Makyajlı Skoda Oktavia İncelemesi

0
1238

Yeni Oktavia’ya Yakından Baktık

Konforlu sedan otomobil seçenekleri içinde nispeten ulaşılabilir fiyatıyla dikkat çeken Skoda Oktavia modeli makyajlandı. Özellikle tasarımda dikkat çeken söz konusu makyaj, aracın duruşunu epeyce değiştirmiş.

 

Makyaj sonrasında Oktavia genel anlamda değişmiş görünüyor. Çift parçaları farlar, değişen ön ve arka tamponlar, artan aks uzunluğu hemen fark ediliyor. Eski Oktavia modeline göre daha geniş panjur kullanılması ve spotlarda renk değişikliği de söz konusu. 

 

Tasarım dışında Oktavia makyaj sonrasında teknik açıdan da değişmiş. Mesela elektronik güvenlik sistemleri yenilenmiş. Yaya algılama özelliği, kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı da opsiyonel olarak sunulan makyajlı oktavia özellikleri. Full LED otomatik farlar da ayrıca güvenli sürüşü destekliyor. 

 

Makyaj Sonrası Oktavia’da iç mekan da değişmiş. Örneğin multimedya sistemi tamamen yenilenmiş. 8 inçlik ekran oldukça başarılı bir sonuç sunuyor. Multimedya sistemine Android Auto, Apple Car-Play ve Mirror Link bağlantıları sağlanabiliyor. 

 

Otomatik Oktavia 7 ileri vitesle konfor sunmayı başarıyor. 7 ileri vitesli DSG şanzıman geçişleri çok seri ve sarsıntısız tamamlıyor. 

 

Gelelim teknik detaylara…

 

Benzinli Yeni Skoda Oktavia Teknik Özellikleri Nasıl?

Motor tipi ve konumu: Sıralı, turbo, önde, enlemesine. 

Yakıt tipi: Benzinli

Silindir Subap Sayısı: 3/12

Silindir Hacmi: 999cc

Maksimum Güç: 85kW/115 HP 5000 d/d

0-100km/s Hızlanma: 10.0sn.

Maksimum Hız: 202km/s

 

Skoda Oktavia fiyatı 93.900 TL’den başlıyor. 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here