Audi RS5 2018’in Performansı Dikkat Çekecek!

0
1947

Hafifleyen 2018 model Audi RS5, turbo motor seçeneği ile çok sevilecek!

Audi, yıllardır, otomobil tutkunlarının hayallerini süslemeye devam eden bir marka. Her sınıftaki aracı, dünya genelinde çok tutulan Audi, tasarıma verdiği önem, güvenli sürüş odaklı yaklaşımı ve sürekli kendini yenileyen teknik donanım bakış açısıyla bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Avrupa’nın otomotiv sektöründe yarattığı öncü markalardan biri olmayı başaran Audi, 2018 yılına da yenilenen modelleriyle merhaba diyecek. Bu modellerden biri de merakla beklenen 2018 model Audi RS5 Coupe

Audi RS5 Coupe Hakkında

Audi’nin Coupe modeli RS5, öncelikle gerçek bir performans aracı. A5 sınıfındaki kompakt lüks sınıf bu araç, 2007 yılından beri üretiliyor. Önden motorlu ve önden çekişli olan Audi RS5 Coupe, 4 tekerden çekiş sunuyor. 

2018 Model Audi RS5 Coupe’deki Temel Değişiklikler Neler?

Araç, öncelikle daha önce sahip olduğu çok yer kaplayan atmosferik motorun yerine turbo motor yerleştirmiş. Söz konusu turbo motor, sürekli dört tekerden çekiş aracı çok güçlü kılıyor. Ağırlığı hafifleyen araç, daha çabuk hızlanma, zorlanmadan kalkış ve yüksek performans sunuyor. 

Audi mühendisleri, performansı arttırmak için Audi RS5 Coupe’de bu sefer2.9 litrelik Turbo V6 motor kullanmışlar. Bunun sonucunda da tork konusunda 600 nm değerine ulaşmışlar. 

Hafifletme, turbo motor kullanma ve diğer değerlerdeki değişikliklerle araç, 100km hıza 3.9 saniyede ulaşır hale gelmiş.

 

Makyajlı Audi RS5’in İç Mekanı Nasıl?

Siyah ve kırmızı renk kontrastının hakim olduğu iç mekan ise çok çekici. Genel olarak seyah renk kullanılırken detaylar kırmızı ile vurgulanmış. Alcantara adı verilen kumaş dokusu aracın pek çok yerinde kullanılmış. Bilindiği üzere alcantara kumaş, kolay kirlenmemesi, leke tutmaması ve kolay kolay yırtılma gibi deformasyonlara uğramaması nedeniyle otomobil sektöründe özellikle de lüks sınıf araç döşemeciliğinde çok tercih ediliyor. 

Yenilenen 2018 Model Audi RS5’in Fiyatı Nedir?

Her detayında bu kadar tatmin edici olmayı önemseyen bir mühendislik ve tasarım zevki uyumunun fiyatı da merak ediliyor. Audi RS5 fiyatı, henüz net değil. Ancak bu aracı,  2018 yılında almak isteyenler yaklaşık 800 bin Tl ödeyecek gibi görünüyor. 

Audi marka araç ilanları için arabam.com ilanlarını inceleyebilirsiniz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here