Fiat Linea’nın Yerini Alacak Aracın Tasarımı

0
6403

Cronos Türkiye’ye gelecek mi ve diğer sorular…

Bildiğiniz üzere Fiat markası, Türkiye’de üretilen Linea için biraz içimizi burkan bir haber vermişti. Artık Linea üretilmeyecek haberi, aslında on yıllık bir maceranın sona ermesi anlamına geliyordu. Orta sınıfın aile arabası, Taksicilerin ekmek teknesi, dayanıklı, sağlam ve ekonomik Linea ile vedalaşma vakti gelmişti. Bu eksende Linea fiyatları düşer mi şeklinde dedikodular da epeyce bir popüler oldu. Zira, aracın üretimden kalkması, mutlaka hem ikinci el Linea fiyatlarına hem de sıfır Linea fiyatlarına etki edecek bir haberdi. Galeriler Linea fiyatlarını düşürür mü, ucuza sıfır Linea alabilir miyiz gibi fırsat kollama durumları da oluşmadı değil. Peki, şu durumda, Linea almak ne kadar mantıklı? Bu konuyu da uzman test pilotu Mert Yılmaz’a sorduk ve Fiat Linea Alınır mı Alınmaz mı şeklinde bir değerlendirme yapmasını istemiştik. Merak ettikleriniz için ilgili makaleyi okuyabilirsiniz.

Cronos’un İç Mekan Görüntüleri Yayınlandı!

Linea üretim bandından inerken Fiat markası, modelin başka bir isimle Arjantinde üretilmeye devam edeceğini belirtmişti. Cronos modeli adıyla Brezilya’daki Fiat fabrikasında modelin üretimi devam edecek. Zaten Türkiye’deki kararın altında Egea modelinin önünü açmak var. Peki, Cronos’un tasarımı nasıl? Fiat markası, dün Cronos modeli için iç mekan görüntüleri paylaştı.

Fiat Cronos, sedan karoser bir otomobil. Fiat Brezilya Facebook sayfasından paylaşılan Cronos iç mekan görüntüleri ise oldukça keyifli. 2018’in ilk yarısında satışa sunulacak olan aracın gösterge paneli Fiat Argo ile aynı. Krom malzeme iç mekanda bonkörce kullanılmış. Bu da aracın daha kaliteli bir iç mekana sahip olduğu etkisini arttırıyor.

Izgara tasarımı ise ayrıca dikkat çekici çünkü krom panjur kullanılmış. Ayrıca Linea modeline göre çok daha ince örgülü bir ızgara söz konusu.

Cronos’un Motor Özellikleri Nasıl?

Fiat Cronos’un motoru 101 beygir güç üreten 1.3 litrelik benzinli motor. Precision donanımda ise 135 beygir güç üreten 1.8 litrelik motoru alabiliyorsunuz. Şanzıman seçeneklerine baktığımızda 6 ileri otomatik şanzımanlı Cronos ya da 5 ileri manuel şanzımanlı Cronos tercih edebilirsiniz.

Cronoss Türkiye’de Satılacak mı?

Fiat Cronos modelinin Türkiye pazarına sunulup sunulmayacağı konusu hakkında FCA Group’tan yapılan resmi bir açıklama yok. Zaten Linea’nın üretimden kalkma nedeni Egea’nın önünü açmaktı. Dolayısıyla Cronoss modelinin Türkiye’ye gelmesi biraz şaşırtıcı bir haber olur. Ancak olur da gelirse; ekonomik ve hoş bir seçenek olabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here