Volkswagen’in 2025 Yılı Hedefleri Belli Oldu!

1
2059

Gelecek, her zaman hedeflerle inşa edilir. Bir Alman için ise yarın bile planlanmalıdır. İçindeki Alman disiplini ile mükemmel işlere imza atan otomotiv devi Volkswagen de geleceği iyi planlıyor. Hatta hiç boşluğa yer bırakmayacak şekilde mükemmel planlar yapıyor. Zaten bir asıra varan güçlü kariyerini de bu planlı yapısına borçlu. Volkswagen markasının 2025 yılına dair güçlü hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için detaylı planları var. 

 

Volkswagen’in hedefinde daha fazla elektrikli araç üretmek var!

Volkswagen markasının 2025 yılı hedefi, bu tarihe kadar 40’a yakın sayıda yeni araç modeli tasarlamak ve üretmek şeklinde özetleniyor. Ancak bu yeni araç modellerinin ortak noktası elektrikli ya da hibrit teknolojisine sahip olmaları. 

 

 Otomotiv dünyasından gelen haberlere göre, Volkswagen markası, kendine bir 2025 yılı hedefi koydu. Bu hedefte öncelik, yeni modeller üretmek. Bir sonra ki öncelik, daha fazla araç üretmek. Ve tüm bunların odağındaki hedef de elektrikli araba modellerini arttırmak. Yani 2015 yılına kadar trafikte çok daha fazla elektrikli Volkswagen göreceğiz. 

 

Volkswagen Kendi Batarya Fabrikasını Kuracak

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşamamasının bazı nedenleri var. Bunları özetlemek gerekirse, şarj istasyonlarının yetersizliği, tüketicinin konu hakkında yeterince bilgisinin olmaması ve elektrikli araba almaya çekinmesi, batarya teknolojisinin yeterince gelişmemiş olması şeklinde bir liste yapabiliriz. İşte konunun bu batarya teknolojiisyle ilgili kısmını da düşünen Volkswagen mühendisleri, 2025 yılına kadar kendi bataryalarını üretecekleri bir fabrikanın da açılmasını şart koşmuşlar. Yani markanın söz konusu uzun vadeli hedefler listesinde Volkswagen batarya fabrikasını açmak da var. 

 

Elektrikli Golf, elektrikli Passat, elektrikli Poplo, elektrikli Jetta g,b, modeller yakında birer birer hayatımıza girecek. Markanın elektrikli araçlara yatırım yapma kararının altında Avrupa’nın artık çok daha yüksek oranda elektrikli araç kullanmayı tercih etmesi, elektrikli araçların üretiminin devlet tarafından teşvik edilmesi gibi nedenler yatıyor. 

 

Marka yetkililerinin çalışma planına göre 2018 yılında Volkswagen Polo’nun elektrikliversiyonunu göreceğiz. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here