Mercedes’ten Yeni Projelere 500 Bin TL Destek Geldi

0
1065

Mercedes, startup projelere motive edici destek sağladı…

Son yıllarda genç girişimcilerin sayısı arttı. Farklı alanlarda ihtiyaçlara cevap veren projeler üreten gençler bir ihtiyacı karşılama fikriyle yola çıkıp başarılı işler geliştirebiliyorlar. Elbette her girişim gelecek vaat edemiyor ancak değeri anlaşılan, yatırımcıya kendini ifade edebilen, iş fikrini sürdürebileceğine ikna edebilenler mutlaka bir yatırım alıyor. Fikirler artınca onlara yatırım yapmak isteyenler de artıyor. Türkiye’deki en güçlü yabancı sermayelerden biri olan Mercedes de bu yıl startup projelere destek verme kararı aldı. Üstelik oldukça büyük bir pay ayırdı, bu iş için. 

 

Mercedes 2017 Startup Yatırımı

Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de 50. yılını kutladı. Yarım asırlık başarının şerefine de 50 startup projeye yatırım yapma kararı aldı. Yapılan elemelerle 50 proje toplamda 500 bin Tl olan hibeden pay aldı. Yarışma kapsamında projelerde yaratıcı, sürdürülebilir, yenilikçi ve toplum yararına olma kriterleri arandı. Ayrıca projelerin fikir aşamasını geçmiş olması, iş planının hazır ve detaylı olması, pazar değeri yaratabilme özellikleri de arandı.

Mercedes Startup Yarışma Jürisi Kimlerden Oluşuyor?

Mercedes’in 50. yılına özel startup destekleme yarışmasının jüri üyeleri arasında Ahmet Can Şirt, Timur Sırt bulunuyor. Ayrıca projenin destekleyicileri olan Startupboothcamp, İmpact Hub İstanbul, Mercedes Yaşama Dair Vakfı da yarışmada belirleyici oldu. 

Mercedes Startup Yarışmasını Kazananlar

50 startup proje yarışmada 500bin TL’lik hibeyi paylaştı. Kadir Can Kıkkoyun, Kadir Demircioğlu, Umut Can Duman ilk üçe girdi. 

Startup Nedir?

Son yıllarda startup kavramı hayatımıza fazlasıyla dahil oldu. İş fikri, proje fikri gibi bir anlamla karşıladığımız start up nedir ve tam olarak ne anlama geliyor? İngilizce bir sözcük olan ‘startup’, Türkçe ‘başlamak’ anlamına geliyor. İş dünyasındaki anlamı ise bir iş fikrine başlamak, başlangıç aşamasında olmak, yatırım bekleyen bir iş fikri olmak şeklinde özetlenebilir. İlk dev, startup projeleri Amerika’da başlamıştır. Ardından Avrupa ve dünya geneline yayılan bir kavram olan startup, ülkemizde de giderek daha fazla ilgi görüyor. Sürünün gittiği yoldan değil kendi çizdiği yoldan gidip topluma fayda sağlamayı hedefleyen gençler birer birer startup projeler geliştiriyorlar. 

 

Girişimcilikle Startup’ın Farkı Nedir?

Girişimcilik yenilik içermek zorunda değildir. Ancak startup proje kesinlikle yenilikçi olmalıdır. Diğer yandan bir projeye startup denilebilmesi bu projenin global anlamda fayda sağlayabiliyor olması gerekir. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here