TransAnatolia Yarışlarında Araç Kendi Kendine Alev Aldı!

0
1295

TransAnatolia yarışları sıcak başladı!

19 Ağustos’ta İzmir’den başlayan TransAnatolia yarışlarında üzücü bir olay yaşandı. Yarışa katılan 4X4 bir araç alev aldı. Sürücünün hafif yaralandığı olayda co-pilot zarar görmedi.

Off Road yarışlarından tanıdığımız Hürriyet Girit, aracın pilot koltuğundaydı. Hafif yaralalan pilot, konuya dair net bir açıklama yapmadı. Hürriyet Girit’in hemen yanında co-pilot koltuğunda oturan Tuvana Sayar da olayı yaralanmadan atlattı.

Suzuki Vitara Custom Made Yandı

22 Ağustos günü yaşanan talihsiz olayda kullanılan araç Suzuki markasının çok sevilen 4X4’ü Vitara idi. Suzuki Vitara Custom Made, 1988’den beri üretilen bir model. Suzuki markasının en sevilen modelelrinden biri olan Vitara’nın off-road versiyonu olan araç, hem ülkemizde hem de dünya genelinde bu tarz yarışlarda çok tercih ediliyor. Ayrıca zorlu doğa koşulları için de mükemmel bir çözüm sunuyor.

Araç Neden Alev Aldı?

Yangının yakıt sistemindeki kaçaktan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Yarışın Karaman civarındaki Göksu güzergahında meydana gelen olayda pilot ve co-pilotun zarar görmemiş olması rahatlatırken yangının sebebi araştırılıyor. Yetkililer muhtemel bir yakıt kaçağına odaklandılar.

Aracı tamamen yanan pilot Hürriyet Girit yarıştan çekildi.

Bir Araç Neden Alev Alır?

Otomotiv tarihine bakıldığında kendi kendine alev alan çok sayıda araç vakkası görülür. Bunların çoğunda kendini hissettirmeyen bir mekanik arıza temeli vardır. Ancak hiç bir şekilde nedeni tespit edilemeyen vakkalar da görülüyor. Araçların kendi kendine alev aldığı olayların çoğu yaz günlerinde yaşanıyor. Aniden alev alan araçlarla ilgili genel tespitler ise şöyle:

Araç içinde bırakılan kibrit, çakmak benzeri maddeler bu duruma sebep olabiliyor. Araçta sigara içilmesi, oto çakmakları, bazı ekstra parçalar, kötü sentetik ve kolay alev alan kumaşlar, iyi sabitlenememiş akü, gaz kaçıran LPG de araçta yangına sebep olabiliyor.

Arabanızın birden bire alev almasından korkuyor ve önlem almak istiyorsanız bazı konularda daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Örneğin araç içinde deodorant, pil, çakmak ve kibrit bırakmamaya özen göstermelidiniz. Özellikle de sıcak yaz günlerinde.

TransAnatolia yarışları hakkında detaylı bilgi için Otomobil Haberleri TransAnatolia Macerası Başladı başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here