2018 Toyota Corolla İçin Geri Sayım Başladı…

Toyota markasının Corolla modeli, ülkemizde en güvenilir aile arabalarından biri olarak kabul görüyor. Geniş bagaj hacmi, konforlu arka koltukları, şık tasarımı ile Toyota Corolla modeli Türk insanı tarafından çok seviliyor. Hal böyle olunca yani aracın popülaritesi bu kadar yüksek olunca Toyoto Corolla ikinci el piyasası da her daim canlı kalıyor. Buna ek olarak yeni Toyota Corolla’yı merak edenler de az değil. Peki, Toyota Corolla 2018’e hazır mı, yeni Corolla nasıl görünüyor, yeni model Toyota Corolla’nın motor özellikleri, güvenlik testi sonuçları, yol tutuşu, dijital uyumu nasıl, 2018 model Toyota Corolla fiyatı ne olacak…Sizin için keyifli bir Toyota Corolla 2018 haberi yaptık.

Toyota Corolla 2018 Motor Özellikleri ve Tasarımı Nasıl Olacak?

Konuya motordan başlayalım. Benzini çok pahalıya alan bir millet olarak dizel araçları severiz. Dizel mi benzinli mi tartışması hep yapılır ve uzmanlar konuya çok daha başka açılardan bakmamız gerektiğini söyler ama biz, yine de dizel daha ekonomik der geçeriz. 2018 Toyota Corolla dizel seçeneği de sunacak elbette ama esas yenilik elektrikli ya da hybrit motorda.

Dünya, gelecek nesiller için artık daha fazla oksijen istiyor. Bu amaçla her yeni nesil daha bilinçli tercih yapıyor. Hatta çevreci olmak içi dolu bir trend halini aldı bile diyebiliriz. Bu duruma Toyota mühendisleri de kayıtsız kalamazdı ve kalmadılar da. Toyota, hem standart benzinli hem de hibrid araçlarda kullanılmak üzere yeni bir motor geliştirdi. Toyota Yeni Küresel Mimarisi adını alan kısaca TNGA şeklinde tanıtılan yeni motor sistemi ortaya çıktı.  Toyota Motors şirketi, yakın zamanda geliştirilen ve bugüne göre biraz daha verimli motorların 2017’de devreye girmeye başlayacağını da söylemişti zaten.

Toyota, dokuz yeni motorun 17 versiyonunu ve dört transmisyonun 10 versiyonunu 2017’den 2021’e kadar tanıtacak. Bu yeni versiyonlar, aynı dönemde altı yeni hibrid elektrikli Corolla sürüş sisteminin 10 versiyonu için yeni elektrikli komponentlerle birleştirilecek. Toyota, TNGA ile otomobilin neredeyse temel olarak her yönüyle değişim geçirdiğini söylüyor. Binicilik yüksekliği, başlıklar açısı ve daha fazlası, otomobilin verimliliğini arttırmanın tüm yönleri ile değişeceğinden bahsediliyor.

2018 toyota

Toyota, bu iyileştirmelerin 2017’de kullanıma sunulmaya başlayacağını ve yakında tanıtılacak olan henüz adlandırılmamış yeni bir araç modelinin kullanımında sunulacağını belirtti. Yeni TNGA güç aktarma organları, şirketin 2020’ye kadar olan araç serisinin yüzde 60’ında yer alacak.

Üzerinde bir çok duyum alınan ve Toyota Yeni Küresel Mimarisi kullanılarak üretilecek Toyota Corolla 2018 modelinin, 2017 yılının sonunda satışa sunulması bekleniyor. Yani “yeni Toyota Corolla ne zaman satışa sunulacak” diye düşünüyorsanız, “2018 başında galerilerde göreceksiniz” diyebiliriz.

2018 toyota

Toyota Corolla ile ilgili neler konuşuluyor?

Henüz geliştirme aşamasında olan Toyota Corolla 2018 ile ilgili somut bir bilgilendirme henüz yok ancak pazarda hakkında çok konuşulan bir model olduğunu söyleyebiliriz.  

Yayınlanan bazı Japonya kaynaklı raporlar ve uluslararası yayınlara göre, BMW, BMW-Toyota teknik ortaklığının bir parçası olarak 2018’de yeni nesil Toyota Corolla‘ya motor sağlayabilir.

2018 toyota

Söylentilere göre, Toyota motorlarında Toyota Corolla 2018 ile birlikte 1.5L 4 silindirli benzinli, 1.5L Hybrid, 8NR-FTS 1.2 turbo şarjlı benzinli ve tanıdık 1.8L VVT-i benzinli motor bulunuyor. BMW’nin üretmiş olduğu motorun Corolla’nın en üst modellerinde sunulması bekleniyor. Bu, Toyota Corolla`nın kitlesel pazardaki çekiciliğini arttırmaya yönelik ciddi bir  gelişme olacak.

