Skoda Kodiaq, Dayanıklılığın Standardını Yazacak

0
887

Skoda’nın Şubat ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanacak yeni SUV modeli Kodiaq, sadece tasarım, geniş iç mekan ve teknolojik donanımlarda değil, dayanıklılık ve sağlamlıkta da sınıfının standartlarını yeni baştan yazmaya hazırlanıyor.

Markanın büyük boyutlu ilk SUV modeli olan ve Skoda’nın bugüne kadar kendisini kanıtladığı değerlerini taşıyacak Kodiaq, bu nedenle seri üretime girmeden önce, “sıkı bir hazırlık” dönemi geçirdi. Ön üretim, prototip Kodiaq’lar, iç mekan genişliği, pratiklik, bagaj kapasitesi gibi konularda “sınıfının standartlarını belirleyecek” aracın hazırlıkları için en zorlu koşullarda testlere sokuldu, “dayanıklık”lığını artırması için sınırlarına kadar zorlandı. 

Skoda mühendisleri, bu amaçla Kodiaq’ı sadece laboratuvar koşullarında oluşturulan simülatörlerle değil, onu dünyanın farklı bölgelerine götürerek de test etti. Yine bu amaçla -40 santigrat dereceden 90 santigrat dereceye varan ısılara maruz kalan Kodiaq, güneş, kar, yağmur gibi, aracın ömrü boyunca karşılaşacağı tüm etkenlerle de bir anlamda “yüzleşti”.Çek üretici, bunun yanında, tüm yapılan testlerde, geliştirme aşamasında karşılaşılan ilginç detayların yer aldığı bir de mikro internet sitesini hayata soktu. İngilizce olan ve “Skoda Storyboard” adıyla yayına giren bu sitede, mühendislerden seçilmiş basın mensuplarına ve yine özel seçilmiş halktan kişilere varıncaya kadar pek çok kişinin anlattığı, Kodiaq’ın geliştirme aşamasında başlarından geçen hikayelere yer verildi. Sitede ayrıca yine geliştirme aşamalarına ilişkin fotoğraf, video gibi bir dolu görsel de bulunuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here