Felsefesi olan bir araç üretim macerası

Bazı otomobiller havalı olsun diye tasarlanır. Onları kilometrelerce uzaktan fark edersiniz. Üstelik bu tür araçların ne kadar havalı olduğunu anlamak için arabalardan anlıyor olmanıza bile gerek yoktur. İşte 2017 model Mazda MX-5 RF tam da böyle bir araç. Peki, yeni Mazda MX-5 RF’nin özellikleri, fiyatı, tasarımı ve daha fazlası hakkında haberler nasıl?

Önce biraz Mazda MX-5’in fiyatından bahsedelim. Ülkemizde satışa sunulan 2017 model Mazda MX-5 RF fiyatı, 155 bin Tl bandından seyrediyor. Elbette versiyon ve donanım detayları fiyatı değiştiriyor. Mazda MX-5 ilanlarını incelemek üzere arabam.com sıfır araç ilanlarını Mazda markası MX-5 şeklinde süzebilirsiniz. 

Geçtiğimiz aylarda Mazda MX-5 hakkında haberler duyulmaya başladı. Aracın tasarımı hemen dikkat çekti. Elbette Mazda MX-5 gibi bir performans aracı çok yaygın bir kullanıcı ağına hitap etmiyor. Başka bir deyişle öyle herkesin bu arabayı alacak gücü yok. Bazıları için o, sadece bir poster fotomodeli. Ancak otomobil tutkusu olan, arabalara meraklı kişiler için Mazda MX-5 haberi oldukça önemliydi. Markanın son model spor otomobili bu sebeple sınırlı bir kitleye seslenmesine rağmen çok ses getirdi. Peki, Mazda MX-5 RF modelinin özellikleri neler?

Mazda MX-5 RF Tasarım Özellikleri

Mazda MX-5’in tasarım dilinde çok kaslı, çok sportif, çok şık ve çok şehirli bir etki hakim. Mazda mühendisleri, tüm detaylarda araç ile sürücü arasında bir senkron ve dolayısıyla da güçlü bir bağ oluşmasını hedeflemişler. Bu amaçla araçtaki her ayrıntı sürücünün anlık tepkilerini adeta insan beyninin komutlara verdiği koordinasyon tepkisi gibi sağlamayı amaçlamış. Tasarım diline yansıyan bu felsefe, kullanımı kolay, hızlı, tepkileri net bir araç yaratmış. 

Mazda, tasarım konusunu son model Mazda araçların genelinde görüldüğü üzere oldukça başka bir boyuta taşımaya başladı. ‘Mazda MX-5’i sürerken asla yalnız değilsiniz. Otomobil ile sürücünün mükemmel uyumu’ sloganıyla tanıtılan araç, işin felsefesine fazlasıyla odaklanarak teknolojiyi geliştirmiş. İnsandan onun ihtiyaçlarından ve duygusallığından yola çıkan yeni mi yeni bir üretim anlayışına göz kırpıyor.

Araçta hafif ve çok ergonomik bir gövde ile hem çok daha etkileyici görünen hem de mükemmel yol tutuşunu en iyi performansla buluşturan bir tasarım söz konusu.

Mazda MX-5 İddialı Oldukları

Dünyanın en hızlı açılır kapanır tavan ünitesi Mazda MX-5 RS modelinde bulunuyor. Aracın kolay çizilmeyen üstün nitelikli çelik grisi metalik boya ile küçük şehir hatalarına dayanıklı bir kaportası var. Maksimum hız göstergesindeki 203km/saat ve 0-100km/s’ye 8.6 saniyede ulaşması da oldukça heyecan verici. Tüm bunlara ek olarak 2017 Red Dot Ürün Tasarımı Ödülünü alan Mazda MX-5, en yenilikçi ve insan odaklı tasarım kategorisinde başarılı oldu. 

Skyactiv Teknolojisi ile tasarım kadar performansa da odaklandığını gösteren Mazda mühendisleri, ideal ağırlık dağılımı ve alçak ağırlık merkezi ile hedefe ulaşıyor. 

Tasarım dilini ‘insan odaklı’ olma üzerine kurgulayan Mazda marka araçların test sürüşü içeriklerini incelemek üzere arabam.com Test Sürüşü İçerikleri/ Mazda şeklinde filtreleme yapabilirsiniz. Yeni Mazda modellerini deneyen test pilotları, araçların tasarım, donanım, teknik detaylarını değerlendiriyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here