Hyundai Ioniq Hybrit’in Türkiye Fiyatı Açıklandı

2
3096

Yakıt konusunu çözmenin zamanı geldi de geçiyor…

Ülkemizde elektrikli araçlar henüz yeterince talep görmüyor. Bu durumun çeşitli sebepleri var. Elektrikli araç üretiminin nispeten sınırlı kalması, elektrikli araç fiyatlarının yüksek olması, elektrikli araçlar hakkında yeterince bilgi sahibi olunmaması ve ağır vergi yükü kullanıcının elektrikliye yönelmesini engelliyor. Elbette şarj istasyonu eksikliği  ve menzil problemi de elektrikli araba alma konusunda tedirginlik yaratıyor. Ancak tüm bu koşullar zamanla değişecek. Daha fazla şarj istasyonu, daha iyi optimize edilmiş performans ve menzil, elektrikli ve hibrit araç teknolojisi hakkında halkın bilgilendirilmesi ile trafikte çok daha fazla elektrikli araç görebileceğiz. 

 

Elektrikli araç konusuna yatırım yapan otomobil markalarından biri de Hyundai. 1947 yılında Güney Kore’de kurulan Hyundai Motors, bugün AR-GE yatırımlarıyla rekabete yön veriyor. Elektrikli araç üretimi ve hybrit teknolojisinin geliştirilmesi konusunda da önemli yatımlar yapan marka, Türkiye’de satışa sunacağı elektrikli model için yani Hyundai Ioniq fiyat açıklaması yaptı. Önce Hyundai Ioniq Hybrid’in özelliklerini inceleyelim:

 

Hyundai Ioniq Hibrit Modeli Hakkında

Elektrikli Hyundai olarak tanınan araç, bir süredir Avrupa pazarında satışta idi. Avrupalı kullanıcı Hyundai Ioniq modelini sevince marka farklı pazarlara da yönelme kararı aldı ve Türkiye’de satışa çıktı. 

 

Tasarımı, modern ve şık olan araç genel hatlarıyla keyifli bir şehir içi otomobili görünümü sunuyor. Sedan araç görünümünü sevenlerin HB pratikliğini de yaşayabileceği şekilde tasarım detayları optimize edilmiş. Aile aracı olarak da çok tercih edilecek gibi görünüyor. 

Hyundai İoniq Motor 

Araç tek motor seçeneğiyle sunuluyor. Söz konusu motor da elektrikli yani hybrit motor. 1.6 litrelik GDI motorla kombine olan elektrikli motoru 105 beygir güce ulaşıyor. 6 ileri çift kavramalı şanzımana sahip olan Hyundai elektrikli ne kadar yakıyor derseniz, yanıt şöyle: 100km’de 3.9 litre yakıt harcıyor. 

Hyundai İonic Ölçüleri

Toplamda 4.470 mm uzunluğa sahip olan araç, 1.445 kg ağırlıkta. SUV araçlar şimdi çok trend ve Hyundai markası da bu SUV modasına oynuyor. Ancak bu modelde kendini fazla yerden yükseltmeyip gerçek bir sedan havasını korumuş. Hyundai İoniq Hybrit’in yüksekliği 1.450 mm. 

Hyundai İonic Hybrit Donanımı

Yokuş kalkış destek sistemi, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yağmur sensörü, akıllı anahtar gibi özellikleri ile kullanıcıya konfor sunuyor. Bununla beraber  8 inç büyüklüğünde navigasyon, dokunmatik multimedya ekran da önemli konfor detayları. 

 

Gelelim Hyundai Ioniq Hybrit’in fiyatına: Elektrikli Hyundai fiyatı ülkemizde 123.900TL olarak belirlendi. 

Hyundai modelleri ilginizi çekiyorsa arabam.com Hyundai ikinci el ilanlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca hayalinzideki Hyundai modeli hakkında daha fazla bilgi edinmek üzere arabam.com Hyundai Test Sürüşü İçeriklerini okuyabilirsiniz. 

Görsel, log.com.tr

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here