Oto Lastikten Heykeller Yapan Adam

0
3248

Blake McFarland, kullanılmış oto lastiklerden muhteşem heykeller yapıp satıyor. Geri dönüşüm ile çevreye de önemli bir katkı sunan sanatçı, tüm dünyadan sipariş alıyor.

Sanat, çok etkileyici bir olgu. Farklı malzemeler kullanarak hiç tahmin edemeyeceğimiz güzellikte sanat eserleri yapmak mümkün. İşte bu fikirden yola çıkan Blake McFarland, evinin garajını sanat atölyesi haline getirerek oto lastiklerden muhteşem heykeller yapıyor.

Kullanılmış atık oto lastikleri toplayarak onlardan çok şık heykeller yapan sanatçı, bu eserlerle kısa sürede üne kavuşmuş ve pek çok sergi açmış.

Geri dönüşüme büyük bir katkısı olan bu heykellerle çevreye önemli zararlar verebilen kullanılmış oto lastikler, sanat eserlerine dönüşmüş. Oto lastikleri işleyerek onlardan at heykeli, sevimli pandalar, tüm kaslarıyla arz-ı endam eden bir jaguar gibi heykeller yapan Blake McFarland, insan büstü ve şık vazolar da yapıyor.

  

Özellikle bahçelerde dekoratif bir etki yaratmak üzere tasarlanan bu heykeller, kırılma, aşınma gibi kolay deformasyon yapısına da sahip değiller.

İnternetin milyonlara kolayca ulaşma gücünü de kullanan sanatçı, eserleri için alıcı bulmakta hiç zorlanmıyor. Onun başarısı, yaşadığımız dünyada yeteneklerin karşılığını bulmasının çok da zor olmadığının kanıtı gibi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here