Yeni nesil Corolla`nın başta bahsettiğimiz Toyota Yeni Küresel Mimarisini de kullanarak, araç gövdesinin sağlamlığını arttıran ve daha iyi çarpma koruma derecesi ile daha duyarlı bir kullanım sunması bekleniyor. Toyota Corolla 2018`in ilk taslak görüntülerinden görüldüğü kadarıyla, arka koltukta oturan yolcu konforu sağlamak için uzunluğu aynı tutarken, dingil mesafesini arttırılmış. Bu da yeni nesil Corolla’nın mevcut modelden biraz daha büyük olacağı varsayımını güçlendiriyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

11 YORUMLAR

  1. @Erhan Eğer Honda veya Opelin satış temsilcileri size fabrika çıkış LPG’li araç ürettiklerini söyledilerse üzgünüm ama sizi fena kandırmışlar. Şuan hiçbir marka fabrikasında LPG’li araç üretmiyor. Honda ile anlaşıp LPG opsiyonu seçmeniz durumunda Honda fabrikadan benzinli olarak gelen aracınızı anlaşmalı olduğu otogaz dönüşüm firmasına gönderip LPG taktırıyor. Normalde 1500 TL’ye yapılan dönüşüm işlemi için 2500 TL alıp aradaki 1000 TL lik ücreti aracın LPG nedeniyle arızalanma ihtimaline karşı sigorta yaptırmak için tahsil ediyolar. Böylece sıfır garantili LPG’li araca sahip oluyoruz ve yanlış bir tabir olmakla beraber buna fabrika çıkış LPG’li diyoruz. Malesef işi bilmeyen vatandaşlar da bu araç fabrikada LPG’li olarak üretilmiş sanıyor.

  2. Murat bey yanlışınız var lpg li hondanın fabrika çıkışı motorunda farklılıklar var silindir üst kapağı ve süpopları farklı daha dayanıklı üretiliyor

  3. Murat kardeşim doğru söylüyor, fabrika çıkışı tüplü olan araç yok fakat şu noktayı gözden kaçırmayalım. HONDA fabrikadan aracı tüp takımına hazır vaziyette çıkarıyor. Aracı tüp için modifiye ediyor. Bazı parçalarını değiştiriyor. Bu işlemler için de 1000 TL fazla para alıyor. (Tüp takılmadan önce) Bu farkı sorduğunuzda modifikasyon ücreti diyor. Bununla beraber size 6 yıl garanti veriyor. Hiçbir araç benzinli arabası için bile 6 yıl motor garantisi vermiyor. Mesela Skoda 2 yıl veriyor. Şaka gibi değil mi? Selamlar.

  4. Arkadaslar sabirli olun, yakinda dizel arabalari tek tuk gormeye baslayacagiz, benzinlilerde dahil, eger tabi cocuklarimiza bir dunya birakacaksak, sevgiler, Auris Touring SW hybrid baya bi ilerleme ama ic guzellik konusunda birazcik calismalilar , biraz renklendirme iyi olacak, mantikli bir araba olmus . Tabi lansman fiyati ile sonrasi allah bilir.

  5. Honda motorunu lpg uyumlu yapiyor lpg li honda alinca muratin dedigi gibi fazladan para çikiyor gidip lpg siz honda alip ben taktiriyim desen akaryakitla ilgili arizalari karsilamiyorlar

  6. 2013 de en son kasa sıfır km almıştım.Birincisi ses yalıtımı çok kötü ikincisi verilen paraya göre özellikleri çok az.O yüzden şimdilik kendini ciddi olarak yenilemediği müddetçe bir daha asla almam .

  7. Yeni corollaya 1.6 dizel motoru koysalar bence yok satar. Ama bu haberde dizel motor seçeneğinden bahsetmemişler. Ve yeni kasa tahmini ne zaman çıkar merakla bekliyoruz

  8. Toyota Corolla da büyük ihtimalle dizel motoru bitirecekmiş bayiyle konuştum öyle söyledi ağırlığını hybrid modellere verecekmiş.

  9. Corollada çok eksikler var mesela sanruf yokdizel otomatik de hız sabitleme Yok :bagaj amasörlü değil kaput içinde geçerli sadece çok basit bir çubuk Demir var komik Toyota gibi bir marka gülüş duruyor “koltuklar elektrik ki değil ısıtma torpido soğutucu falan koltuk bel desteği:(Engil far yokuş kalkış desteği;)arka yolcular için havalandırma motoru bir dört yetersiz;)jantlar standart çok küçük;)daha çok var bunlar sıradan lüx deyil 130bin 140bin tl ful olan araç için çok üzücü

  10. Arkadaşlar dizel motor artık tarih oluyor.toyota Fiat Chevrolet wv Porsche dizel motor üretmeyeceğini açıkladı 2020 den sonra.yani artık dünya hybrid ve elektrikli araca dönüyor.tabi benzinli araçlar dünyada hiçbirzaman değerini kaybetmez

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here