Yeni Civic 75.7 bin TL’den 6 bin satacak

0
859

Yeni Civic Sedan silueti ile sportif karakterini gözler önüne seriyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha geniş, daha uzun ve daha alçak olan yeni Civic Sedan kısa ön ve arka aks uzantılarıyla sportif bir duruş sergiliyor.

Yeni Honda Civic’in ilk test sürüşleri Antalya’da gerçekleşti.Fiyatı 75.7 bin ile 95.8 bin TL arasında değişen araçtan yılın son 3 ayında 6 bin adet satış hedefleniyor.Yeni Civic Sedan silueti ile sportif karakterini gözler önüne seriyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha geniş, daha uzun ve daha alçak olan yeni Civic Sedan kısa ön ve arka aks uzantılarıyla sportif bir duruş sergilerken gergin hatlar yüksek aerodinamik verimliliği destekliyor. Sert hatlara sahip agresif yüz ifadesi, şişkin ve belirgin çamurluk kuşakları ve köşeli tasarıma sahip hava girişleri yeni Civic Sedan’ın sportif karakterine vurgu yapıyor. Bir önceki kasaya göre daha da genişleyen araç C sınıfının üst seviyelerine taşınmış. Hatta Honda Accord’u aratmayacak hale gelmiş durumda. 

İç mekan yalın

Yeni daha geniş ve daha uzun platform, sınıf lideri iç mekan genişliğini beraberinde getiriyor. Tamamen yeni iç mekan yalın, son derece düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkat çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor. Yeni Civic Sedan ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekan ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getiriyor. Bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect’in ikinci nesli Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyifli hale dönüştürüyor. Araç yine tuning için müsait.  

LPG’li versiyon da var

Yüksek verimlilik seviyesine sahip i-VTEC benzinli motor ve LPG’li Eco versiyonu 1,6 litre i-VTEC motor, yeni Civic Sedan’da 6 vitesli manuel ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan’ın motoru 6.500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4.300 devirde 152 Nm tork sağlıyor. Aynı motor üzerinde, özellikle Türkiye pazarı için özel geliştirilen LPG sistemine sahip Civic Eco, otogaz dönüşümü için özel olarak geliştirilen 1.6 litrelik motoru ile benzinli bir otomobilin sunduğu performans ve uzun ömürlülüğü, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleriyle birleştiriyor.Honda Civic Sedan Premium 1.6 litre manuel75.740 TL Honda Civic Sedan Elegance 1.6 litre manuel 78.700 TL, Executive 1.6 litre CVT otom. 90.250 TL’den satılıyor. Honda Civic Sedan Eco Premium (LPG’li) 1.6 litre manuel 81.340 TL etikete sahip iken Honda Civic Sedan Eco Executive (LPG’li) 1.6 litre CVT otom. 95.850 TL’den showroomlara indi.

Mehmet Ali KANTARCI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here