Araç Muayenesinde Nelere Bakılır 2018

2
28143
Tüvtürk
Tüvtürk

TÜVTÜRK, Muayene Sırasında gereksiz vakit kaybını önlemek için açıklama yaptı:

Ülkemizde araç muayenesinde yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK, periyodik araç muayenelerini yapıp, gerekli belgeleri hazırlayarak trafiğe çıkmanız için onay sunuyor. Bu yıl, TÜVTÜRK bazı araçların artık muayeneden geçemeyeceğini açıkladı. Peki, o araçlar hangileri?

TÜVTÜRK
TÜVTÜRK

TÜVTÜRK Uyardı: Bazı Araçlar Muayeneden Geçemeyecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara göre araç muayenesi yapan TÜVTÜRK, bu yılın araç kusur tablosuna göre artık bazı araçlara onay verilmeyeceğini duyurdu.

2018 TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarına gittiğinizde aracınız, aşağıdaki kriterlere uygun değilse trafiğe çıkmak için onay alamayacaksınız.

Araç muayene istasyonlarında saatlerce bekleyip onay alamadan çıkmak istemiyorsanız TÜVTÜRK’ün uyarılarına kulak verin!

Ön Cam Hasarı

Sürücünün görüş alanındaki camda hasar, çizik, kırık, çatlak, boya varsa bu araç camı onarılmadan trafiğe çıkamayacak.

Plaka Uygunluğu

Hangi Plakalar Muayeneden Geçemeyecek?

Yine toplum güvenliği açısından standart dışı basılan plakalı araçlar da ağır kusurlu kabul edilecek. Plakada vida, reklam, boya varsa ve bunlar plakanın okunmasını engelliyorsa yine onay alamayacak.

Zaman Kaybını Önleyebilirsiniz!

Bilindiği üzere TÜVTÜRK araç muayaneleri çok yoğun olabiliyor. Bu durum da araç sahiplerinin çok beklemesine, vakit kaybetmesine sebep oluyor. Söz konusu gecikmeleri önlemek amacıyla TÜVTÜRK, geçtiğimiz günlerde araç camı ve plakası konusunda uyarı yaptı. Eğer aracınızda benzer bir durum varsa önce onarımı, değişimi sağlayıp ardından araç muayene randevusu almanız zaman kaybetmenizi önleyecektir.

TüvTürk
TüvTürk

TÜVTÜRK Neyi Amaçlıyor?

TÜVTÜRK kurumu, traikte güvneli seyir için araçları olması gereken standartlara uygun hale getirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, her yıl yaşanan trafik kazalarını ve bunların nedenlerini inceleyerek araç kusur tablosunu yeniliyor. TÜVTÜRK tarafından yapılan kaza nedenleri araştırması Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından değerlendirilerek bir muayene kriter listesi belirleniyor.

Otomotiv dünyasına dair tüm güncel haberler için arabam.com Otomobil Haberleri Kategorisini takip edebilirsiniz.  

Cam Filmi Yasak mı Değil mi?

Tüvtürk Randevu Alma Ücretsiz

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

2 YORUMLAR

  1. kardeşimin aracı muayeneye girecek plakaları düşmemesi için palakaların dört köşelerinden vidaladık ama yazıları NET OKUNUYOR neden boşu boşuna plaka deşikliği yapalım anlamış değilim zira düşse bidert vidalasan bidert dediğim gibi plakaların yazılar net okunuyor

  2. kardeşimin aracı muayeneye girecek biz aracı 22.06.2016 tarihinde aldık aracın bizden önceki sahibi 2016 yılının ocak ve şubat ayında hgs’den kaçak geçiş yapmış ve biz aracı alırken hiçbir borç çıkmadı bu hgs cezası yüzünden tüvtürkten randevu alamıyoruz onu geçtim 159 karayollarını aradım bana ptt genel merkez numarası verdi ptt genelmerkezide yarım saat bekledim oda bana tüvtürkün numarasını verdim aracı muayeneye sokacağımızı fakat aracın bizden önceki sahibinin borcunun olduğunu söyledim onlarda bana borcu ödemeden aracı muayeneye sokamayacağımızı söyledi onuda aradım oda bana bizim yapabilecek bişeyimiz yok yetkili yerle görüşün dedi ben yetikili yer neresi diye sorduğumda bilmiyorum diyor bizde ortada kaldık vergi borcunu anlarım ama hgs cezasıyla muayene ettirmenin ne alakası var onu anlamadım kaldıki borç bizim değil aracın bizden önceki sahibinin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here