Otomatik Şanzıman

Bu motorun da çekiş gücü ya da tüketim konusunda önemli bir eksiği yok. Dahası otomatik şanzıman da hem konfor hem de performans açısından büyük rahatlık sağlıyor. Bu motor ne yazık ki sadece en üst donanım seviyesiyle sunuluyor. Dikkatinizi çekmiştir, C3 Aircross’un gerçek bir giriş seviyesi motor seçeneği yok. Bu da ister istemez aracın satış fiyatının yüksek kalmasına neden oluyor.

Güvenlik

Citroen bu modelde aktif ve pasif pek çok güvenlik elemanını sunuyor. Bunlar içinde arka park sensörü, şerit değiştirme uyarısı, yokuş kalkış asistanı, şeritten ayrılma uyarı sistemi, sürücü yorgunluk uyarısı gibi önemli güvenlik teknolojileri kullanılıyor. Ayrıca otomobilde ABS, ESP, sürücü-yolcu-yan ve perde havayastıkları, lastik basınç sensörü gibi donanımlar da yer alıyor.

Citroen C3 Aircross EuroNCAP Çarpışma Testini Geçti mi?

Kısa bir süre önce EuroNCAP çarpışma testine alınan model 5 yıldız alarak güvenlik konusunda eksiği olmadığını da kanıtladı. Özellikle aracın sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş.

Konfor & Yol Tutuş

Citroen C3 Aircross’un direksiyonu konfor odaklı olsa da ayarları iyi ve yoldan gelen geri bildirim konusunda eksiksiz.  Pek çok rakibinde olduğu gibi kabinin izolasyon konusunda ufak sorunları var. Kapı fitillerinden rüzgar sesi sızması yepyeni bir otomobilden beklenmeyecek bir durum.

Son çıkan C3 Aircross, yerden yüksek yapısı ve büyük lastikleri ile yol üzerinde sürücüsüne güven veren bir otomobil. Araçta opsiyonel olarak sunulan Grip Control (Yol Tutuş Kontrolü) ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) sayesinde her türlü zeminde kolayca hareket edilebiliyor. 5 sürüş modu bulunan Grip Control’de standart moda alındığında çekiş otomatik olarak ayarlanıyor. Sistemde ayrıca, Kum, Arazi, Kar veya ESP Kapalı modlarından birini seçilebiliyorsunuz.

Ancak kullanım esnasında sizi çok zorlayan bir detay var ki o da vites göstergesinin konumu. Normal şartlar altında vitesin hangi pozisyonda olduğunu görmek için vites çerçevesine bakmanız yeterliyken Aircross’da bunun için gözünüzü yoldan ayırarak bardaklığın önüne bakmanız gerekiyor. Ergonomik olarak kötü olan yer seçimine ilave olarak bardaklıkta bir eşya olduğu zaman vitesin konumunu göremiyorsunuz ve bu da kullanım esnasında sıkıntılar yaratıyor.

Citroen C3 Aircross Teknik Özellikleri

  • Motor Hacmi :1199 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 110 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork : 205 Nm 1500 d/d

C3 Aircross Performans Özellikleri 

  • 0-100 km/s Hızlanma : 11.8 sn
  • Maksimum Hız : 183 km/s

Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Benzin

C3 Aircross Yakıt Tüketimi Özellikleri

  • Şehir İçi : 6.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı :  4.8 lt/100 km
  • Karma : 5.5 lt/100 km
  • Test : 7.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 126 gr/km

C3 Aircross Boyutları 

  • Uzunluk : 4150 mm
  • Genişlik : 1760 mm
  • Yükseklik : 1640mm
  • Dingil Mesafesi : 2600 mm

C3 Aircross Bagaj Hacmi

  • Bagaj Hacmi : 410 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 40 lt
  • Boş Ağırlık : 1278 kg
  • Lastik Boyutu : 205/50 R16

İkinci el satılık Citroen C3 Aircross ilanları

Citroen Berlingo Rip Curl | Yeni Berlingo’ya Özel Seri!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here