Volkswagen’e Rekor Tazminat Davası

4
1191

Volkswagen’in geçtiğimiz yıl patlak veren emisyon skandalının etkileri hala sürüyor. Dizel motorlarında ortaya çıkan skandal sonrasında tazminat davalarıyla boğuşan Volkswagen, bu kez rekor bir tazminat davasıyla karşı karşıya.

 Bloomberg’de yayınlanan habere göre bağımsız yatırımcılar Volkswagen’e Almanya tarihinde karşılaştığı en büyük tazminat davasını açtı. 278 bağımsız yatırımcının açtığı davanın gerekçesi ise, emisyon skandalı sonrasında zarar etmeleri. Tazminat davasının tutarı ise 3.7 milyar dolar.

Davacı bağımsız yatırımcıların avukatı Andreas Tilp yaptığı açıklamada, davanın Volkswagen’in emisyon skandalıyla ilgili beleleri kendileriyle paylaşmamasından sonra açtıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl ABD’de de ortaya çıkan emisyon skandalı sonrası ABD Adalet Bakanlığı Volkswagen’i 18 milyar dolar ödemeye mahkum etmişti. 

4 YORUMLAR

  1. Vw grubu yıllardır Alman kalitesi diye bu milletin cebindeki parayı sömürdü. Şimdi onların kat ve katını ödüyor. Etme bulma dünyası…

  2. Bize gönderin amerika’da avrupa’da satamadığınız hileli arabaların hepsini bize gönderin 4 teker takın önünede volkswagen amblemi koyun 6 ay sırayı 12 aya çıkarın, 2 kat olan fiyatları 4 kata çıkarın bütün zararı çıkartınız . sonra o paralarla bütün cezaları ödersiniz.

  3. vw hiç bir zaman kaliteli olmadı. hayatı şişirme ve kolpa bir şirket ! gidin bakın her 2 vw kullanıcısından biri şikayetçidir. hayatı yalan-dolan-entrika-şişirme bir şirket . internet de fotoğrafları var. bir passat kullanıcısı ile reno kang araç hafifce sürtünmüşler ; kango’nun stop’u biraz kılırmış , kırık pvc stop passat’ın sac (!) sağ arka kapısını kağıt gibi yırtmış atmış. vw para kazanmak için her türlü sahtekarlığı yapabilecek bir firma. pvc stop lambasının kapı sacını boydan boya yırtıp attığı bir başka fotoğraf dünya tarihin de yok .the best of tırışka !!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here