Mercedes E Serisinde All Terrain Vurgusu

0
2225

Arazi araç görsün!

Mercedes, dünyayı kasıp kavuran bir Alman markası. Araçların kalitesi, konforu, prestiji tartışılmaz. Mercedes, gücünü büyük ölçüde yenilikçi ve üretken olmasına borçlu. Mercedes markası, AR-GE konusunu fazlasıyla önemsiyor. Marka için AR-GE, süslü bir pazarlama lafından epey öte geçmiş. Öyle ki, Mercedes mühendislerine kendi fikirlerini hayata geçirme fırsatı bile tanıyor. ‘Yapın görelim’ diyor yani. Hal böyle olunca ilk anda kulağa abartılı gelen ama sonrasında güzel talep gören Mercedes modelleri çıkıyor ortaya. Bunlardan biri de Mercedes E Serisine sınıflandırılan All Terrain modeli. İşte Mercedes’in yeni devi All Terrain’in hikayesi.



SUV araç kategorisinde rekabet tüm gücüyle sürerken Mercedes bu alanda kendi epeyce öne çıkarıyor. Mercedes’in SUV araçları, hissettirdikleri güç, prestij ve sağlamlıkla pek çok araç kullanıcısının hayallerini süslüyor. SUV sınıfında Mercedes, mühendislerine biraz yaratıcı alan tanıdı ve sonucunda şimdi epey gözde bir hale gelen All Terrain modeli çıktı ortaya.

Eylül 2016’da başlayan bu proje ile aslında binek bir otomobil olan All Terrain modelini araziye çıkarmak hedeflenmişti. All Terrain modelini yerden yükseltip bazı donanım değişiklikleri yaparak adeta yeni bir araç tasarımı yaptılar.



Dünya genelinde Mercedes tutkunları tarafından hem sevilen hem de eleştirilen model, aslında orijinal bir modifiye çalışması ürünü. Peki, söz konusu All Terrain modeli modifiyesinde neler değiştirildi?



Jantlar 16inçe yükseltildi. Buna bağlı olarak lastikler de 31 inç oldu. E-Class All Terrain 4×4²’ın motoru ise 3.5 litrelik V6 motor. 

Aracın sınırlı sayıda üretildiğini de ekleyelim. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here