Yeni C3 yüzünü gösterdi

0
875

Citroën, “Be Different, Feel Good – Farklı Ol, İyi Hisset” sloganı doğrultusunda tasarladığı modellerini, evsahibi olduğu Paris Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. Fuar için üst segment hibrit konsept CXPERIENCE, yeni yarış modeli C3 WRC ve özellikle Yeni C3 modeli ile 3 dünya lansmanı gerçekleştiriyor.
 

Citroën’in basın toplantısı 29 Eylül Perşembe günü, Salon 1, C Kanadı, 320 numaralı stantta saat 09:45’te gerçekleştirilecek.“Citroën Advanced Comfort” programı kapsamında C4 Cactus ve yeni C4 Picasso’nun da prömiyerlerinin gerçekleştirileceği Paris Otomobil Fuarı’nda, aralarında elektrikli E-Mehari, VIP minibüs Jumpy SpaceTourer ve grip kontrol özelliğine sahip C4 Cactus Rip Curl gibi 2016’da satışa sunulan diğer modeller de sergilenecek.

 Yeni C3’ün yüksek verimlilik sunan PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorları, EAT6 isimli en son nesil otomatik şanzımanın da desteğiyle performans bakımından bir adım ileri gitmeyi başarıyor. Manuel şanzımanlı PureTech 3 silindirli benzinli motor, 68 HP, 82 HP ve 110 HP (Stop&Start) seviyelerine sahipken BlueHDi 75 HP (Stop&Start) ve 100 HP (Stop&Start) dizel güç üniteleri ile satışa sunuluyor. En iyi sürüş performansı ve konforu için yeni C3 kısa bir süre içerisinde EAT6 otomatik şanzıman ile de piyasada yer alacak.

  22 inçlik 5 kollu alaşım jantları ve geriye doğru açılan arka kapılarıyla Paris Otomobil Fuarı’nın yıldızlarından biri olacağını şimdiden belli eden aracın gövdesinde yer alan adaptif hava kanalları ile aerodinamik bir yapı sunuluyor. Ayrıca düşük yakıt tüketimi ve iyileştirilmiş yol tutuşu sağlandı.CXPERIENCE Concept’in iç mekanı birbirinin devamı niteliğinde birleştirilmiş hatlar, Limon Sarısı, el işi havası taşıyan döşemeler ve Ceviz Ağacı’ndan kaplamalarla dizayn edildi. 4 kişilik otomobile birbirinin tersi yönünde, 90 dereceye yakın açılan kapılardan giriş yapılıyor. Tavana kadar uzanan kapılar kapatıldığında, yolculara, limon sarısı rengin enerjisiyle birlikte krom detaylar, koyu renkli deri zemin kaplaması, ceviz ağacından oyulan ahşap yüzeyler eşlik ediyor. Panoramik cam tavan ise muhteşem bir aydınlık etkisi sağlıyor.

  Citroën, Yeni C3 WRC Concept ile ralli parkurlarına dönmeye hazırlanıyor Dünya Ralli Şampiyonası’nı rekor bir sayı olan 96 adet zaferle 8 kez kazanan Citroën Racing ekibi, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni araçları C3 WRC’nin üstündeki perdeyi kaldırıyor. İlk olarak Ocak 2017’deki Monte Carlo Rallisi’nde parkurlara çıkacak olan C3 WRC Concept, Citroën Tasarım Merkezi ve Citroën Racing’in ortak çalışması sonucunda, yeni C3 üzerinden geliştirildi. Yeni C3 modelinden 55 mm daha geniş olan C3 WRC Concept’te seri üretim modeldeki enerjik detaylar yarış versiyonuna da aktarıldı. Logoyu da kapsayan krom ön bölüm, LED gündüz farlarına kadar uzanıyor. İki renk tonuna sahip olan C3 WRC Concept’in karbon görünümlü yan aynalarında, ön tamponun hava girişlerinde, fren kaliperlerinde, yan marşpiyelerde, C sütununda ve arka soğutma kanallarında, seri üretim yeni C3’te de kullanılan sarı renge yer verilerek enerjik izlenim arttırıldı.  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here