Lamborghini Urus Hızlı Geliyor!

0
3343

Dünyanın en prestijli otomobil üreticileri arasında ilk sıralarda yer alan Lamborghini markası, aynı zamanda hızlı binek otomobil üretmesiyle de tanınıyor. Markanın SUV pazarına sunduğu güçlü ve hızlı yarışçının adı Urus. Peki, Lamborghini Urus nasıl bir otomobil, ne zaman piyasaya sürülecek ve Lamborghini Urus fiyatı nasıl?

 

Lamborghini Urus Hakkında Genel Bilgiler

Markanın SUV kategorisindeki otomobili olan Urus modeli, ilk kez 2012’de lanse edilmişti. Araç, Audi Q7, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne ile aynı platform üzerinde üretiliyor. Lamborghini Urus’un hızlanma verileri çok merak ediliyordu. Çift turbo beslemeli 4,0 litrelik motoru ile Lamborghini Urus 2018 modeli 650HP güç üretiyor. 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulan Lamborghini Urus 0-100km/sn hıza 3,6 saniyede ulaşıyor. Lamborghini Urus ne kadar hız yapıyor diyorsanız; maksimum hız değeri 305km/s. 

 

Dünyanın En Hızlı SUV Aracı

Seri üretim bandında üretilen SUV araçlar içinde en hızlısı Lamborghini Urus. Çünkü henüz aşağıdaki hız verilerini geçen SUV üretilmedi. 

0-100km/s= 3,6 sn.

0-200km/s= 12,8 sn.

Maksimum Hızlanma: 305km/s. 

 

Lamborghini Urus Sürüş Modları

Günlük kullanım için yani şehir içi trafikte Strata modu ideal. Sportif sürüşler için Sport modu ve piste çıkıp onu zorlamak için de Corsa modu optimize edilmiş. Ayrıca karlı zeminlerde mükemmel yol tutuşu ile Lamborghini Urus sürücüleri şaşırtıyor. Karlı- buzlu zeminde Neve sürüş modu kullanılıyor. 

 

Yılda 7 Bin Adet Üretilecek

Lamborghini markası Urus modelinde yılda sadece 7 bin tane üretmeyi planlıyor. Türkiye’de Lamborghini Urus bahar itibariyle satışa çıkacak. Lamborghini Urus Türkiye fiyatı henüz belli değil. Ancak 2018 model Lamborghini Urus İtalya’da 168.852 Euro etiketle satışa çıktı. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here