2018 Model Jetta’da Değişen Ne Var?

13
5492

Volswagen Grubunun sedan sınıfında en çok tercih edilen otomobilleri arasında yer alan Volkswagen Jetta, 2018 yılında değişen bir tasarım ve kullanım detaylarıyla karşımıza çıkacak. Volkswagen zaten Jetta’yı yenilemeyi seviyor. Geçen yıl da ufak tefek yenilikler yapılmıştı. Peki, 2018 model Jetta için değişim konusunda tahminler nasıl? Yeni model Jetta’larda neler farklı olacak?

 

Jetta’nın Arkasında Muhteşem Bir Marka Hikayesi Var!

Jetta modelini seven var eleştiren var. Ama herkesin ortak kanıda olacağı bir gerçek var ki, Volswagen markası tüm dünyada insanların kalbimi kazanmayı başarmış bir markadır. Bu güçlü ve etkileyici marka algısının altında ise çok köklü, çok eski bir hikaye var. Zaten ülkemiz örneğinde yapılan anketler de gösteriyor ki, Volkswagen, en çok tercih edilen otomobil markalarının ilk sıralarında yer alıyor. 

 

Volkswagen markası, 2. Dünya Savaşı gibi yıkım dolu bir olayın belki de bir kaç iyi sonucundan biri. Savaş döneminde Alman ordusuna hizmet etmek üzere üretilen Volkswagen marka motorlu araçlar, oldukça önemli bir silahtı demek de yanlış olmaz. Alman ordusuna güç veren Volkswagen, savaş sonrasında gerçek bir halk otomobili üreticisine dönüştü. 1937 yılında başlayan bu hikayeyi Volkswagen’in Etkileyici Tarihçesi adlı yazımızda detaylı olarak anlatmıştık.

 

Markanın en güçlü amiral gemilerinden biri olan ve orta sınıfın karizmatik sedanı olarak çok sevilen Jetta, gerçek bir aile otomobili. Jetta modelleri, her dönemde çok sevildi çünkü, geniş bagaj hacmi, şık sedan tasarımı, konforlu arka koltuklar onu son derece kullanışlı kıldı. 

 

Otomotiv sektöründeki son haberlere göre, 2018 yılında Jettalar, yeni bir yüzle karşımıza çıkacak. 

 

Öncelikle söylemek gerekir ki, son model Jetta’larda çok agresif bir değişiklik yok. Sürüş asistanı teknolojisini mükemmel şekilde araca entegre eden mühendislik ve konforlu bir o kadar da güvenli dijital medya kullanım avantajı, aracın öne çıkan özelliklerinden bazıları. 

 

Hayalinizde bir Volkswagen Jetta varsa arabam.com ikinci el Jetta ilanlarını inceleyebilirsiniz. 

13 YORUMLAR

  1. memleket şartlarında araç piyasasını izlediğimizde vatandaş aleyhinde ağır şartlar seyir ediyor,bunu üzüntüyle yaşıyor ve görüyoruz.ağır vergi dilimleri ve döviz kurları yüzünden markaların alt segmentlerine ulaşılabiliyor ki o bile avrupaya kıyasla daha maliyetli oluyor.bir passat aracına binmek bu kadar maliyetli ve zor olmamalı.genel ortalama itibarı ile daha ziyade düşük cc.li ve az yakıtlı araçlar geldiği ve alıcı bulabildiği bir piyasanın çok para harcayan vatandaşlarıyız.buradaki tablo bu kadar vahim olmamalı.yazık bu vatandaşa.

  2. Günümüz teknolojisi,artık hibrit ve elektrikli motor seçeneğini zorluyor.2018 modelde bu teknolojik yapı varsa ne ala,yoksa bir şey ifade etmiyor.

  3. 2018 sonuna doğru jetta yeni kasayla gelecek. motor seçenekleri konusunda almanyadan gelen herhangibir bildirim yok.
    fiyatlar belli değil…

  4. Sonunda çıktı çıkacak derken mübarek yüzünü gösterdi .Ama Türkiye de satılıp satılmayacağıda belli değil.Doğus oto bu aracı pasat rakip olur diye getirmeyeceğe benziyor.ben doğuş otonun yerinde olsam her türlü aracı ithal ederdim .farklı Polo sedanı elektirikli ve hibrit motorlu golf jettayı .jetta kullanan arkadaşlarım Honda civic ford mondeo eski kasadan daha iyi olduğunu dsg şanzımanın araca ataklık ve yakıt ekonomisi kazandırdığını belirtti. Sigorta şirketi yetkilisi da wv araçların 2. El de değer kaybetmeden üstüne koyarak satıldığından bahsetti .Ama araç ve bakım fiyatları (yakıt sigorta kasko yedek parça yol zamları ) var olan araçlarımızı satıp uygun kredi oranları ile araç almamızı engelliyor.Yeni Jetta çıkmış bizim neyimize selam olsun Bolu beyine

  5. Volkswagen motorlarının teknolojileri eskidi. Vosvos 2.0 TDI ile 150 beygir 350 tork veriyor. Opel 1.6 dizel 136 beygir 320 tork. Yeni nesil 2000 dizel motorler 200 beygirin üzerinde, torklarda 400 nm nin üzerinde. Bir dünyada para istiyor vosvos. 1.4 benzinlileri çok yakıyor.
    1.6 dizeller hem verimsiz hemde otomatiği yok. DSG zaten başlı başına sorun..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here