Turgut Kozan, bir otomobil bayii olarak ikinci el ve sıfır araç alacaklara altın değerinde tavsiyeler verdi…

Sizi tanıyabilir miyiz?

Adım Turgut Kozan.1978 yılında Serik’te doğdum. 3 çocuğum var. Otomobil sektörü öncesinde babamla birlikte, sebze meyve komisyonculuğu, inşaat malzemeleri ticareti ve demir tüccarlığı gibi ticari faaliyetlerde bulundum. Ancak bir süre sonra, otomobillere duyduğum büyük merak nedeniyle sektör değiştirerek şu an yapmakta olduğum işe başladım. 1992’de başlayan otomotiv sektörü yolculuğum bugün de büyük bir keyifle devam ediyor.

turgut

Otomobillere ne zamandır ilgi duyuyorsunuz?

Çok küçük yaşlardan itibaren otomobillere meraklıyım aslında. 1990 ‘lı yılların başında Türkiye de ilk otomobil dergileri çıktığında bunları büyük bir keyifle okurdum. Abone olduğum dergilerdeki Tofaş, Lada gibi markaların test edildiği zamanlarda otomobillerin teknik ve test verilerini öğrenmeyi severdim.

Turgut Bey, ilk arabanızın markası ve modeli neydi?

Çok zor şartlarda aldığım, süsleyip püslediğim 1972 model Murat 124 ilk arabamdı. Bu arabayı hala çok severim.

turgut

arabam.com‘la çalışmak işinizde neleri farklılaştırdı?

Bizim işimiz tamamen araştırmak, bulmak ve bulduğumuz ürünü doğru fiyata almakla ilgili. Tabi bir de bulunan ürünün pazarlanması satışı önemli. Yani özde 2 aşama var: Birincisi bulmak, ikincisi satmak. İşte arabam.com bizlere bu 2 aşamada da destek veriyor. Site içinde bulunan binlerce otomobilden alacağımız araçları masamızın başında seçiyoruz.Telefonla pazarlıklarını bitiriyor ve ürünü alıyoruz. Sonra yine arabam.com üzerinden satışımızı Türkiye’nin her iline yapabiliyoruz. Eskiden ürün bulabilmek için ciddi maliyetler harcardık.

Turgut Bey, hayalinizde hangi arabaya sahip olmak var?

Ben, “insan yaşadığı ortam ve geliri ile doğru orantılı hayaller kurmalı” diye düşünenlerdenim.  Gençken Murat 124 hayali kurmuştum ve nasip oldu aldım. İşim gereği, bu güne dek bir çok model ve marka araç kullandım. “İçimde şu da olsaydı” diye bir şey kalmadı aslında. Zaten zamanla otomobilleri ekmek parası olarak görmeye başlıyoruz. Bizim işimizin aslında en yavan tarafı da bu sanırım. Ama ille de gönlümde yatanı söylemem gerekirse tam offroad donanımlı bir HUMMER olsun isterdim.

turgut

ikinci el araba almak isteyenlere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Günümüz ekonomik koşullarında Türkiye de Otomobil almak çok ince hesaplar yapmayı gerektiriyor. Evde yapılan bu hesabı da çarşıya uydurmak ayrı bir yetenek. İnsanlarımızın genelinde elinde zor şartlarda kazanılmış ve biriktirilmiş birazda krediyle desteklenecek miktarlar var. Gelelim araç almak için yola çıkmış kişilere neler tavsiye edeceğimize. Öncelikle internet üzerinden belirledikleri marka ve model aralığındaki araçların fiyatlarını çok iyi incelemeliler. Turgut bey, Almayı planladıkları aracın fiyat aralığı kafalarında oluşacaktır. Araç almak için geçmişi sağlam, üzerinde hiçbir şaibe olmayan firma ve kişileri seçmeliler. Alacakları aracın detaylı ekspertiz ve incelemesinin yapılması şarttır. Ancak ne olursa olsun çalışan bir makinenin nerede ve ne zaman bozulacağını kimse bilemez. Bu noktada işinin arkasında durarak garanti verebilecek ve bu garantiyi yasallaştırabilecek firmalarla alış veriş yapmaları kendilerine her zaman avantaj sağlar.

turgut

Turgut Bey, sıfır araba almak isteyenlere nasıl tavsiyeler vermek istersiniz?

Konu sıfır araba almak olunca, piyasada bir çok farklı model ve marka  bulunmakta ..Aracın şeklinin, gücünün, fiyatının ya da donanımını cazibesine kapılarak,aslında gerçek anlamda işlerini görmeyecek araçları alıp sonra çok pişmanlık yaşayabilirler. Bu durumda da geri dönüş çok maliyetli olacaktır.  Bu nedenle, sıfır araç almak isteyenler, öncelikle alacakları araçtan ne tür beklentileri olduğunu çok net şekilde belirlemeliler. Sonra; donanım ve güvenlik anlamında isteklerine , olmazsa olmazlarına karar vermeliler. Marka , model ve donanım belirlendikten sonra bir tek bayiye bağlı kalmayıp birkaç bayiden fiyat bilgisi toplamalılar. Sıfır araç alacak kişilerin en çok düştüğü yanılgılardan bir tanesi de ;yukarıda saydığımız bütün gerekleri yerine getirmelerine rağmen son gün yani aracı alacakları gün resmi internet sitelerine tekrar göz atmamaları oluyor. Çünkü anlık fiyat , model , donanım değişebilir o gün bir kampanya olabilir hatta gizlenmiş olan makyajlı kasalar bile gelmiş veya gelecek olabilir.

Siz de arabam.com kurumsal üyesi olmak ve kolayca ülke genelinde araç satabilmek için ücretsiz  üye ol linkine tıklayabilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here