2017 BMW 5 Serisi 2.0D Detaylı İnceleme

1
8019

BMW tasarım konusunda en çok beğeni kazanan markalardan biri. Premium çizgileri bu zamana kadar o kadar iyi bir şekilde kullanıyorlar ki beğenmemek mümkün değil. Söz konusu yeni BMW 5 Serisi olduğundaysa öyle bir şey yaptılar ki hepimizin ağzını açık bıraktılar. Bildik o akıcı çizgiler bu yeni tasarımda tüm ihtişamıyla karşımıza çıktı.

BMW 5 serisinin yenilenen tasarımına önden, arkadan ya da yandan kısacası nereden bakarsanız bakın onu çok çekici bulacaksınız.

Sedan araç ilanlarına hızlıca göz gezdirerek bile farke dersiniz ki, bu yapıda çok yaratıcı bir tasarım anlayışı görülmez. Daha çok oturaklı ve ağır çizgiler içinde ufak farklılıklar söz konusudur.

BMW 5 serisi, sedan sınıfı temsil etmesine rağmen tasarım detaylarını büyük bir ustalıkla işleyen marka, yeni BMW 5 Serisi’nde motor kaputunun ihtişamı ve bagajında bu şekilde sonlanmasıyla iyi giyimli bir arabayı karşımıza çıkarmış oldu.

Profil detaylarında ütü ve bıçak izleri detayları çok iyi işlenmiş durumda. Neredeyse dört farklı katın kullanıldığı profil tasarımında 5 Serisi ona bakanların hayranlık duymasını çok rahat bir şekilde sağlıyor. BMW’nin böbrek ızgarası da bu araçta tüm heybetiyle karşımıza çıkıyor.

2.el BMW 5 serisi ilanları için tıklayın

İç Mekan

Yeni model BMW 5 serisinin iç mekanında inanılmaz bir değişim var. Sonunda BMW, beklenen değişimi yaptı Gibi sözleri yazmayı gerçekten çok isterdik. Ama olmadı, yine yazamadık. BMW Yeni 5 Serisi’nde de BMW‘nin neredeyse son 15 yıldır kullandığı yaşam alanı tasarımı karşımıza çıktı.

Bu durum artık sadece bizim için değil sokaktaki herkes için anlamsız bir durum halini aldı. Tamam BMW tasarımcıları çok iyi bir tasarım yakaladı. Ama rakiplerinin büyük bir bölümü hatta Premium olmak için çabalayan firmalar bile BMW’nin bu yaşam alanı tasarımını geride bıraktı. Günümüz teknoloji çağını yakalamaktan çok uzak bir yaşam alanı tasarımına bu yepyeni araçta da yer verilmesi onun elini zayıflatacak en önemli unsurlardan biri olacak.

Biraz BMW 5 serisi ilanları arasında gezinirseniz, aracın yıllardır iç mekanda çok fazla değişmediğini farklı modellere bakarak kolayca siz de fark edebilirsiniz.

Motor

BMW’nin motorunu gerçekten de çok seviyoruz. 2.0 lt dizel üniteler arasında hiç tartışmasız en iyi seçeneklerden biri. 1995 cc hacmindeki 4 silindirli dizel ünite yeni 5 Serisi’ne de çok yakışmış. Yeni gövde detaylarıyla birlikte motorun ürettiği gücün yola çok daha iyi bir şekilde yansıması sağlanmış. Rüzgar oyunlarını iyi oynayan tasarım yeni BMW 5 serisinin motorun performansının da daha iyi olmasını sağlamış.

2.0 lt dizel motorlar arasında onu ayrı bir yere koymamızın en önemli nedenlerinden biri 4000 d/d’de 190 HP güç üretiyor olması. Ama asıl önemli olan 1750 d/d’den itibaren kullanıma sunulan 400 Nm’lik torku. Arkadan itişli yapının getirdiği önemli bir artıyla bu 400 Nm torku sonuna kadar hissediyorsunuz. Özellikle ilk kalkışlar sırasında inanılmaz canlı bir karakter var ve nefesi neredeyse hiç kesilmeden bunu sonuna kadar koruyor.

