Sadece 500 Adet Üretilecek Olan Çok Özel Bir Otomobil

0
1703

750 bin Sterlin etiketiyle 500 adedi birden satılmış: McLaren Senna

 

McLaren markasının ürettiği özel otomobillere sahip olmak şanslı bir kaç kişiye nasip oluyor. Ancak otomobil tutkunları için de bu modelleri incelemek hatta McLaren görsellerine bakmak bile çok keyifli. Marka’dan şimdi de çok keyifli bir haber var…

 

McLaren efsane yarış pilotu Ayrton Senna’nın anısına McLaren Senna adlı yeni bir model geliştirdi ve bu otomobilden sadece 500 adet üretilecek. Yani dünyada yaşayan 8 milyar insan arasından şanslı 500 kişi bu otomobile sahip olacak. 

 

Ayrton Senna Kimdir?

Brezilyalı bir yarış pilotudur. Formüla1’de çok önemli başarıları olan Ayrton Senna, yarış pilotu olarak oldukça önemli bir isim. Formüla1 yarışları sırasında hayatını kaybeden Ayrton Senna şimdi, dünyanın en güzel otomobillerinden birine ilham oluyor. 

 

Araç hakkında çok detaylı bilgi henüz paylaşılmadı ama genel özellikler şöyle listelenebilir. 

 

McLaren Senna Genel Özellikleri

4,0 litrelik V8 motor ile çalışıyor. McLaren Senna motoru 800Hp güç üretiyor. McLaren Senna ağırlığı 1,198kg. Diflizör ve hava girişi tasarımı da ayrıca önemli bir biçimde performansa etki ediyor. 

 

Aracın hızına göre açılıp kanatlar hem çok havalı hem de rüzgarı kullanarak motorun performansına destek oluyor. 

 

McLaren Senna iç mekanında araç hakkında detaylı bilgi sunan bir multimedya ekranı var. Ayrıca geri görüş kamerası da çok fonksiyonel. 

 

McLaren Senna Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Ne zaman satışa çıkacağı henüz bilinmiyor ama aracın tanıtımı 2018 martında Cenevre Otomobil Fuarında yapılacak. 

 

McLaren Senna Fiyatı Ne Kadar?

Şimdiden ‘McLaren Senna kaç para‘ şeklinde sohpetler başladı bile. McLaren Senna’nın fiyatı 750 bin Sterlin şeklinde açıklandı. Markanın pazarlama taktiği de olabilir ama 750 bin Sterlin etiketiyle 500 adet McLaren Senna’nın tamamının satıldığı söyleniyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here