İkinci El Araçları PTT’den Sorun!

1
3192

Almak istediğiniz aracın km bilgisini, muayene durumunu PTTbank mobilden öğrenebileceksiniz…

 

İkinci el araç alırken yaşanan en büyük endişeler bilgi eksikliğiyle ilgili oluyor. Aracın muayenesi yapılmış mı, kazası var mı, hasar durumu ne, borcu var mı, dolandırılıyor olabilir miyim vs..Bu konuda TRAMER Sorgusu gibi kanallarla bilgi edinebiliyor olsanız da söz konusu kaynaklar hem erişim açısından hem de gerekli bilgiyi sunabilme açısından bazen yetersiz kalabiliyor. Şimdi, devlet eliyle ikinci el araç sorgulama konusuna yeni bir soluk getiriliyor: PTTbank mobil uygulaması

 

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü bir prtokol yaptı. PTT’nin de dahil olduğu bu protokolde ikinci el araçlar hakkında gerekli bilgilere erişim için bir yenilik getirildi. Detaylar ise şöyle:

 

PTT Araç Bilgisi Sorgulamayla Neler Öğrenilebiliyor?

Yeni protokole göre, ikinci el araç alırken sorgulama yapmak istediğinizde PTTbank mobil uygulamasını kullanabileceksiniz. Bu uygulama ile kendi aracınız hakkında da kayıtları inceleyebilirsiniz. Örneğin ikinci el aracın kaç km olduğunu öğrenmek, araç muayene tarihini öğrenmek mümkün olacak.

 

PTT İkinci El Araç KM Sorgulama

Son yıllarda ülkemizde ikinci el araç satışında yaşanan dolandırıcılık olayları ilgili şikayetler bakanlıkların da veri bankalarında epeyce yer tutuyor. Konuya dair çok sayıda şikayet, Bakanlığın bu konuda çözüm üretmesi konusunda harekete geçmesine neden oldu. Gerçekten de ikinci el araç alımalrında araç plakası ve motor şase numarası ile sorgulamak yapmak çok sayıda dolandırıcılık vakkasının önüne geçebilecek bir bilgilenme aşaması sunuyor.  

 

İkinci El Alırken Km Dolandırıcılığına Son!

İkinci el araç satarken aracın km verileriyle oynayarak yüksek km bir aracı daha yeni ya da daha az kullanılmış göstermek çok sık yaşanan bir dolandırıcılık yöntemi. Bakanlığın aldığı söz konusu kararla, araçların muayene sırasında sisteme girilen doğru km bilgilerine erişim mümkün olacak. Böylece örneğin ikinci el otomobil ilanlarını incelerken beğendiğiniz bir otomobilin plaka ve ilgili bilgilerini satıcıdan isteyerek km sorgulaması yapabileceksiniz. Net ve şeffaf bilgi sunacağı düşünülen bu uygulama ile belki de büyük ölçüde, kilometre sıfırlama dolandırıcılığı engelenebilecek. 

 

İkinci el araç dolandırıcılığı konusunda detaylı bilgi için arabam.com İkinci El Araç Dolandırıcıları En Çok Hangi Yöntemleri Kullanıyor makalesini okuyabilirsiniz. 

 

TRAMER Sorgusundan Ne Farkı Var?

Bilindiği üzere TRAMER Sorgusu ile bir aracın hasar kaydı verilerine ulaşabiliyorsunuz. Ancak aracın km gibi bilgileri bu soruguda çıkımıyor. PTTbank mobil uygulaması ile aracın km bilgisine, HGS yükleme bilgisine ve muayene bilgilerine de erişebileceksiniz. 

 

PTTbank Araç Sorgulaması Nasıl Yapılıyor?

PTTbank mobil uygulamasını androis ya da iOS cihazınıza indirebilirsiniz. Ardından da her bir sorgulama için 5 TL ücret ödemeniz gerekiyor. 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here