Performans değerlerine baktığımız zaman aracın bu işbirliği ile maksimum hızı 238 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 7.7 saniyede tamamladığı belirtiliyor. Yaptığımız ölçümler sırasında da bu performansa çok rahat bir şekilde ulaşabileceğini ispatladı. Sadece ilerlemek değil tüketim konusunda da başarılı sonuçlar ortaya koydu.

Güvenlik

Yeni BMW 5 Serisi çıkar çıkmaz Euro NCAP çarpışma testine girdi. Bu testten tam da beklendiği gibi en yüksek puanlardan birini alarak ayrıldı. 5 yıldız almasının yanında araç içi yolcuların ve yaya güvenliği konusunda oldukça yüksek puanlara ulaştı. Güvenlik donanımı listesi açısından baktığımızda da oldukça geniş bir listeye sahip olduğunu görüyoruz. Bu güvenlik donanımlarının hiçbirine sahip olmasa bile yeni 5 Serisi yola çok sağlam basan araçlardan biri.

Konfor & Yol Tutuş

Eğer bir BMW kullanıyorsanız en çok keyif alacağınız şeylerden biri sürüş karakteri olacaktır. Etkileyici bir yapıya sahip olan yürüyen aksamı birbirleri ile inanılmaz uyumlu çalışıyor. Güçlü teknik verilerini yola çok iyi aktaran araçlardan birisiydi ve bunu birkaç adım daha ileriye taşımış. Asfalt üzerinde onu yoldan çıkarmak için gerçekten de çaba harcamanız gerekiyor.

Elektronik yardımcıları devreye girmeden bile son derece güvenli ve keyif veren bir araç. Bu başarısında en önemli silahlarından birisi yönlendirme kabiliyetinin en iyilerden biri olması. Netlik konusunda onun eline su dökebilecek bir rakibini bulmak gerçekten de zor. Direksiyon simidinin tasarımında da kusursuz olan yapısıyla günümüz araçları arasında en iyi yönlendirme sistemini bulacağınız araçların başında yer alıyor. Konfor konusunda Premium rakiplerine göre biraz daha azını bulacağınız bir araç olabilir. Öncelikle çok sevdiğimiz direksiyon ve süspansiyon sistemi rakiplerine göre daha sert. Daha dinamik sürüş karakterine yatkın bir otomobil. Bizim bundan bir şikayetimiz olmadı ama ben sürüş keyfi değil daha fazla konfor istiyorum derseniz kafanızı başka bir tarafa çevirmeniz gerekebilir. Anahtar üzerinden kendi kendine gidebilme kabiliyetine sahip olmasıysa teknolojinin geldiği noktayı gösterme konusunda çok önemli. Anahtar üzerinden kumanda ederek ileri geri hareket etmesini sağlıyorsunuz.

Teknik Özellik

Yeni BMW 5 Serisi Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

5.3 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.3 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

4.7 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

8.9 lt/100 km

CO2 Emisyonu 124 gr/km

Yeni BMW 5 Serisi Dizel Performans

Motor Hacmi

1995 cc

0-100 km/s Hızlanma

7.7 sn

Maksimum Hız

238 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Hava kanallı disk

Yeni BMW 5 Boyutlar

Uzunluk

4936 mm

Genişlik

1868 mm

Yükseklik

1479 mm

Dingil Mesafesi

2975 mm

Bagaj Hacmi

530 lt

Yakıt Depo Kapasitesi 66 lt
Boş Ağırlık

1615 kg

Lastik Boyutu

225/55 R17

1 YORUM

  1. bir önceki kasa çıktığında dış kasa ve içi süperdi eskisine göre ama bu en son kasa bence olmamış eski kasa daha güzeldi. 520 d fiyat olarakta çok pahalı 400000-500000 civarı kimse bu paraya bu arabayı çok tercih etmez

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here